Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

"LU" šogad spēlēs Puriņa, Krastiņa, Pagrode un Strupoviča

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"LU" šogad spēlēs Puriņa, Krastiņa, Pagrode un Strupoviča
Laura Puriņa

Vairs tikai desmit dienas atlikušas līdz Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) kārtējās sezonas sākumam. Daudzas komandas steidz komplektēt sastāvus, bet dažas jau tikušas skaidrībā ar sastāva aprisēm. Starp tām arī "Latvijas Universitāte", kura tikusi pie jauna treneru korpusa un spēlētājām.

"LU" basketbolistes iepriekšējā sezonā trenera Arkādija Makarenko vadībā 24 spēlēs tikai vien pie četrām uzvarām, noslēguma tabulā ieņemot septīto vietu. Šogad komandas mērķi noteikti būs augstāki, jo vienībai pievienojušās vairākas labi pazīstamas basketbolistes, kā arī pie komandas stūres stājies Rūdolfs Rozītis, kuram asistēs Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases treneris Mārtiņš Zībarts.

Rozīša un Zībarta komandai pievienojušās uzreiz trīs Latvijas U-20 izlases basketbolistes, kuras Liepājā ieguva Eiropas čempionāta bronzas godalgas - Arta Strupoviča, Laura Puriņa un Ieva Krastiņa. No U-18 izlases pievienojušās Linda Pagrode un Kristiāna Pumpure. Tāpat klāt nākušas Dace un Ance Zariņas, kā arī Zanda Mūrniece, bet no iepriekšējā gada modeļa ierindā palikušas Justīne Sidorenko, Zane Lapsiņa, Anete Vorma, Lāsma Bērziņa, Rūta Putniņa. Ar komandu trenējās arī Evija Rācenāja, bet sākotnējā pieteikumā sezonai viņas vārds nav atrodams.

Jāpiemin, ka šodien noslēdzās Rīgas kausa izcīņa, kurā triumfēja tieši "LU" basketbolistes, bet par vērtīgāko spēlētāju tika atzīta Ieva Krastiņa. Ar komandas pieteikumu jaunajai sezonai varat iepazīties šeit: Latvijas Universitāte

Diezgan lielas izmaiņas skārušas arī "Liepājas Metalurgu", kura rindās vairs neredzēsim pamatspēlētāju Lauru Zuzāni, Kristu Krasovsku, Lauru Pelši, Līgu Alilujevu, Viktoriju Nazarovu, kā arī, protams, Sabīni Niedolu. Līvijas Alpes-Lūkas komandai palīgā steigsies vietējās jaunās spēlētājas. Komandas pieteikums jaunajai sezonai:
Liepājas Metalurgs

Ar jaunumiem "Daugavpils Universitātes" nometnē varat iepazīties šajā rakstā: "DU" basketbolistes gatavojas jaunajai sezonai , bet komandas pieteikumu skatiet šeit: Daugavpils Universitāte

Pārējās komandas savu pieteikumu jaunajai sezonai vēl nav nosūtījušas. LSBL sezona startēs 15. oktobrī, kad savā starpā tiksies "RTU-Merks" un "Daugavpils Universitātes" basketbolistes.

Izmantotie resursi:
Basket.lv

  +1 [+] [-]

, 2010-10-05 22:52, pirms 13 gadiem
nu nezinu nezinu kā tur būs.... izskatās, ka par 3,4,5 vietu būs itin sīva cīņa...

  +3 [+] [-]

, 2010-10-05 22:58, pirms 13 gadiem
PS

"Puriņa ir forša gan kā spēlētāja, gan vizuāli"

  +4 [+] [-]

, 2010-10-05 23:18, pirms 13 gadiem
Pirmo reizi LU ir ceriibas panemt medalas!

     [+] [-]

, 2010-10-05 23:19, pirms 13 gadiem
el_ivar rakstīja: nu nezinu nezinu kā tur būs.... izskatās, ka par 3,4,5 vietu būs itin sīva cīņa...
a kas būs otrajā vietā?

     [+] [-]

, 2010-10-05 23:21, pirms 13 gadiem
Domāju, ka cēsis tomēr savāks sastāvu.... lai gan to labāk Kļaviņa k-gam prasīt...

  +2 [+] [-]

, 2010-10-05 23:23, pirms 13 gadiem
Go, go LU!

     [+] [-]

, 2010-10-05 23:30, pirms 13 gadiem
el_ivar rakstīja: Domāju, ka cēsis tomēr savāks sastāvu.... lai gan to labāk Kļaviņa k-gam prasīt...
ar RTU un LU pie šāda salikuma pārējās diezvai ko varēs, sanāk ka 4trinieks it kā skaidrs

  +1 [+] [-]

, 2010-10-06 09:48, pirms 13 gadiem
Jumtalapa rakstīja: Pirmo reizi LU ir ceriibas panemt medalas!
Vecīt nevajag sapņot. Ja Pagrode ies pa 1mo nr. tad tur ir āmen! Lūdziet Dievu lai tā nenotiek...

  +1 [+] [-]

, 2010-10-06 12:11, pirms 13 gadiem
Piebiedrošos Q! Ir dzirdēc nostāsts par sarunu starp šo personāžu un vienu treneri - tu tikpat stulba gan laukumā, gan dzīvē. Pēc kā personāžs šogad ir LU sastāvā.

     [+] [-]

, 2010-10-06 22:44, pirms 13 gadiem
Kārtējie viszinīši!
Q un Ignāc. Jūs bijāt blakus Pagrodei visu laiku un dzirdējāt visas sarunas ar tā saucamo vienu treneri??? Jūs neko nezini ne par Pagrodi ne par to, ka viņa pati atteicās no TTT Rīgas. tas pats treneris viņu tādu izveidoja un tagad, apkaunojot savu spēlētāju, mazgā savas rokas. Tā jau notika arī ar babkinu. paldies dievam, tika prom no Latvijas- meitenei viss ok. Un tas pats ir ar Pagrodi. ja treneri ir idioti- nevajag apd..... spēlētājas. ja patik izteikt tik pārliecinošus apvainojumus, uzzini arī otras puses stāstu.
Ne par velti "Lielie" treneri nevar dabūt izlases. Visu sačakarējuši un tagad meklē vainīgo.
Tāpēc, pirms kaut ko teikt, padomājiet. Umčiki!!!

     [+] [-]

, 2010-10-07 02:02, pirms 13 gadiem
pārējiem taisnība, Pagrodei tiešām neveicas ar mācībām un iekš basketbola arī nav tas labākais risinājums - skrien ar galvu sienā un nevajag tagad draugiem skriet un rakstīt komentārus,jāskatās reāli. Un treneris viņai nav iemācījis skolā mācīties zem normas līmeņa un laukumā simulēt pie katra kontakta ar pretspēlētāju.

     [+] [-]

, 2010-10-07 14:21, pirms 13 gadiem
Biju dzirdējis par Lindiņas "sekmēm" mācībās, bet ne par to... Kādreiz skatoties viņas spēli, likās O! 1 nr., kas nebaidās ar driblu iet pāri laukumam un vadīt saspēli, kas arī tiešām jādara 1.nr. BET! Tas dribls jau nebeidzās!!! 20 sekundes driblējas un tad mauc iekšā soda laukumā un lec virsū centram (ar simulējošu bļāvienu!) Pie jauniem tiesnešiem un jaunām pretspēlētājām reizi vai divas tas nostrādā, bet pēc tam vairs nē. Un tad sākas psihošana. Nedaudz Lindiņu māk savākt Daiga no Juglas, bet ar "nedaudz" ir par maz. Pie tam, tagad lielajā basketbolā viens par otru visu zina, strādā spiegi, skauti un ciparu tehnoloģijas. Kas tika piedots uz pieredzes trūkuma viedokļa, tas lielajā basī nestrādā. Lai Lindiņa padomā. Varbūt sanāca skarbi, bet nevēlu jau ļaunu...