Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aigars Nerips: "Zaudējums liks mums visiem sapurināties"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aigars Nerips: "Zaudējums liks mums visiem sapurināties"
Aigars Nerips
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Brīžiem atkāpāmies no saviem principiem aizsardzībā. Spēles sākumā nesedzām pietiekami agresīvi un tas atraisīja rokas pretiniecēm," piedzīvojot zaudējumu Latvijas-Igaunijas līgas spēlē Somijā, telefonsarunā teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips.

"Neskaitot soda metienus (10/14 pret 25/31), pārējos rādītājos bijām labāki. Mazāk kļūdījāmies, pārķērām vairāk bumbu. Vakar uzvarējām ar 39 punktu pārsvaru, taču tāds rezultāts ir mānīgs. Iepriekšējās spēlēs Somijā uzvaras vienmēr izcīnījām galotnēs. Sestdien visu laiku bijām priekšā ar mazajiem padsmit punktiem, taču beigās rezervistu azarts palīdzēja panākt daudz lielākus plusus.

Zaudēt nekad nav labi, taču pamācoši. Soda metieni nemelo – lielākā daļa pārkāpumu tika fiksēti brīžos, kad vilkām klāt un sākām pārņemt iniciatīvu. Guntai Baško-Melnbārdei galotnē tika piešķirta tehniskā piezīme brīdī, kad viņa nāca malā uz maiņu un divas vai trīs reizes sasita plaukstas – vienlaikus tā bija piektā piezīme.

Lapenrantas spēlētājas noturējās un ļoti labi realizēja savus metienus. Īpaši spēle gāja no rokas Čandrea Džonsai – viņa guva punktus gan pusātrajos uzbrukumos, gan spēlējot divi pret divi. Realizācija bija ļoti laba, savukārt mēs brīžiem atkāpāmies no saviem principiem aizsardzībā. Nesedzām tik agresīvi un tas atraisīja rokas pretiniecēm.

Kad nodrošinājām pirmo vietu regulārajā sezonā, spēlētājas nedaudz nomierinājās un nebija tik aktīvas. Lielu pārmetumu nav – bija nepieciešams agresīvāks sākums. “Catz” darbinieks pēc spēles atzina, ka Lapenrantas komandas sniegums bijis labākais pēdējo piecu gadu laikā. Pēc uzvarētas spēles vienmēr tā ir.

Nerealizējām brīvus pustālos metienus, centra spēlētājas ieskaitot. Giedre Paugaite un Aiša Sazerlenda pirmajā puslaikā trāpīja tikai 2 no 12 metieniem, visa komanda zem groza nespēlēja pietiekami agresīvi. Vajadzēja izkarot punktus ar spēku.

Tehniskajā protokolā redzams, ka komandas nav guvušas punktus ātrajos izrāvienos – trīs reizes netrāpījām no groza apakšas. Gan izejot divatā pret vienu, gan neviena netraucētām. Tādus metienus sestdien realizējām ļoti daudz, nepārtraukti. Arī šodien atlēkušās bumbas izcīnījām vairāk, pietrūka realizācijas.

Līdz izslēgšanas spēļu sākumam 31. martā treneriem un spēlētājām nepārtraukti jāatrod motivācija, lai komanda būtu labāk noskaņojusies. Jāizdara pašiem, nevis jāgaida pretinieku dāvanas. Galvenā cīņa ir ar sevi. Pēc izstāšanās no Eiropas kausa bija psiholoģiskais panīkums, tagad ejam uz augšu. Zaudējums ir labs sapurināšanās brīdis visiem.

Sidnija Kārtere pēc atvaļinājuma nav labākajā sportiskajā formā. Viņas palīdzība būs vajadzīga marta beigās, nevis tagad. Zaudēt ir sāpīgi, taču no neveiksmes šosezon nav izvairījusies arī neviena Eirolīgas komanda. Sēriju statistika ir otršķirīga, salīdzinot ar uzvarām galvenajās spēlēs."

  +2 [+] [-]

, 2017-03-05 23:43, pirms 7 gadiem
Diletanta atrunas - vainot meitenes, bet par savām kļūdām ne vārda.
Cerams, ka TTT bosi jau meklē aizstājēju, jo šī līmenis ir fizkultūras skolotājs.

  -3 [+] [-]

, 2017-03-05 23:50, pirms 7 gadiem
Kurbis rakstīja: Diletanta atrunas - vainot meitenes, bet par savām kļūdām ne vārda.
Cerams, ka TTT bosi jau meklē aizstājēju, jo šī līmenis ir fizkultūras skolotājs.
Nu diez vai tā ir, jo kas seko basketbolam, tiem ir zināms A.Nerips arī kā LV sieviešu izlases ilggadīgs treneru kolektīva dalībnieks, gan kā palīgs, gan kā galvenais. Tā kā laikam nebūs īsti taisnība par to līmeni.

  +2 [+] [-]

, 2017-03-06 01:24, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Nu diez vai tā ir, jo kas seko basketbolam, tiem ir zināms A.Nerips arī kā LV sieviešu izlases ilggadīgs treneru kolektīva dalībnieks, gan kā palīgs, gan kā galvenais. Tā kā laikam nebūs īsti taisnība par to līmeni.
Ir, ir zems. Nestrīdies. Arī Vīnbergs ir ilgstošs LV izlases treneris, un?

  +1 [+] [-]

, 2017-03-06 09:23, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Nu diez vai tā ir, jo kas seko basketbolam, tiem ir zināms A.Nerips arī kā LV sieviešu izlases ilggadīgs treneru kolektīva dalībnieks, gan kā palīgs, gan kā galvenais. Tā kā laikam nebūs īsti taisnība par to līmeni.
Tāpēc jau jo sliktāk,nespēja savākt komandu,kura ir klasi augstāka savā meistarībā!!

  +1 [+] [-]

, 2017-03-06 10:48, pirms 7 gadiem
Man sāk šķist, ka sieviešu basketbolā augstā treneru līmenī vispār ir totāls vakuums, vai arī treneri vienkārši negrib ielaisties konkrētos veidojumos. Un lielākie sasniegumi biežāk norakstāmi uz meiteņu izdevušos spēli nekā treneru taktikām un gudrību.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-06 11:23, pirms 7 gadiem
Es ceru, ka Gunta pēc spēlētājas karjeras varētu sākt trenēt...man šķiet viņai ir atbilstošs raksturs un spējas, nezinu kā viņai ar izglītību, bet pieredze milzīga...

     [+] [-]

, 2017-03-06 15:48, pirms 7 gadiem
ir ir mums specialisti sieviesu basketbola tacu laikam Vetra un Zvirgzdins klubam ir par darbu tapat ka Koziolam Sandis Ozolins hokeja! lai jau strada skalotajs Nerips lai strada menedzeris Sejejs sie zelli daudz neprasa! un ja par TTT tapat bus Igaunijas Latvijas cempiones jo nopietnu pretiniecu amatieru komandu vidu vinam saja regiona nav