Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Pedija pirmajā vietā, Tibo atzīts par mēneša treneri WNBA

Pedija pirmajā vietā, Tibo atzīts par mēneša treneri WNBA
Maiks Tibo: vīrs, kura darba laikā "Chicago Bulls" draftēja Maiklu Džordanu. Foto: WNBA

"Washington Mystics" stūrmanis Maiks Tibo 2019. gada jūnijā atzīts par Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) mēneša labāko treneri, ziņo līgas preses dienests.

Tibo trenētā komanda 2018. gadā sasniedza WNBA finālu, kurā trīs spēlēs atzina “Seattle Storm” pārākumu. Šogad Vašingtona spēlē vismaz tikpat labi – “Mystics” ar piecām uzvarām pēc kārtas un bilanci 9-3 ieņem pirmo vietu līgas kopvērtējumā.

“TTT Rīga” saspēles vadītāja Šeja Pedija 8. jūnijā parakstīja īstermiņa līgumu un nākamajā dienā piedzīvoja debiju WNBA regulārās sezonas spēlē pret “Dallas Wings”. Divās no pirmajām trīs cīņām nācās piedzīvot zaudējumus, taču kopš 18. jūnija komanda nav zaudējusi ne reizi.

Pedijas galvenais uzdevums – nodrošināt pilnvērtīgu komandas treniņdarbu, jo Eiropas čempionāta laikā “Mystics” ierindā nav Beļģijas valstsvienības spēlētājas Kima Mestdaga un Emma Mēsemana. Mestdaga bija pēdējā basketboliste, kura maijā tika iekļauta Vašingtonas divpadsmitniekā.

Saspēles vadītājas statistika – sešās spēlēs vidēji 3,3 minūtēs gūti 1,2 punkti un izcīnītas 0,8 atlēkušās bumbas, kā arī izdarītas 0,5 rezultatīvas piespēles un pārķertas 0,3 bumbas. Rekords – trīs punkti 20. jūnija izbraukuma uzvarā pār ambiciozo “Las Vegas Aces”.

Sestdien, 29. jūnijā, Pedija pirmo reizi spēlēja ilgāk par piecām minūtēm. Guvums 07:32 minūtēs – divi punkti, viena atlēkusī bumba, viena piespēle un viena pārķerta bumba. “Mystics” savā laukumā sagrāva “Connecticut Sun” – komandu, kurai zaudēja sezonas atklāšanas spēlē – ar 102:59.

Tibo karjeras sākumā bija “Los Angeles Lakers” skauts un Eņģeļu pilsētā pavadītajos gados kļuva par divkārtēju NBA čempionu (1980, 1982). Nākamās četras sezonas viņš pavadīja “Chicago Bulls” rindās – Vēju pilsētas klubs šajā laikā draftēja Maiklu Džordanu un Čārlzu Oukliju, kā arī ieguva Džonu Paksonu.

WNBA treneris strādā no 2003. gada. Tibo desmit sezonas (2003-2012) vadīja “Connecticut Sun” un ieveda līgā Aneti Jēkabsoni-Žogotu, bet, sākot no 2013. gada, atrodas “Washington Mystics” priekšgalā. Viņš ir trīskārtējs WNBA gada treneris (2006, 2008, 2013).

“Mēs nerunājam par fināliem,” Tibo pēc treniņa teica “Bball Index” žurnālistam Benam Dallam (Ben Dull). “Nerunājam par neko no tā. Izdarījām to (treniņnometnes) pirmajā dienā un tad nolikām malā.”

Treneris būvē komandu ap superzvaigzni Elenu Delli Donni, liela auguma aizsardzēm un daudzpusīgām uzbrucējām. “Man patīk ātra spēle. Tā ir laba faniem un basketbolam. Pats galvenais, mums ir daudz metēju. Smagi strādājām, lai tiktu pie daudzām metējām. Jo lielākas, jo labāk, taču viņām nav jābūt lielām, ja viņas ir izcilas tajā, ko dara.

“Mystics” garās spēlētājas – Mēsemana un Delle Donne – spēj iemest no visām pozīcijām. “Domāju, ka spēle iet tajā virzienā, tāpēc mums ir universāli centri. Visi klasiskie centri strādā, lai paplašinātu savu arsenālu. Tīna Čārlza, Silvija Foulza un Britnija Grainere strādā pie sava metiena.

WNBA kopvērtējums 2. jūlijā

#KomandaU-Z
1Washington Mystics9-3
2Connecticut Sun9-4
3Las Vegas Aces8-5
4Seattle Storm8-6
5Minnesota Lynx7-6
6Phoenix Mercury5-5
7Los Angeles Sparks6-6
8Chicago Sky6-7
---
9New York Liberty5-7
10Dallas Wings4-7
11Indiana Fever5-9
12Atlanta Dream2-9

Izmantotie resursi:
https://www.wnba.com/player/shey-pe...
https://www.bball-index.com/the-yea...


, 2019-07-03 12:47, pirms 5 gadiem
Pedija pirmajā vietā ..... ???
, 2019-07-03 16:25, pirms 5 gadiem
heh rakstīja: Pedija pirmajā vietā ..... ???
klubs.......!!!!!!
, 2019-07-03 17:08, pirms 5 gadiem
heh rakstīja: Pedija pirmajā vietā ..... ???
Visu citu metam malā, bliežam pie Pedijas!!!
Anna Liepiņa 2024. gada 11. aprīlī. Foto: Margarita Vigule

Bronzas intriga turpinās Daugavpilī: vai Liepāja mājās brauks ar kausu?

Ceturtdien, 25. aprīlī, turpināsies Latvijas Sieviešu basketbola līgas izslēgšanas spēles. Daugavpils Universitāte plkst. 18:00 uzņems Liepāju, kura bronzas sērijā līdz divām uzvarām atrodas vadībā ar 1-0. Tiešraidi skaties rakstā.
Līna Loceniece 2024. gada 24. aprīlī. Foto: Smartway MLKL

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa pirmo reizi nopelna Lietuvas sudrabu

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa trešdien, 24. aprīlī, izcīnīja sudraba medaļu Lietuvas čempionātā basketbolā sievietēm. Latviešu pārstāvētā Klaipēdas komanda "LCC International University" tādu atzinību nopelnīja pirmo reizi.
Matīss Rožlapa 2024. gada 3. martā. Foto: Michael Soller
2

Matīss Rožlapa trenēs divkārtējo Vācijas čempioni "Saarlouis Royals"

Matīss Rožlapa 2024.-2025. gada sezonā trenēs Vācijas basketbola klubu "Saarlouis Royals", treneris otrdien, 23. aprīlī, telefonsarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja vācu medijos izskanējušo informāciju.