Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Ainārs Čukste: "Man patīk spēles, kurās neesam favorīti"

Ainārs Čukste: "Man patīk spēles, kurās neesam favorīti"
Ainārs Čukste un "TTT juniores": pirmais ceļojums uz "Sešu finālu"
Foto: Romualds Vambuts

"Mariannai Kļaviņai teicu "Mums iet visādi. Sākumā tu sataisīji sūdus, taču atnāci malā un visus atbalstīji." Tas ir ļoti svarīgi – nevis tikai pārdzīvot par savām neveiksmēm, bet domāt par komandas veiksmēm," pirmo reizi ar komandu sasniedzot Latvijas-Igaunijas basketbola līgas "Sešu finālu", teica "TTT junioru" galvenais treneris Ainārs Čukste.

Apsveicu ar komandas pirmo iekļūšanu finālturnīrā.
Līdz "Sešu finālam" gājām ilgi. Pagājušajā gadā pietrūka viens solis (juniores divu spēļu summā ar 109:116 zaudēja Latvijas Universitātei – Sportacentrs.com). Šī sezona mums ir veiksmīga. Pirms spēles domājām, ka darbs jāizdara līdz galam. Nenoniecinot pretinieku – spēles sākums parādīja, ka komanda cīnoties var daudz izdarīt.

Sākums bija stresains. Bija sajūta, ka manas spēlētājas gaidīja viena no otras – kura sāks spēlēt? Kad sāka spēlēt, sāka spēlēt visas (ar uzsvaru). Tālāk spēle aizgāja, taču sākumā iznāca pastresot. Augsta līmeņa komandu raksturo spēja ilgāk spēlēt bez kritumiem. Mūsu kritums bija sākumā.

Pagājušajā reizē meitenēm teicu, ka mēs katrā spēlē varam labi nospēlēt 30 minūtes. Parasti ir piecas vai desmit minūtes, kurās nesanāk. Kad "nesanāk" laiks kļūs mazāks, varēsim izdarīt vēl vairāk.

Vai apetīte Latvijas-Igaunijas līgā ir apmierināta?
Nevienā spēlē neiesim neko atdot. Nebūsim favorītu statusā ne pret “1182 Tallinn”, ne Latvijas pusfinālā pret “Vega 1/Liepāja”. Kā trenerim man patīk spēles, kurās neeesam favorīti. Tā ir papildus iespēja izdomāt jaunas lietas un komandai tādā veidā izdodas (labas spēles).

“Play-off” grafiks nav vienkāršs. Pirmdien vairākām meitenēm paredzēta jaunatnes līgas spēle un jākavē mācības, otrdien nepilnā sastāvā jābrauc uz spēli Liepājā. Strādājot ar skolēnu komandu, ar to jārēķinās. Nākamajā trešdienā mājās būsim pilnā sastāvā un skatīsimies, vai varam pagarināt pusfināla sēriju līdz trešajai spēlei.

Kā notika Sigitas Džarcānes un Dignas Strautmanes pievienošanās?
Tāda doma bija visu sezonu. Ja vajadzētu, viņas spēlētu lielajā komandā. Paldies klubam par iespēju! Mēs vienmēr respektējam lielās komandas vajadzības. Treneriem un īpaši spēlētājām tā nav viegla situācija, taču – tāda ir dzīve. “TTT juniores” ir komanda – donors. Gatavojam spēlētājas, lai viņas nākotnē spēlētu augstākā līmenī. Tas var notikt starpsezonā, sezonas sākumā vai tās gaitā.

Komandas mikroklimats izskatās labs, jo spēlētājas ļoti enerģiski atbalsta viena otru.
Mariannai Kļaviņai šodien teicu “Mums iet visādi. Sākumā tu sataisīji sūdus, taču atnāci malā un visus atbalstīji.” Tas ir ļoti svarīgi – nevis tikai pārdzīvot par savām neveiksmēm, bet domāt par komandas veiksmēm. Kāpumi un kritumi gadās visām, kā šajā spēlē notika vairākām meitenēm. Kad komanda sāka spēlēt, otrajā puslaikā labi izskatījās visas, piemēram, ļoti veiksmīgs uznāciens bija Rebekai Naglei. Mums ir milzīga iekšējā konkurence. Nedodu laiku došanas pēc.

Latvijas-Igaunijas līgas spēlētājas ir vidēji jaunākas nekā citās Eiropas līgās. Vai jaunatnes izlašu spēlētājas ir lielākās ieguvējas?
Mūsu komanda noteikti ir ieguvēja. Dabūjām labu spēļu praksi, sevišķi brīdī, kad iekļuvām “Top 6” turnīrā. Katra spēle bija laba, turklāt divas reizes uzvarējām. Tas ir ļoti labs panākums, par kuru meitenes jāuzslavē. Viņām izdevās!

Ko novēlēt komandai nākamajās spēlēs?
Jātic sev, tad būs mazāk kritumu. Rezultāts nopelnīts ar darbu laukumā.


Matīss Rožlapa 2024. gada 3. martā. Foto: Michael Soller
2

Matīss Rožlapa trenēs divkārtējo Vācijas čempioni "Saarlouis Royals"

Matīss Rožlapa 2024.-2025. gada sezonā trenēs Vācijas klubu "Saarlouis Royals", treneris otrdien, 23. aprīlī, telefonsarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja vācu medijos izskanējušo informāciju.
Kate Vilka 2024. gada 19. aprīlī. Foto: Charnay Basket

Kate Vilka pēdējā spēlē nomedī antilopes, Francijas pusfināls bez latvietēm

Kate Vilka un "Charnay Basket" otrdien, 23. aprīlī, izbraukumā svinēja lielu uzvaru pār "Lattes Montpellier" – 75:64, taču ceturtdaļfināla spēļu summā zaudēja sāncensēm ar 137:141 un neiekļuva Francijas pusfinālā.
Anete Šteinberga treniņā. Foto: Bourges Basket

Anete Šteinberga un "Bourges" atspēlē 24 no 25 punktiem, taču zaudē "Tarbes"

Anete Šteinberga un "Bourges" basketbolistes pirmdien, 22. aprīlī, izstājās no cīņas par Francijas zeltu, ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 167:170 atzīstot "Tarbes Gespe Bigorre" pārākumu. Sestdien "oranži-melnās" cīnīsies par Francijas kausu.