Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aigars Nerips: "Liepājas un "RTU/Merks" duelī izredzes ir 50:50"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aigars Nerips: "Liepājas un "RTU/Merks" duelī izredzes ir 50:50"
Ieva Krastiņa
Foto: Mārtiņš Sīlis

"Ar Tallinas komandu atkārtoti tiksimies Latvijas un Igaunijas čempionāta pusfinālā, tāpēc varēsim labot pieļautās kļūdas," pēc uzvaras (65:55) pār Igaunijas čempionēm "ECLEX Tallinn" teica sieviešu basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips.

Spēles vidusdaļā TTT spēlētājas veica 38:11 izrāvienu (no 8:20 līdz 46:31), nodrošinot panākumu gan šajā cīņā, gan savstarpējo spēļu summā. Uzvara ar vismaz septiņu punktu pārsvaru – beigās atrāviens veidoja desmit punktus – garantēja otro vietu Latvijas un Igaunijas čempionāta regulārās sezonas kopvērtējumā. No otras puses, abas komandas gaida atkārtota tikšanās pusfinālā, tāpēc uzvarai kā tādai bija būtiskāka nozīme nekā cīņai par punktu starpību savstarpējās spēlēs, uzsvēra treneris.

“Pamatuzdevums bija uzvarēt, vienlaikus spēles gaitā atspēlējām 12 punktu deficītu. Ņemot vērā, ka Ieva Krastiņa pēc kājas sastiepuma nevarēja spēlēt ar pilnu jaudu, bumbas kontrole vairāk tika uzticēta citām meitenēm. Viņas to darīja ar mainīgām sekmēm. Nepatika, ka pāris spēlētāju darbojās bez pašiniciatīvas.

Pret zonu nospēlējām pieklājīgi, radot iespējas daudziem brīviem metieniem. Vairākas situācijās bumba netika laicīgi atspēlēta uz āru, taču daļu iespēju izdevās izmantot. Brīžos, kad bumba atrada snaiperus, piemēram, Kitiju Laksu, rezultāts bija.

Spēlējām bez stresa par konkrētu vietu regulārās sezonas kopvērtējumā. Uztraukumu radīja vēlēšanās uzvarēt, jo kvalitatīvo spēļu skaits mums joprojām pietrūkst. Tas atstāj psiholoģisku iespaidu. Pienākot spēlēm pret līdzvērtīgām pretiniecēm, ne visas meitenes jūtas savā ādā un ierobežotās prakses dēļ neparāda labāko spēli. Domāju, ka svētdienas uzvara dos pārliecību nākotnē.”

TTT izdevās sekmīgi nospēlēt pret sāncenšu zonas aizsardzību, tai skaitā iemetot 10 no 25 tālmetieniem. Piecas reizes no perimetra precīza bija Kitija Laksa, agresīvi uzbrukumā nospēlēja Dita Rozenberga un Ilze Jākobsone, vairākās epizodēs sekmīgi cīnījās Guna Lagzdiņa.

“Pretinieces samērā reti pret mums sedz zonu. Turpinām apgūt spēli pret 3-2 un 2-3 zonas variantiem. Manuprāt, nav obligāti pārvarēt zonu tikai ar piespēlēm, uzbrukuma pēdējās sekundēs jācenšas apspēlēt viens pret vienu. Vairākas meitenes to uzņēmās un izpildījām daudzas spēles plānā noteiktās lietas.

Dita pirmajā puslaikā daudz kontrolēja bumbu, ar savu enerģiju radot daudz uzbrukuma iespējas. Visā spēlē varēja būt vēl desmit sekmīgi uzbrukumu noslēgumi, ja notiktu sekmīgāka vietas izvēle. Jāmācās spēlēt ar pauzēm, ritma maiņām, nevar visu izdarīt tikai ar ātrumu.”

Trīs nedēļas pirms regulārās sezonas beigām zināmas visas četras Latvijas čempionāta “play-off” spēļu dalībnieces – TTT, Cēsis, Liepāja un “RTU/Merks”. Apvienotā čempionāta “Četru Finālā” vietas nodrošinājušas Cēsis, TTT un Tallinas ECLEX, savukārt pēdējās ceļazīmes liktenis izšķirsies cīņā starp “Liepājas Papīru” un “RTU/Merks”.

“Kamēr Liepāja nav iesaistījusi jauno spēlētāju, trešdienas spēles iznākumu prognozēt grūti. “RTU/Merks” priekšrocība ir Lauras Auderes pieredze – spēja nospēlēt gan ar muguru pret grozu, gan perimetrā. Viņa velk komandu, padarot to bīstamāku. Daudz noteiks sastāva rotācijas iespējas. Prognozēju 50:50, uzvarēt var abas komandas.

Cēsu komandai šobrīd ir lielākā pieredze, labākā spēlētāju sapratne un savstarpējā spēlētāju komunikācija čempionāta dalībnieču vidū. Šajā ziņā viņas uzskatāmas par favorītēm. Bez cīņas neko neatdosim, iesim soli pa solim.”

Kopvērtējums 4. martā

#KomandaU-ZP
1TTT Rīga18-339
2SK Cēsis18-036
3ECLEX15-434
4Liepājas Papīrs12-630
5RTU/Merks12-630
6Tallinn University10-828
7Audentes SG8-1127
8TTT juniores6-1325
9Latvijas Universitāte4-1422
10AmEst Rapla3-1521
11U16 izlase3-1420
12Tartu University0-1515

Latvijas un Igaunijas čempionāta “Četru Fināls” paredzēts 6. un 7. aprīlī. Cīņas par Latvijas medaļām sāksies trīs dienas vēlāk, pusfinālu spēles sērijās līdz divām uzvarām izspēlējot 10., 13. un, ja nepieciešams, 15. aprīlī. Fināli sērijā līdz trīs uzvarām risināsies 18., 21., 24., ja nepieciešams, 27. un 30. aprīlī.

     [+] [-]

, 2013-03-05 20:14, pirms 11 gadiem
''RTU/Mekram'' pēc rītdienas spēles atliks vēl trīs - un it kā tajās visās būtu jāuzvar.
Liepājai atliks arī trīs spēles - arī pret TTT.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-05 20:21, pirms 11 gadiem
Nu Ja Liepāja uzvarēs rīt, tad laikam ir pilnīgi droši, ka liepājnieces kā pēdējas kvalificējās LAT-EST līgas final four. Jo pēc tam ir spēles pret Tartu University un U16 izlasi, ja uzvar arī šīs spēles var atļauties zaudēt TTT Rīgai.
Un savstarpējās spēles Liepājai pret Rtu Merks ir +12, bet nu rīt laikam tas neko neizšķirs.
Par Liepāju!

  -2 [+] [-]

, 2013-03-05 21:57, pirms 11 gadiem
Par RTU/Merks Rītdienas spēle jāņem un jātiek tajā Četru finālā!