Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Mudīte Zandere: "U16 izlasē ir vismaz 10 labas meitenes"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mudīte Zandere: "U16 izlasē ir vismaz 10 labas meitenes"
Swedbank LJBL U16 čempionāta medaļnieces: "Kolibri" (1. vieta), "Rīdzenes" (2. vieta) un Valmieras (3. vieta) basketbolistes
Foto: Basket.lv

“Daudzas 1996. gadā dzimušās meitenes mācās devītajā klasē, visām jābeidz skola, tāpēc gatavošanos Eiropas čempionātam pieskaņosim konsultācijām un eksāmeniem. Sagatavošanās laiks būs īss, jo šogad čempionāts notiks ievērojami ātrāk,” ceturto gadu pēc kārtas ar 1996. gadā dzimušajām meitenēm uzvarot Swedbank LJBL čempionātā, teica Latvijas U16 sieviešu basketbola valstsvienības galvenā trenere Mudīte Zandere.

Finālā “Kolibri” meitenes izturēja sparīgo “Rīdzenes” meiteņu pretuzbrukumus, izcīnot uzvaru ar rezultātu 68:59.

Abu komandu spēlētājām šogad nācās izturēt dubultu un pat trīskāršu slodzi, jo līdzās jaunatnes čempionātam laiku prasīja starti Latvijas Sieviešu basketbola līgā, Austrumeiropas līgā un Jaunajā Sieviešu basketbola līgā.

“Rīdzenes” 1997. gadā dzimušās meitenes izcīnīja 18 uzvaras Austrumeiropas U15 čempionātā, finālā Viļņā zaudējot tikai Krievijas čempionēm, Maskavas apgabala “Spartak” komandai, kura strādā vadoša Eirolīgas kluba paspārnē.

“Kolibri” jaunās basketbolistes šonedēļ startē Austrumeiropas U17 čempionāta finālos Polijas pilsētā Čluhovā.

Mudīte Zandere, “Kolibri”, Latvijas U16 valstsvienības galvenā trenere
Prieks par labu finālu. Spēle bija patīkama, interesanta, ar intrigu. Bija jūtams pavasarīgs nogurums, jo virsū nāk eksāmenu laiks. To var redzēt pēc darbībām, kad spēlētājām ir grūti piespiesties. Priecē parādītais raksturs un gribasspēks.

Kate Krēsliņa visu spēli bija komandas motors, otrajā puslaikā labi nospēlēja Kitija Laksa. Pārējās meitenes var uzņemties, taču svētdien viņām nebija tā labākā spēle. Nepieciešams laiks, lai pierastu spēlēt augstākā līmenī. Meitenes, kuras spēlējušas LSBL un Jaunajā Sieviešu basketbola līgā, laukumā jūtas psiholoģiski pārākas un parāda savam vecumam zināmu briedumu.

Sāpina un uztrauc, ka pārējās komandas daudz stāv zonā. Katra vienība uzvarai meklē savus ieročus, taču, ja 40 minūtes stāv zonā un ir liela rezultāta starpība, varbūt kas jāpamaina.Priecātos, ja komandas vairāk mācītos segt cilvēks-cilvēks aizsardzību, jo izlasē bieži to nevaram nosegt. Nākotnē gribētu vairāk stipru pretinieku, lai, uzejot laukumā, nezinātu, kas uzvarēs.

Uz Austrumeiropas līgas U17 finālturnīru Polijas pilsētā Čluhovā brauksim tikai ar “Kolibri” 1996. gadā dzimušajām meitenēm, jo Latvijā turpinās fināli un katra komanda vēlas savas meitenes pietaupīt nacionālajam čempionātam. Līdzi brauks tikai Linda Magone no Valmieras. Treneris atļāva viņai nepiedalīties U19 finālos. Redzot milzīgo slodzi un nogurumu, uzdevums nav par varītēm uzvarēt visās spēlēs. Ceru, ka Polijā iniciatīvu uzņemsies vairāk meiteņu.

Prieks, ka meitenes pamana un novērtē vecāko izlašu treneri. Rūpes sagādā tas, ka izcilo meiteņu ir maz un viņām krājas nogurums. Ir vēlme, lai viņas koncentrējas darbam sava vecuma izlasē, taču paredzams, ka Kate Krēsliņa spēlēs arī U18 izlasē. Viņa ir fiziski spēcīga un var pastiprināt spēli, laukumā nākot uz maiņu.

Finālā iepriecināja Marta Bergmane, Paula Strautmane, izlases kandidātēs no “Rīdzenes” ir Katrīna Vectirāne, Digna Strautmane. Solis uz augšu bija Sabīnei Brošai no Valmieras. Daudzu meiteņu trumpis ir “pick-n-roll” un metiens, vēl jāmācās agresīvi iet garām. Eiropā tik viegli pie metieniem neizdodas tikt.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, neliksim uzsvaru uz pārbaudes spēļu skaitu. Jūnija beigās Latvijā iebrauks Krasnojarskas 1995. gadā dzimušo meiteņu komanda, kura savā vecuma grupā ieņēmusi ceturto vietu valstī. Spēlēsim ar viņām, klāt nāks Baltijas kauss. Varam spēlēt pret U18 izlasi vai jaunāka vecuma puišu komandām.

Priecē, ka meitenes daudz mācās. Pēdējās trīs nedēļas jutu, ka tuvojas eksāmeni un ieskaites. Visas 1996. gadā dzimušās meitenes mācās devītajā klasē, visām jābeidz skola. Gatavošanās procesu pieskaņosim konsultācijām un eksāmeniem. Pēc izlaidumiem varēsim strādāt ar pilnu sparu.

Jācer uz meiteņu izturību, fizisko spēku, gatavību. Saliekot visu kopā, izlasē ir 10 ļoti labas meitenes.

Lilita Bergvalde, “Rīdzenes” U16 komandas galvenā trenere
“Kolibri” komanda bija favorītu lomā, jo regulārajā sezonā nespēlēja pilnā sastāvā. Meitenes labi nospēlēja aizsardzībā, īpaši pirmajā puslaikā. Uzbrukumā tik labi negāja, savukārt spēles turpinājumā ļoti labu sniegumu parādīja “Kolibri” līderes Kitija Laksa un Kate Krēsliņa.

Spēlētāju vecumu kā attaisnojumu neizmantojam, lai gan sastāvā ir 1996. - 1998. gadā dzimušas meitenes. Sezona bijusi laba un smaga, jo 1997. gadā dzimušās meitenes aizvadīja 20 spēles Austrumeiropas līgā. Viņas bija lieli, lieli palīgi 1996. gadā dzimušajām spēlētājām, palīdzot komandai cīnīties augstākā līmenī. Saku lielu paldies meitenēm par gribasspēku, cīņu un atdevi laukumā.

Salīdzinot ar 2011. gadu, esam progresējuši. “Molten” kausā ar “Kolibri” cīnījāmies līdzīgi un uzvarējām, taču sāncenšu sastāvā nebija Kitija Laksa.

Ļoti liela psiholoģiskā un fiziskā slodze bija 1996. gadā dzimušajām izlases kandidātēm Martai Bergmanei un Katrīnai Vectirānei. Viņām bija daudz jāpaveic mācībās, tāpēc nevarēja tik daudz trenēties kopā ar komandu. Marta kļuvusi drošāka, spēlē pārliecinošāk, met ar labu precizitāti. Vēl jāpieliek spēles disciplīnā. Piesātināts un atdeves bagāts gads bijis Paulai Strautmanei.

Pēc Austrumeiropas līgas fināliem Viļņā atpūtas pauzes nav bijis. Dažas dienas un mums jau bija jāspēlē Latvijas finālos. Esam norunājuši, ka spēlējot nekādas atlaides nebūs. Ja ejam laukumā, darām to kārtīgi. Sezona vēl turpinās, jo 1996. gadā dzimušās meitenes spēlēs U17 čempionātā. Maija pirmajā nedēļā nedaudz atpūtīsimies un tad atsāksim trenēties.

Eiropas U16 čempionāts notiks no 12. līdz 22. jūlijam Tallinā, Igaunijā.

     [+] [-]

, 2012-05-03 19:55, pirms 12 gadiem
Kolibri malači !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-05-04 09:47, pirms 12 gadiem
Desmit labas un divas sliktās meitenes! Rezultātu parasti taisa sliktās!