Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aplis ir noslēdzies: nešķiramās ukrainietes atgriežas Mersinā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aplis ir noslēdzies: nešķiramās ukrainietes atgriežas Mersinā
Aļina Jagupova un Ludmila Naumenko: dramatiskākais duets Eiropas basketbolā. Foto: Čukurova Basket

Ziepju drāmas cienīgi līkloči turpinās Aļinas Jagupovas un Ludmilas Naumenko karjerās. Ukrainas basketbolistēm neizdevās apvienoties Stambulas "Fenerbahce" rindās. Abas kopā neuzspēlēja arī Novosibirskas "Dinamo", toties svētdien, 5. jūlijā, oficiāli atgriezās Mersinas "Čukurova" rīcībā.

Čukurovas apgabalā bāzētā komanda ar Jagupovu un Naumenko ierindā līdz 2019. gada marta sākumam izcīnīja 31 uzvaru pēc kārtas, tai skaitā guva 20 panākumus nacionālajā čempionātā un svinēja 11 uzvaras Eiropas kausa izcīņā.

Sekoja zaudējums vietējā derbijā pret “Mersin” (64:71) un izstāšanās Eiropas kausa ceturtdaļfinālā pret Itālijas klubu “Famila Schio” (mājas spēlē 73:81, divu spēļu summā 152:156). Ukrainas dueta nedisciplinētās uzvedības un atkārtoto pārkāpumu dēļ “Čukurova” vadība atskaitīja abas spēlētājas.

Vairāki Turcijas klubi līdzīgos gadījumos nereaģēja, taču Mersinas vienības vadītāji tobrīd parādīja raksturu. "Ir svarīgākas lietas par uzvarām un čempionu tituliem. Mūsu principi mums nozīmē vairāk nekā sporta uzvaras."

Jagupova – bez Naumenko – pievienojās Stambulas “Fenerbahce”. Uzbrucēja 2020. gada 1. maijā tika nosaukta par nepabeigtās Eirolīgas sezonas MVP, vidēji spēlē 21,3 punktam pievienojot 5,7 atlēkušās bumbas un 5,7 rezultatīvas piespēles. Ukrainas valstsvienības līdere realizēja 50% metienu no spēles.

Stambulas superklubs bija gatavs paturēt spēlētāju, taču Jagupova izvirzīja savas prasības. Viņa bija gatava turpināt sadarbību ar nosacījumu, ka “Fenerbahce” piedāvās līgumu Naumenko, atsaucoties uz neoficiāliem avotiem, 20. jūnijā rakstīja Fanatik.com .

“Kanārijputniņu” vadība prasībai nepiekrita. Pavasarī pavīdēja informācija, ka Jagupova un Naumenko pievienosies Novosibirskas “Dynamo”, taču Sibīrijas klubs ziņu oficiāli neapstiprināja. Jūlija pirmajā svētdienā atklājās, ka Ukrainas duets atgriezīsies Vidusjūras piekrastē.

“Čukurova” bez ukrainietēm neveicās. Turcijas līgas apturēšanas brīdī komanda ar bilanci 8-12 ieņēma 11. pozīciju, bet Eirolīgas A grupā ilgu laiku atradās pēdējā vietā. Turcietes izbraukumā zaudēja TTT ar 51:83, vairākās citās spēlēs piedzīvojot sagrāves ar 56, 59 un 75 punktu starpību.

Skandalozās reputācijas un savdabīgo prasību dēļ Jagupovas tirgus vērtība ir mazāka nekā citām augstām līmeņa spēlētājām – ja nav pietiekama pieprasījuma, jārēķinās ar mazāku atalgojumu. “Čukurova” vadība nolēmusi riskēt.

Izmantotie resursi:
Turcijas klubu fiasko turpinās Eiropas kausā –...
Ukrainas superduets pirms "play-off" tiek...

     [+] [-]

, 2020-07-05 18:28, pirms 4 gadiem
Atkal LGBT?