Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Zībarts: "Atbloķēšana un atlēkušo bumbu savākšana ir problēma"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mārtiņš Zībarts: "Atbloķēšana un atlēkušo bumbu savākšana ir problēma"
Mārtiņš Zībarts
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Mūsu spēle veidota tā, lai visām spēlētājām būtu iespējas uzbrukt – piecas spēlētājas guva 10 un vairāk punktus," izcīnot uzvaru "Rozā lentītes" spēlē pret Baltkrieviju, teica Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

"Trešās ceturtdaļas sākumā veicām mazu izrāvienu, taču pēc sekmīgā sākuma nomierinājāmies. Atslābinājāmies un spēle pajuka. Līdzīgi notika gan Čehijā, gan piektdienas treniņspēlē. Viegli atdevām pārsvaru, ļāvām iespēlēties pretinieču līderei Sņitinai.

Mums ir divi nominālie pirmie numuri – Elīna Babkina un Ilze Jākobsone, kā arī divas kombo spēlētājas – Ieva Krastiņa un Gunta Baško-Melnbārde, kuras nepieciešamības gadījumā var uzņemties saspēles vadīšanu. Tā arī notika, jo Elīnai sakrājās piezīmes. Cenšamies izmantot katru spēlētāju. Paula (Strautmane) sevi labi parādīja, pastiprināja aizsardzību.

Pārbaudes spēlēs kvalitatīvāko sniegumu līdz šim esam parādījuši pret Ķīnu. Toreiz trīs spēlētājas pirmajā puslaikā nespēlēja, bet nākamajās 20 minūtēs ienesa svaigu enerģiju – pret ķīnietēm bijām ātrāki un kustīgāki. Turpināsim domāt, kā izmantot spēlētāju stiprākās puses.

Izbraukumā Turcijā jāiztiek bez divām no četrām spēlētājām, kuras ir pamatcentru rotācijā – Anetes Šteinbergas un Aijas Brumermanes. Šodien redzējām, ka atbloķēšana un atlēkušo bumbu savākšana aizsardzībā ir problēma. Īsti neesam to atrisinājuši. Spēlēs pret Turciju mēģināsim sniegumu uzlabot – viņām ir gara un spēcīga centra spēlētāja Kvanitra Hollingsvorta.

Mūsu spēle veidota tā, lai visām spēlētājām būtu iespējas uzbrukt – piecas spēlētājas guva 10 un vairāk punktus. Nespēlējam uz vienu spēlētāju, meklējam pretinieku vājās vietas, skatāmies, kur varam izmantot pārsvaru uzbrukumā. Kitija (Laksa) svarīgā brīdī iemeta divus pustālos metienus.

Kate Krēsliņa visu sezonu Amerikā nospēlēja par ceturto numuru. Pagaidām viņai pietrūkst ātruma, lai apspēlētu ārējās līnijas spēlētājas. Kates labākais sniegums bija, kad viņa izgāja laukumā pamatsastāvā pret Ķīnu.

Turcijā jāturpina strādāt taktisko un tehnisko lietu uzlabošanai. Analizēsim video, sāksim atstrādāt iestrādes pret konkrētiem pretiniekiem. Jāuzlabo metienu precizitāte, atbloķēšana un spēle zem groza, jānoslīpē sadarbības."

     [+] [-]

, 2017-06-03 20:28, pirms 7 gadiem
Labākā atbloķētāja Sabīne nav izlasē..