Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Armands Misus: "Sezonas lāsts beidzot ir lauzts"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Armands Misus: "Sezonas lāsts beidzot ir lauzts"
Armands Misus un "Liepājas Papīra" kapteine Laura Puriņa
Foto: Renārs Koris

"Nevēlējāmies pirmo pusfināla spēli mājās gaidīt līdz 8. aprīlim – divu nedēļu pauze radītu nevajadzīgu satraukumu, tāpēc piekritām sākt sēriju izbraukumā," pirmo reizi sezonā izcīnot uzvaru Hanzas vidusskolā, atvieglots jutās "Liepājas Papīra" basketbola komandas galvenais treneris Armands Misus.

Aivars Vīnbers, RSU galvenais treneris

“Ar Kristīni Silarāju bija pieaugušu cilvēku saruna – cienu viņas lēmumu. Uzskatu, ka mūsu spēlētāju resurss ir pietiekams, lai cīnītos, tikai... Spēlētājas ir pieauguši cilvēki, kuri reizēm laukumā uzvedas kā bērni – atsevišķās spēlēs nemāk sevi realizēt.

Četrpadsmit punktu starpība basketbolā nav liela. Cīņas spara ziņā turējāmies līdzi, taču – pieļāvām pārāk daudz kļūdu un netrāpījām pārāk daudz metienu. Nav neviena trijnieka pret Liepājas sešiem...Dažos elementos pretiniekiem bija pārsvars.

Manuprāt, spēlētājas gribēja uzvarēt. Ceļā stājās objektīvi apstākļi – sezonā uzkrātais nogurums, atšķirīgais treniņu režīms. Nav kā citām komandām, kuras ēd, guļ un trenējas – vismaz galvenās spēlētājas. RSU meitenēm vairāk spēka paņem dienas gaitas, sadzīve.

Kad pretinieks iet kaulā, izrādāmies trauslāki. Neraugoties uz aizņemtību – RSU puiši trešdien spēlēja LBL2 ceturtdaļfinālā Jelgavā – komandas treniņi turpinājās fiziskās sagatavotības trenera Kaspara Reikmaņa vadībā.

No otras puses, nedomāju, ka kvalitatīvs treniņš spēles priekšvakarā šodien būtu izšķiroši palīdzējis. Visu nosaka no pagājušā gada augusta ieguldītais darbs. Pāris treniņu dienas neko krasi nemainītu. Iespējams, tieši otrādi – varbūt atpūta ar vienu glāzi sarkanvīna būtu vērtīgāka nekā treniņš.

Armands Misus, "Liepājas Papīra" galvenais treneris

“Pusfinālā jābūt gataviem jebkurai situācijai. Šodien nav pamata sūdzēties – vienā ceturtdaļā iemetām pat 27 punktus. (Smaida) Šīs sezonas lāsts...beidzot ir noņemts. Tiesa, komandas darbības (spēlējot Hanzas vidusskolā) brīžiem ir pilnīgi neizprotamas.

Uzstādījums spēlēt ātri un izmantot presingu bija no spēles sākuma. Jautājums, cik cieši to darījām. Gadījumos, kad pārķērām bumbu, izmetām to autā vai izdarījām neprecīzus metienus. Tādās situācijās jāapliecina meistarība – TTT līdzīgas iespējas realizē simtprocentīgi. Mūsu realizācija – klibo.

Izvērtējot situāciju un blakus apstākļus, piemēram, savainojumus un rehabilitācijai nepieciešamo laiku, šābrīža gatavība nav sasniegusi 100% atzīmi. Plašāk nekomentēšu.

Ceturtdaļfināla sērija starp RSU un Daugavpils Universitāti ievilkās līdz otrajām Lieldienām. Liepājas Olimpiskā centra zāle nebūs pieejama ātrāk par svētdienu, 8. aprīli, tāpēc piekritām pusfināla pirmo spēli aizvadīt izbraukumā. Nevēlējāmies gaidīt – krāt satraukumu un spēlēt pēc divu nedēļu pārtraukuma. Labāk sākt ceturtdien un svētdien pabeigt sēriju mājās.

Domāju, ka Eiropas jaunatnes basketbola līgas (EYBL) U17 finālturnīra norise Liepājā mūsu sastāvu neietekmēs. Paula Kļeščova savas piecas minūtes Rīgā atstrādāja labi. Vienīgais, par ko žēl, ka viņa pirms sezonas guva savainojumu un trīs mēnešus nespēlēja.”