Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Matīss Rožlapa: "Orenburga ieguvusi spēcīgu papildinājumu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Matīss Rožlapa: "Orenburga ieguvusi spēcīgu papildinājumu"
Matīss Rožlapa. Foto: Renārs Koris

"Brīvdienās izjutām veselības problēmas saaukstēšanās dēļ, taču Orenburgā būsim šobrīd stiprākajā sastāvā," pirms Eirolīgas sestās kārtas izbraukuma spēles teica basketbola kluba “TTT Rīga” treneris Matīss Rožlapa.

TTT uz Krieviju devās ar deviņām spēlētājām. Kājas savainojuma dēļ vēl nevar spēlēt Karlīne Pilābere, saslimusi Paula Mauriņa. Saaukstēšanās ietekmējusi arī citas spēlētājas. “Ceram, ka slimošanai nebūs seku. Visi esam profesionāļi – ejot laukumā, to var atstāt malā. Iet un atdot simts procentus.”

Pēc valstsvienību pauzes komandu sastāvos notikušas vairākas izmaiņas. TTT pieteica amerikāņu aizsardzi Marinu Meibriju, savukārt Orenburgas “Nadežda” parakstījusi līgumu ar vienu no Lielbritānijas valstsvienības līderēm Temi Fagbenli.

Fagbenle sezonu sāka Ankaras “Botaš” rindās, līdz 9. novembrim klubā aizvadot 11 oficiālas spēles – piecas Turcijas līgā, četras Eiropas kausā un divas Eirolīgas kvalifikācijā. Basketboliste pameta Turcijas galvaspilsētu kopā ar Šeju Pediju un Kelsiju Mičelu no “Ohio State”.

Britu spēlētājas vārds pagaidām nav parādījies “Nadežda” pieteikumā Eirolīgā – oficiāli to vajadzēja paveikt, vēlākais, 28. novembrī. “Gatavojamies, ka būs jāspēlē pret Orenburgas stiprāko sastāvu. Rūpju pietiks tāpat – “Nadežda” ir laba komanda ar labām ārējās līnijas spēlētājām.

“Nadežda” līdz šim uzvarējusi abās mājas spēlēs, pārspējot “Castors Braine” (62:55) un Venēcijas “Reyer” – 78:51. “Orenburga izmanto vairākas aizsardzības sistēmas – dažādus presingus, zonu. Arī cilvēks-cilvēks aizsardzību dažādās variācijās. Turpināsim spēlēt savu spēli. Izbraukumā vienmēr grūti, taču esam ieguvuši pārliecību un centīsimies to parādīt laukumā.”

Kā TTT jaunākās spēlētājas savieno izbraukumus un mācības? “Varam uzrakstīt attaisnojuma zīmi. Vanesas Jasas gadījumā skola ir ļoti pretimnākoša – ļauj vēlāk nokārtot ieskaites un kontroldarbus. Protams, spēlēšana rada grūtākus brīžus. Cenšamies ar meitenēm runāt par situāciju – visiem skaidrs, ka mācības ir pirmajā vietā.