Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionu trenere paziņo, ka nevar apvienot darbu klubā un izlasē

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Eiropas čempionu trenere paziņo, ka nevar apvienot darbu klubā un izlasē
Marina Maļkoviča un Predrags Daņilovičs
Foto: MN Press

"Šobrīd nespēju dot, ko gaida spēlētājas un treneri – maksimumu. Būtu savtīgi un postoši tādā veidā turpināt darbu, kuru mīlu," Serbijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenā trenere Marina Maļkoviča otrdien, 3. janvārī, paziņoja par atkāpšanos.

Trīsdesmit piecus gadus vecā trenere no 2011. gada apvienoja darbu klubā un valstsvienībā, palīdzot Serbijai sasniegt lielākos panākumus vēsturē. Serbijas basketbolistes 2015. gadā pirmo reizi kļuva par Eiropas čempionēm, savukārt 2016. gadā izcīnīja bronzas medaļas Rio spēlēs.

Rudenī serbietes kvalificējās “EuroBasket Women 2017” finālturnīram. Tajā komandu vadīs jauns treneris, jo Maļkoviča preses konferencē Belgradā paziņoja par atkāpšanos. Serbijas Basketbola federācijas nesen apstiprinātais prezidents Predrags Daņilovičs notikušo uztvēra ar sapratni.

“Vienu dienu apsēdos kopā ar Marinu. Viņa man izskaidroja dažas lietas un es pilnībā saprotu (viņas lēmumu). Viņa zina, ko domāju par viņu kā cilvēku. Viņa ir izcila speciāliste, kurai pateicos federācijas vārdā.”

“Bijuši vairāki lieliski stāsti un man žēl, ka nesadarbosimies, taču tāda ir profesionālā dzīve,” turpināja Daņilovičs. “Cik drīz iespējams, mēs pulcēsimies ar Serbijas sieviešu basketbola pārstāvjiem, lai izdarītu visu iespējamo tā cilvēka atrašanai, kurš atbildīs sieviešu valstsvienības vadīšanai.”

Stambulas “Galatasaray” galvenā trenere Maļkoviča pastāstīja, kāpēc nolēmusi atstāt valstsvienību. “Lēmumu atkāpties pieņēmu pēc daudzām bezmiega naktīm. Vēlējos pabeigt vienu (Olimpisko) ciklu. Pēc mērķa sasniegšanas un kvalificēšanās Eiropas čempionātam, devu sev laiku pārdomām, vai esmu spējīga turpināt.”

"Lai gan man ir lielas sportiskās ambīcijas un patiesa vēlēšanās mēģināt noturēt mūsu valstsvienību virsotnē, vienlaikus izjūtu izsīkumu, fizisku un emocionālu izlādēšanos. Tā noticis pēc vairāk nekā piecu gadu nepārtraukta darba klubā un izlasē."

Maļkoviča turpināja: “Nepametīšu Serbijas basketbolu pavisam. Tieši otrādi, ieguldīšu visu enerģiju sieviešu basketbola attīstībai Serbijā, lai panāktu, ka nesenie rezultāti nav mirkļa uzplaiksnījums, bet kļūtu par daļu no jaunas tradīcijas.”

“Sieviešu basketbola kustībā šobrīd ir 400 meitenes, kuras trenējas basketbolā bez maksas. Strādājam, lai līdz 2017. gada beigām viņu skaits pieaugtu līdz četrciparu skaitlim. Regulāri ieradīšos Serbijā, lai gūtu prieku ar mazajām spēlētājām. Vēlos, lai bezmaksas skolas radītu labākos iespējamos apstākļus sieviešu basketbola attīstībai un progresam.”

Izmantotie resursi:
Кошаркашки савез Србије – Марина...
Serbia start search for new head coach - FIBA...