Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Nerips: "27% precizitāte ir par mazu, jāsāk iemest"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Nerips: "27% precizitāte ir par mazu, jāsāk iemest"
Aigars Nerips
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

“Maza iniciatīva jāuzņemas katrai, spēles laikā jābūt emocijām laukumā un uz soliņa, visai komandai jānostrādā ne tikai aizsardzībā, jāstiprina pārliecība izšķirošos brīžos,” pēc zaudējuma Itālijas čempionēm sieviešu basketbola kluba “TTT Rīga” galvenais treneris Aigars Nerips uzskaitīja darbus, kuri ir darba kārtībā pirms nākamajām spēlēm.

Treneris atzina savu atbildību spēlētaju motivēšanā Eirolīgas spēlēm un pauda apņēmību uzlabot situāciju. “Nevar ilgi turēties, mobilizējot tikai aizsardzību. Ir jāiemet! Mana vaina – dažas reizes neveicu maiņas brīžos, kad spēlētājas saņēma neplānotas piezīmes, taču tādas situācijas ir katrā spēlē,” preses konferences sākumā teica Nerips.

Par trūkumiem spēlē ar Taranto

Pirmkārt, pietrūka metienu realizācijas no groza apakšas. Bumba iekšā tika iespēlēta pietiekami daudz, negāja ar metienu realizāciju. Holingsvorta saņēma bumbu, cīnījās apņēmīgi, viņai ir 11 izcīnītas bumbas zem groziem. Viņa cīnījas un mēģināja labot savas kļūdas, lai gan metienos no spēles rezultāts bija 2/12.

Otrkārt, pēdējās četrās minūtēs salaidām 10 vieglos punktus. Pat, ja jūtam, ka spēli nevaram paņemt, jācīnās līdz pašām beigām, jāspēlē. Būs, kā pateicu komandai – ja nevarēsi, negribēsi, to vari pateikt un būsi brīva. Cīnīsimies līdz galam un darīsim visu, lai sasniegtu savu mērķi, lai tiktu grupas labāko komandu četriniekā.

Pietrūka emociju no soliņa. Treneris var bļaut, var klusēt, bet spēlētāju emocijām jābūt. Viņas izpalika. Ielaiž grozu, galvas zemē. Tā nebūs, es par to cīnīšos, jo tas ir ļoti, ļoti svarīgi.

Par komandas spēli Ungārijā un Latvijā

Daudzas reizes izdevās pretinieka spēlētājas noturēt uzbrukumā. Taranto iesaistīja vairāk ārējās līnijas spēlētāju, kuras nesa rezultātu. Ja 22, 20 un 18 minūtēs iemet 1 vai 2 punktus, tas ir nepietiekami. Mūsu ārējās līnijas spēlētājas labi spēlēja aizsardzībā, bet rezultāta nav. Protams, mums ir spēlētājas, kurām jānes rezultāts, bet maza iniciatīva jāuzņemas katrai.

Salīdzinot pirmās divas spēles, Rīgā pirmajās trīs ceturtdaļās aizsardzība bija labāka. Tikai pēdējās desmit minūtēs nospēlējām vāji. Kopumā bija nedaudz labāk nekā Ungārijā, kur radās savādākas problēmas ar sastāvu, piezīmēm, Zelosas savainojumu. Manā skatījumā, Taranto ir krietni spēcīgāka komanda par “MiZo Pecs”. Kompaktāka, ar lielāku pārliecību. Komanda, izņemot vienu spēlētāju, otro sezonu spēlē nemainīgā sastāvā.

Pirmkārt, bija jābremzē viņu temps, ko sākumā paveicām. Piespiedām viņas spēlēt lēnāk, taču iegāza pašu metienu precizitāte. Metienos no spēles 27,6% pret 42,3% Taranto. Tas ir par maz! Nepieciešams līdzsvars, vajag iemest, lai iegūtu pozitīvas emocijas un kārtīgi nošancēt aizsardzībā. Tas ir pārliecības jautājums.

Par pārliecību

Cīņas spars treniņos un spēlēs ir, pārliecības trūkst izšķirošos brīžos. Pārliecība turpināt iesākto. Itālietes pāris reižu aizmeta garām, noturējām viņas 24 sekundes aizsardzībā. Viņas konsekventi turpināja savas sadarbības – izmest brīvos metienus, neraustīties, lēnām salaužot rezultātu.

Dažas spēlētājas ir pieradušas spēlēt aizsardzībā gan klubā, gan izlasē, nesot nulle vai divus punktus. Tāda pārliecība jālauž, Eirolīgā jābūt drošai, ka vari. Vienmēr akceptēju, ka jābūt agresīvām, jāizmanto brīvās izdevības. Ja spēles sākumā neizmet savus brīvos metienus, nākamie būs sasteigti. Iespējas uzņemties ir visām, nevienai netiek aizliegts mest pa grozu, nevienai. Visas brīvās bumbas ir jāizmet. Lai kā nebūtu, ar tik zemu realizācijas procentu vairs nemetīsim. Mūsu uzbrukuma līdere “Zee” nākamajā spēlē laukumā dosies ar vēl lielāku pārliecību un, izdarot pozitīvus secinājumus, spēlēsim labāk.

STATISTIKA. TTT Rīga 49, Taranto 72

MNS: 16/58 vs 30/71
2p: 15/50 vs 27/61
3p: 1/8 vs 3/10
1p: 16/19 vs 9/13
AB: 39 vs 49
RP: 8 vs 15
Kļ.: 16 vs 11
PB: 6 vs 8
Punkti pēc kļūdām: 6 vs 19
Punkti soda laukumā 8 vs 36
Otrās iespējas punkti: 3 vs 8
Punkti ātrajos uzbrukumos: 6 vs 4

A grupas kopvērtējums

VietaKomandaU-ZAttiecībaPunkti
1Cras Basket Taranto2-0146:1084
2Pecs 20101-1134:1303
3Good Angels Kosice1-1135:1313
4USO Mondeville1-1133:1413
5Wisla Can-Pack Krakow1-1135:1443
6TTT Rīga0-2109:1382

Viedokļi

Brooke Smith, Taranto centra spēlētāja
Pirmajās trīs ceturtdaļās spēle bija ļoti līdzīga. Nedaudz nespēlējām, kā vajadzētu. Par laimi, pēdējā ceturtdaļā lauzām spēli, iegājām labākā ritmā un katra spēlētāja laukumā darbojās labāk.

Roberto Ricchini, Taranto galvenais treneris
Spēles sākums mums bija grūts, nācās daudz cīnities fiziski. Pēdējā ceturtdaļā tikām savā ritmā un spēlējām labāk kā komanda. Joprojam cenšamies noskaidrot mūsu spēju robežas, pārsvarā vienā laikā skatāmies uz vienu spēli, katru reizi cenšoties izdarīt labāk.

Shavonte Zellous, TTT Rīga aizsardze
Spēlējām pret ļoti labu komandu. Domāju, ka ceturtajā ceturtdaļā varējām nospēlēt labāk. Tajā brīdī zaudējām visu spēli, palaidām grožus vaļīgāk. Par daudz kļūdījāmies, netrāpījām brīvos metienus un pretinieks to izmantoja. Nākamajā spēlē mums jābūt labākām.

Jūtos labi, nevaru sūdzēties. Vienkārši pēc potītes savainojuma esmu atveseļošanās procesā un man šodien bija iespēja spēlēt. Tagad jāturas kopā komandai un jābūt gatavām nākamajai Eirolīgas spēlei.

Rīga ir laba pilsēta, TTT ir laba komanda. Kluba organizācija lieliska, man šeit patīk. Nav grūti strādāt, katra diena ir lieliska.

  +1 [+] [-]

, 2010-11-04 18:51, pirms 13 gadiem
A.N.: "Treneris atzina savu atbildību spēlētaju motivēšanā Eirolīgas spēlēm un pauda apņēmību uzlabot situāciju. Pietrūka emociju no soliņa. Treneris var bļaut, var klusēt, bet spēlētāju emocijām jābūt. Viņas izpalika. Ielaiž grozu, galvas zemē. Tā nebūs, es par to cīnīšos, jo tas ir ļoti, ļoti svarīgi."
---
Kaut kā ļoti uzskatāmi bija tas, ka rokas nolaida nevis spēlētājas, bet treneris. Ceturtajā ceturtdaļā jau bija samierinājies ar zaudējumu un necentās neko vairs mainīt - nebija ne tik nepieciešamo minūtes pārtraukumu brīdī, kad rezultāta starpība spēles gaitā tuvojās/pārsniedza 10 punktus. Nebija arī tik nepieciešamo maiņu, nebija norādījumu Zellous necensties par visām varēm mest, ja neiet, bet meklēt citas spēlētājas un piespēlēt. Kaut nekas vēl nebija zaudēts. Jā, kaut ko pateikt, noplātīt rokas pēc neveiksmīgas epizodes, ar to ir par maz šim līmenim.

Atlēkušās bumbas gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, kā arī sekojoši Taranto spēlētājām bija daudz iespēju tikt pie viegliem punktiem pēc atkārtotiem metieniem. Pie šī noteikti vajag piestrādāt, lai būtu TOP4 grupā.

Protams, pretinieks ir tāds pret kuru ļoti grūti spēlēt - tomēr augstākā līmeņa komanda, Itālija, jauno sezonu sākušas pārliecinoši A līgā, tādēļ komandai kaut ko pārmest būtu grūti.

Komandas sastāvs (izņemot treneri) ir labāks nekā ir rezultāti. Veiksmi nākamajās spēlēs!

     [+] [-]

, 2010-11-04 23:32, pirms 13 gadiem
Jāsāk iemest!
Labi skan..