Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

"TTT Rīga" atgriešanās Eiropā: izloze piedāvā krievus, turkus, zviedrus

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"TTT Rīga" atgriešanās Eiropā: izloze piedāvā krievus, turkus, zviedrus
"TTT Rīga" kapteine Ieva Krastiņa un LBS prezidents Valdis Voins
Foto: Romualds Vambuts

Sestdien, 4. jūlijā, Vācijas pilsētā Minhenē notika FIBA Eiropas kausa izcīņas un FIBA Eirolīgas izlozes. Latvijas čempiones "TTT Rīga" kvalifikācijas kārtas pārvarēšanas gadījumā cīņu turpinās B grupā, kur spēlēs pret divkārtējām Eiropas kausa ieguvējām "Dynamo Moscow", Turcijas čempionāta ceturtdaļfinālistēm "Ordu Sportif" un Zviedrijas vicečempionēm "Udominate".

Kvalifikācijas kārtā “TTT Rīga” sacentīsies pret Austrijas čempionēm “Flying Foxes”. Pirmā spēle notiks 8. oktobrī Olimpiskajā sporta centrā Rīgā, bet atbildes cīņa risināsies 15. oktobrī “Multiversum” zālē Vīnē. Grupas turnīram kvalificēsies uzvarētājas divu spēļu summā.

Pāra uzvarētājas sezonu turpinās B grupā. Pretiniekos no pirmā groza izsēts Maskavas “Dynamo”, kuru agrāk pārstāvēja Ainars Zvirgzdiņš, Anete Jēkabsone-Žogota un Ieva Kubliņa. No otrā groza ielozēts turku klubs “Ordu Sportif”, kura rindās 2015. gada sezonā spēlēja Latvijas čempione Tana Vaita, savukārt no trešā groza pretī Umeo klubs “Udominate”.

Pirmajā konferencē spēlēs pieci klubi no Krievijas (4.-8. vieta Premjerlīgā), piecas komandas no Turcijas (4.-8. vieta TKBL), abas Zviedrijas čempionāta finālistes, Baltkrievijas un Bulgārijas čempiones, kā arī Slovākijas vicečempiones.

Anete Šteinberga un Vologdas “Chevakata” C grupā sacentīsies pret baltkrievu “Cmoki Minsk”, Krasnojarskas “Enisey” un turku komandu “Edirne”.

EuroCup Women 2016, pirmā konference

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1Sparta&K (RUS)Dynamo Moscow (RUS)Chevakata (RUS)Istanbul Universitesi (TUR)
2Bešiktaš (TUR)Udominate (SWE)Cmoki Minsk (BLR)Dunav 8806 Ruse (BUL)
3Adana Aski (TUR)Ordu Sportif (TUR)Enisey (RUS)NPSC Energia (RUS)
4Piestanske Cajky (SVK)TTT Rīga/Flying FoxesEdirne (TUR)Northland Lulea (SWE)

Otrajā konferencē spēlēs Rietumeiropas komandas. Guntas Baško-Melnbārdes pārstāvētais Francijas klubs “Basket Landes” F grupā spēlēs pret Ungārijas “Top 3” klubu “PEAC Pecs” un čehu “DSK Nymburk”. Ceturtā komanda tiks noskaidrota kvalifikācijas spēlēs starp Šveices vicečempionēm “Fribourg” un Nīderlandes vienību “Oranje Blizzards”.

Aija Putniņa un “Nantes Reze” basketbolistes E grupā sacentīsies pret Vācijas čempionēm “TSV 1880 Wasserburg”, latviešu spēlētājas bijušo klubu “PINKK Pecsi 424” un Itālijas pusfinālistēm “Umana Reyer Venezia”.

Otrā konference

#E grupaF grupaG grupaH grupa
1Nantes Reze (FRA)Basket Landes (FRA)Brno/AvenidaUni Gyor (HUN)
2TSV 1880 Wasserburg (GER)PEAC Pecs (HUN)Aluinvent DVTK Miskolc (HUN)Belfius Namur Capitale (BEL)
3PINKK Pecsi 424 (HUN)DSK Basketball Nymburk (CZE)Valosun KP Brno (CZE)Union Angers (FRA)
4Umana Reyer (ITA)Fribourg/BlizzardsDike Basket Napoli (ITA)Clube Uniao Sportiva (POR)

Izspēles kārtība

Trīsdesmit divi klubi no 15 valstīm, sadalīti astoņās apakšgrupās pa četrām komandām katrā, no 28. oktobra līdz 17. decembrim izspēlē divu apļu turnīru. Katras grupas divas spēcīgākās komandas kvalificējas “Last 16” cīņām. Izslēgšanas spēles sāksies 2016. gada 7. janvārī. Februāra otrajā pusē cīņā iesaistīsies četras Eirolīgas komandas, kuras savās grupās ieņems attiecīgi piekto un sesto vietu. Fināli paredzēti 6. un 13. aprīlī.

EuroLeague Women 2016

Turnīram pieteicās 17 klubi no 10 valstīm. Krievija un Turcija regulārajā sezonā būs pārstāvēta ar trīs klubiem katra. No Francijas apstiprināti divi klubi, savukārt Spānijas un Čehijas pārstāvniecības lielumu noteiks kvalifikācijas spēles starp Salamankas “CB Avenida” un “Brno” vienībām. Slovākija, Polija, Ungārija, Itālija un Beļģija pieteikusi pa vienai komandai.

Gundara Vētras, Mārtiņa Zībarta, Ērika Visocka un Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētais Kurskas “Dynamo” B grupā spēlēs pret Krievijas, Čehijas, Polijas, Beļģijas un Spānijas čempionēm, kā arī Krievijas vicečempionēm “Nadezhda” un Turcijas vicečempionēm “AGU Spor”.

Centra spēlētāja Kristīne Vītola un “CB Avenida” kvalifikācijas kārtas pārvarēšanas gadījumā A grupā sacentīsies pret Turcijas čempionēm “Galatasaray”, Turcijas pusfinālistēm “Fenerbahce”, Francijas čempionēm “Bourges” un vicečempionēm “ESBVA Lille Metropole”, kā arī Itālijas, Slovākijas un Ungārijas čempionēm.

EuroLeague Women 2016 izloze

#A grupaB grupa
1FenerbahceUGMK
2GalatasarayUSK Praha
3Bourges BasketDynamo Kursk
4Good Angels KošiceNadezhda
5Famila SchioAGU Spor
6ESBVA Lille MetropoleWisla Can-Pack
7Uniqa SopronCastors Braine
8CB Avenida/BrnoSpar Citylift Girona

Sešpadsmit komandas, sadalītas divās grupās pa astoņām komandām katrā, no 14. oktobra līdz 2016. gada 10. februārim izspēlēs divu apļu turnīru. Katras grupas četras spēcīgākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, savukārt piekto un sesto vietu īpašnieces sezonu turpinās Eiropas kausa izcīņā. “Četru fināls” notiks 15.-17. aprīlī.

Eirolīgas rangs 2015

Komandu rangs pirms izlozes tika izveidots, ņemot vērā klubu rezultātus nacionālajos čempionātos. Atbilstoši tam, trešā vieta Krievijas un Turcijas čempionātos tika novērtēta augstāk nekā otrā vieta Spānijā un Čehijā.

Čempiones: 1) UGMK, 2) Galatasaray, 3) Bourges Basket, 4) USK Praha, 5) Wisla Can-Pack, 6) Uniqa Sopron, 7) Spar Citylift Girona, 8) Good Angels Košice, 9) Famila Schio, 10) Mithra Castors Braine.
Vicečempiones: 11) Nadezhda Orenburg, 12) AGU Spor, 13) Villeneuve d`Ascq, 16) Dynamo Kursk, 17) Zabiny Brno.
Pārējās komandas: 14) Turcijas trešais spēcīgākais klubs “Fenerbahce”, 15) Krievijas trešais spēcīgākais klubs “Dynamo Kursk”.

     [+] [-]

, 2015-07-04 13:09, pirms 9 gadiem
Sūdīgi, ka ir tā kvalifikācija. Pretinieks ļoti nopietns.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-04 13:44, pirms 9 gadiem
Vai ir kādi jaunumi par komandas sastāvu?

     [+] [-]

, 2015-07-04 14:23, pirms 9 gadiem
5 RUS, 5 TUR, 2 SWE, 1 BLR, 1 BUL, 1 SVK. Vairāk izskatās pēc Krievijas un Turcijas apvienotā atklātā čempja. Prātīgāk būtu apvienoties LAT, LTU un BLR līgām un uztaisīt spēcīgu kopēju čempi!

     [+] [-]

, 2015-07-04 14:32, pirms 9 gadiem
KoNuKo rakstīja: 5 RUS, 5 TUR, 2 SWE, 1 BLR, 1 BUL, 1 SVK. Vairāk izskatās pēc Krievijas un Turcijas apvienotā atklātā čempja. Prātīgāk būtu apvienoties LAT, LTU un BLR līgām un uztaisīt spēcīgu kopēju čempi!
Tas ir jau noticis, šajā sezonā startēs Austrumeiropas basketbola līga, tieši ar tavām pieminētajām valstīm, plus Polija.

     [+] [-]

, 2015-07-04 14:55, pirms 9 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Tas ir jau noticis, šajā sezonā startēs Austrumeiropas basketbola līga, tieši ar tavām pieminētajām valstīm, plus Polija.
Nu, tad jau sāk veidoties bardaks. A-eiropas Sieviešu basketbola līga, Baltijas Sieviešu basketbola līga. Vietējie čempji, pie kam Latvijas kopējs ar Igauniju, tad vēl katrai savi fināli, plus FIBA Eiropas kauss. Viens liels kiš-miš.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-04 15:01, pirms 9 gadiem
KoNuKo rakstīja: Nu, tad jau sāk veidoties bardaks. A-eiropas Sieviešu basketbola līga, Baltijas Sieviešu basketbola līga. Vietējie čempji, pie kam Latvijas kopējs ar Igauniju, tad vēl katrai savi fināli, plus FIBA Eiropas kauss. Viens liels kiš-miš.
Man liekas, ka Baltijas līga gan vairs nav. Būs Igaunijas-Latvijas līga, Austrumeiropas līga (kas aizstāj un paplašina Baltijas līgas ģeogrāfiju) un eirokausi (kurā diemžēl pēc 2 spēlēm var arī pasākums beigties, ja nevinnēs Austriju). Un pēc Latvijas-Igaunijas līgas beigām sāksies Latvijas līgas playoffi. Viss it kā sabalansēts.
Katrā ziņā labāk sabalansēts, nekā VEFam, kurš plāno galvenokārt spēlēt tikai Krievijas līgā un Latvijas līgā tikai samazinātu spēļu skaitu.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-04 15:06, pirms 9 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Man liekas, ka Baltijas līga gan vairs nav. Būs Igaunijas-Latvijas līga, Austrumeiropas līga (kas aizstāj un paplašina Baltijas līgas ģeogrāfiju) un eirokausi (kurā diemžēl pēc 2 spēlēm var arī pasākums beigties, ja nevinnēs Austriju). Un pēc Latvijas-Igaunijas līgas beigām sāksies Latvijas līgas playoffi. Viss it kā sabalansēts.
Katrā ziņā labāk sabalansēts, nekā VEFam, kurš plāno galvenokārt spēlēt tikai Krievijas līgā un Latvijas līgā tikai samazinātu spēļu skaitu.
Kas ar Cēsīm? Kļaviņs būs spējīgs uzturēt komandu vai arī tur ir finišs? Ja jau būs bieža spēlēšana LTU un BLR, varbūt LBS vajadzētu padomāt par dāmu basketa atdzimšanu Daugavpilī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja