Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

LBS pieņēmusi 14 Latvijas komandu pieteikumus Baltijas līgai

LBS pieņēmusi 14 Latvijas komandu pieteikumus Baltijas līgai
Foto: LBS

Latvijas Basketbola savienības valde apstiprinājusi 14 komandu pieteikumus 2020./2021. gada sieviešu sezonai - piecas elites grupā un deviņas starptautiskajā grupā. Paredzams, ka sezonas pamatturnīrs tiks izspēlēts "Douglas" Baltijas Basketbola līgas ietvaros, bet, sakarā ar epidemioloģiskās situācijas saasināšanos Igaunijā un Lietuvā, sezonas pirmajā daļā pagaidām tiek plānotas spēles tikai starp vienas valsts komandām.

Baltijas līgas elites grupā spēlēs piecas Latvijas komandas: “TTT Rīga” (galvenais treneris Mārtiņš Gulbis), SBK “Liepāja”/LSSS (Kaspars Mājenieks), RSU (Aivars Vīnbergs), BJBS “Rīga”/Juniores” (Ainārs Čukste) un “Latvijas Universitāte” (Matīss Rožlapa). Turnīram pieteiktas arī četras Lietuvas komandas (Viļņas “Kibirkštis-MRU”, Kauņas “Aistes-LSMU”, Šauļu “Šiauliai” un Klaipēdas “Neptūnas”), kā arī divas Igaunijas komandas (“Tallinn Ulikool” un “Tartu Ulikool”).

Starptautiskajā grupā, tāpat kā pērn, spēlēs Latvijas un Igaunijas komandas. Latviju pārstāvēs pērn startējušās “Daugavpils Universitāte” (Nikolajs Romaņenko), BK “Jelgava”/BJSS (Harijs Zelčs), “Jūrmala” (Andris Steļmahs) un BK “Saldus/Sporta skola” (Pēteris Višņēvičs), kā arī piecas jaunas komandas – BJBS “Rīga/Juniores”-2 (Aigars Nerips), “Kandava/Anzāģe” (Roberts Rozentāls), “Dimantu Akadēmija” (Ilze Ose-Hlebovicka), BK “Kolibri/LU” (Mudīte Gūtmane) un Ogres Basketbola skola (Edgars Ikstens). Iespējams, dalībniecēm pievienosies Latvijas U16 izlase. Starptautiskajai grupai pieteikta arī Igaunijas vienība “G4S”.

BJBS “Rīga/Juniores” komandu sastāvā spēlēs Rīgas basketbola skolu audzēknes un arī dažas absolventes.

“Kandava/Anzāģe” komandā (galvenais treneris Roberts Rozentāls) paredzēts iesaistīt dažas pieredzējušas basketbolistes un Ziemeļkurzemes pilsētu sporta skolu audzēknes. Komandas veidotāji cer, ka sieviešu komandas izveide palīdzēs basketbola nodarbībās iesaistīt mazās kandavnieces un šai aktivitātei būs ilgtermiņa efekts.

“Dimantu Akadēmijas” komandu galvenās treneres statusā vadīs Ilze Ose-Hlebovicka. Pretinieces tiks uzņemtas Saulkrastos. Iecerētais komandas modelis – bijuši jaunatnes izlašu dalībniece Kate Višņēvica un vēl dažas dažas pieredzējušās spēlētājas plus jaunās basketbolistes. “Kopā ar savu kolēģi biedrībā “Dimantu Akadēmija” Ilzi Geistardi-Zaporožecu redzam, ka daudzas komandas, kas savulaik spēlēja mūsu organizētajā Jaunajā Sieviešu līgā, tagad veiksmīgi piedalās Douglas Basketbola līgas turnīrā. Tā ir laba platforma talantu attīstīšanai un arī mēs vēlamies dot savu ieguldījumu. “Dimantu akadēmijas” piedāvājumā jau ir treniņi mazajām meitenēm Andas Eibeles vadībā un individuālās attīstības nometnes, bet tagad nāk klāt arī komanda Douglas līgas Starptautiskajā divīzijā. Vēlamies palīdzēt iemirdzēties arī tām “pērlītēm”, kuras nav bijušas pirmajās lomās jaunatnes izlasēs.

BK “Kolibri” Latvijas čempionāta apritē atgriežas pēc sešu gadu pārtraukuma, nosaukumam pievienojot “Latvijas Universitātes” abreviatūru. Galvenā trenere Mudīte Gūtmane: “”Kolibri” audzēknes paaugušās, gribam spert soli uz priekšu. Ar Latvijas Universitātes pārstāvjiem runājām jau iepriekš un tagad sadarbības iecere īstenojās. Iezīmējas loģisks ceļš – meitenes varēs turpināt spēlēt un mācīties. Krāsim pieredzi un, ceru, progresēsim.”

Ogres Basketbola skolas direktore Ilga Neimane uzsver, ka komandas pieteikšana Douglas BBL Starptautiskajā grupā ir loģisks solis, nostiprinot pilsētā izveidoto basketbola “piramīdu”. “Basketbola skolā katrā gadugājumā ir interesantas meitenes, kurām jānodrošina motivācija un iespējas attīstīties. Jaunatnes līgā spēļu nav daudz. Ja pašiem nav lielās komandas, sākas piedāvājumi no malas vai arī zūd interese regulāri iet uz sporta zāli. Tāpat, kā vīriešu basketbolā, arī sieviešu komandas kodolu veidos savējās – gan pašreizējās skolas audzēknes, gan absolventes. Zinām, ka sākumā būs grūti, bet cīnīsimies, strādāsim un iesim uz priekšu.”

Douglas Baltijas Basketbola līgas turnīru paredzēts sākt 3. oktobrī. Par sezonas beigās paredzētā Latvijas čempionāta izspēles kārtību tiks lemts klubu pārstāvju sanāksmē.

Izmantotie resursi:
Douglas Baltijas līga: Elites grupā piecas,...


Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.
Grieta Taranda 2024. gada 18. aprīlī. Foto: Ritvars Stankevičs

RSU pirmajā finālspēlē 30 minūtes cienījami noturas pret TTT

TTT basketbolistes ceturtdien, 18. aprīlī, viesos uzvarēja Rīgas Stradiņa Universitāti ar 73:46, Latvijas finālsērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Ieva Pulvere uzvarētāju labā guva 20 punktus. Nākamā spēle 20. aprīlī Daugavas sporta namā.
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā. Foto: Matas Baranauskas
1

Augstāk izsētās TTT basketbolistes Latvijas finālu sāks RSU laukumā

Ceturtdien, 18. aprīlī, sāksies Latvijas Sieviešu basketbola līgas 33. sezonas fināls sērijā līdz divām uzvarām. Rīgas Stradiņa Universitāte plkst. 20:00 "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā uzņems TTT basketbolistes. Tiešraidi skaties rakstā.