Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Patriša Fabri: "Paula Strautmane ir stipra un gudra spēlētāja"

Patriša Fabri: "Paula Strautmane ir stipra un gudra spēlētāja"
Patriša Fabri un Paula Strautmane
Foto: Sportacentrs.com

"Jauno spēlētāju kvalitāte mūsu komandā sezonas gaitā ir pieaugusi, nevis gājusi mazumā, un Paula Strautmane kļuvusi par vienu no komandas līderēm," izcīnot "Metro Atlantic Athletic Conference" regulārās sezonas titulu, latviešu uzbrucēju slavē "Quinnipiac" sieviešu basketbola komandas galvenā trenera Patriša Fabri (Patricia Sacca-Fabbri).

Paula Strautmane “Quinnipiac” 17 uzvaru sērijas laikā kļuva par komandas rezultatīvāko spēlētāju. Pavisam viņa 19 no 20 spēlēm sāka “lūšu” starta pieciniekā, vidēji 22,4 minūtēs gūstot 9,7 punktus (otrais rādītājs komandā), izcīnot 6,2 atlēkušās bumbas (otrais rādītājs), izdarot 2,15 rezultatīvas piespēles (otrais rādītājs), pārķerot 1,0 bumbu un bloķējot 1,3 metienus (otrais rādītājs).

Spēlējot ar tik daudz pirmgadniecēm, vai 17 uzvaru sērija ir tikpat nozīmīga kā perfektā regulārā sezona ar 20 uzvarām pagājušajā gadā?
Tā patiešām sniedz tādu pašu gandarījumu. Atnākt un pierādīt, ka mēs varam – no sezonas sākuma līdz sezonas vidum un gada beigām. Tas ir liels sasniegums un ļoti daudz pastāsta (speaks volumes) par jaunajām spēlētājām, kuras ir mūsu komandā. Pastāsta, cik ļoti viņas vēlas uzvarēt un kļūt labākas. Un klausīties!

Protams, sezonas gaitā mums bija kāpumi un kritumi, taču cenšamies visu izvērtēt un mācīties. Jauno spēlētāju kvalitāte mūsu komandā šajā laikā ir pieaugusi, nevis gājusi mazumā. Viņas to paveica kopā, viņas tiešām rūpējas viena par otru un esmu ārkārtīgi priecīga par 17 uzvarām pēc kārtas.

Kā Jūs domājat, kas ir galvenais iemesls, kāpēc Paula izvēlējās “Quinnipiac”?
Manuprāt, Paula juta, ka var ienākt komandā un tai palīdzēt jau pirmajā sezonā. Tā viņai bija labākā iespēja spēlēt no paša sākuma, īpaši situācijā, kad tik tālu jāceļo, lai iekļautos jaunā komandā. Spēlēt un nesēdēt malā, dot komandai uzreiz – tie ir svarīgākie aspekti basketbola ziņā.

Individuāli, manuprāt, viņa juta, ka iekļausies “Quinnipiac” ģimenē. Domāju, ka tik jaunā vecumā ir grūti atstāt mājas, taču, paskatoties apkārt, viņa saprata, ka šeit kļūs par savējo. Tādas sajūtas palīdzēja viņai sevi apliecināt un parādīt, kas viņa ir. Cilvēki tiešām rūpējās par viņu, nevis saskatīja tikai basketbola pusi.

Cik svarīga spēlētāja Paula ir “Quinnipiac” komandai savā pirmajā gadā?
Otrajā puslaikā spēlē pret “Iona” jūs to redzējāt ar savām acīm. Viņa ir viena no mūsu līderēm (go to players), ļoti stabila spēlētāja un laba metēja. Viņa var spēlēt ar seju pret grozu, ar muguru pret grozu, nogādāt bumbu pāri laukumām.

Paula ir fiziski stipra, gudra aizsardzībā un uzbrukumā. Viņa ir daudzu dimensiju spēlētāja (multi dimensional player). Pilnībā atbilst mūsu prasībām. Un brīdī, kad viņa sāka pilnībā izpausties, mūsu komanda sāka spēlēt daudz labāk.


, 2016-03-04 19:26, pirms 8 gadiem
Milzīgs prieks par Paulu!
beeeeet... ''vārdu tulkošanas caureja'' turpinās.. quinnipiacbobcats.com
Kinga Piedela un Vanesa Jasa 2023. gada 8. oktobrī. Foto: Margarita Vigule

Piedelas un Baranovskas tālmetieni nodrošina Daugavpilij otro Latvijas pusfinālu

Daugavpils Universitātes basketbolistes trešdien, 27. martā, lieliskā atmosfērā uzvarēja basketbola skolas "Rīga" juniores ar 74:58. Gunta Endzela trenētā komanda divcīņas summā bija pārāka ar 148:136 un otro reizi vēsturē iekļuva Latvijas čempionāta pusfinālā. Kinga Piedela un Valerija Baranovska divatā iemeta deviņus tālmetienus.
Kitija Laksa 2024. gada 21. februārī. Foto: Fenerbahce

Kitija Laksa sekmīgi debitē Turcijas čempionāta izslēgšanas spēlēs

Kitija Laksa un "Fenerbahce" basketbolistes pirmdien, 25. martā, kvalificējās Turcijas čempionāta pusfinālam, kur spēlēs pret "Izmit" un "Galatasaray" pāra uzvarētājām. Kristīne Vītola guva 19 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.
Ventspils basketbolistes 2024. gada 23. martā. Foto: Ritvars Stankevičs
8

Valmiera atspēlējas no -23, Ventspils triumfē emocionālā finālā Jelgavā

Ventspils sporta skolas "Spars" basketbolistes svētdien, 24. martā, Jelgavā iztērēja 23 punktu pārsvaru, taču pēdējās trīs minūtēs saņēmās 11:0 izrāvienam, uzvarēja Valmieru ar 68:57 un pirmo reizi vēsturē kļuva par Latvijas Sieviešu basketbola līgas otrās divīzijas čempionēm.