Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Vairums LBS biedru atbalsta amerikānietes Pedijas naturalizāciju

Agris Suveizda

Vairums LBS biedru atbalsta amerikānietes Pedijas naturalizāciju
Šaja Pedija. Foto: Vladislavs Proškins/F64

Amerikāņu saspēles vadītājas Šejas Pedijas naturalizācijas jautājumā Latvijas Basketbola savienības (LBS) valdei ir arī organizācijas biedru atbalsts, sarunā ar aģentūru LETA atklāja LBS prezidents Valdis Voins.

Kā ziņots, šobrīd noris darbs pie tā, lai Latvijas pilsonību savā īpašumā iegūtu "TTT Rīga" basketboliste Pedija, kas viņai pavērtu iespējas spēlēt arī valstsvienībā. Viņas naturalizāciju atbalsta LBS un Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) izpildkomiteja.

Pedijas naturalizācijas jautājums basketbola sabiedrībā izraisīja viedokļu apmaiņu starp idejas atbalstītājiem un noliedzējiem. LBS pagājušajā nedēļā veikusi aptauju, kurā noskaidrojies, ka Pedijas naturalizēšanu atbalsta 30 organizācijas biedri, bet trīs ir pret. Ņemot vērā publiski pieejamo informāciju, LBS šobrīd ir 48 biedri.

"Iepriekšējā nedēļā biedru vidū veicām aptauju par to, kā viņi uzskata, vai vajag virzīt pilsonības piešķiršanai vai nevajag, lai mēs būtu pārliecināti par šo procesu. Līdz ar to, bez valdes atbalsta šim lēmumam ir arī biedru atbalsts," teica Voins.

30 gadus vecā Pedija šosezon Starptautiskās Basketbola federācija (FIBA) Eirolīgas turnīrā vidēji mačā izcēlās ar 15,2 punktiem, 5,3 rezultatīvām piespēlēm un 4,6 atlēkušajām bumbām. Viņa vairākas reizes tika iekļauta kārtas simboliskajā izlasē. Pedija tika atzīt par Baltijas līgas vērtīgāko spēlētāju, pie MVP titula tiekot arī Eiropas Sieviešu basketbola līga (EWBL).

Izmantotie resursi:
LETA

Vai atbalsti Pedijas naturalizēšanu?

  • 128

  • 65

  • 140


  +6 [+] [-]

, 2019-04-03 22:11, pirms 5 gadiem
Nu galīgi nav vajadzīga šī naturalizācija...man personīgi riebjas izlases kurās spēlē naturalizēties spēlētāji...

  +5 [+] [-]

, 2019-04-03 22:19, pirms 5 gadiem
Šeja pati zin, ka viņu taisās latviskot? Muļķīgs solis, zinot ka pēc aktīvo sporta gaitu beigšanas viņa LBS siekalaino veču gribēšanai uzsmaidīs no ASV. Absolūti nevajadzīgs gājiens. Ir jau iekāpts tajos naturālajos mēslos daudzas reizes.Trojs Ostlers, čupa ar vaņku futbolistiem - bļeģotājiem, un nez kāpēc vairs neko nespējošie modernie pieccīņnieki no Donbasa.

  +4 [+] [-]

, 2019-04-03 22:51, pirms 5 gadiem
Man riebjas, ka šādi basketbolā mēģina sasniegt panākumus, nav tas svarīgākais punkts, lai iegūtu panākumus! Tieši otrādi mums ir vajadzīgs ASV kadrs kurš mums iemācītu cita veida basketbolu! Saknes ir jāmeklē dziļāk, ja jau gribam šādi sasniegt rezultātu, nē nebūs labs solis! Kas mums gadu gadiem nav bijis labu basketbolistu?
Laksa, Baško, Žogota, Babkina? Visas ir labas, bet vienmēr pa lielam treneris neprot izmantot potenciāli, manuprāt vaina ir treneros!

  +5 [+] [-]

, 2019-04-03 23:01, pirms 5 gadiem
Esam unikāli ar to, ka Latvija ir viena no tām valstsvienībām, kurai nav naturalizēto. Uzskatu, ka, naturalizējot citas tautības spēlētājas, vairs nebūs tas. Uz latviešu meitenēm skatīties tomēr ir patīkamāk. Ja viņai tiks dota atļauja spēlēt LV izslasē, citas Latvijas sporta federācijas nodomās, ka tā ir norma un pavilksies līdzi.
Galu galā, Pedija Latvijā ir tikai kopš 2017. gada vasaras. Kāda būs viņas nostāja gadījumā, ja tuvāko gadu laikā viņa pievienosies kādam citam klubam? Tas pat ir ļoti reāli, zinot kāda līmeņa spēlētāja viņa ir. Nu būsim godīgi, nu nebūs mums pa spēkam mērīties naudiņā ar to pašu Fener vai pat Dynamo Kursk.
p.s. Ļoti, ļoti gribētos dzirdēt kādu atklāto sarunu starp šiem LBS biedriem, kur tiktu pamatots, kāpēc Pedija ir pelnījusi spēlēt tieši starp mūsu dāmām.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-03 23:15, pirms 5 gadiem
Tuvredzīgs lēmums. Diezgan droši, ka Pedija uz vienu EČ, pēc tam aizmirsīs par Latviju. Un viņa nav tas pastiprinājums, kas tagad garantēs medaļas. Toties kādā jaunā latviešu spēlētāja nedabūs minūtes, pieredzi - un nākotnē varbūt tieši tas pietrūks.

Ja kā lielu izņēmumu apsvērtu, tad kādai WNBA elites spēlētājai (jaunai, nedaudz virs 20, lai iespēja uz vairākiem turnīriem ilgtermiņā), kam pietrūkst līdz ASV izlasei .

  +2 [+] [-]

, 2019-04-03 23:17, pirms 5 gadiem
Būtu labāk domājuši, kā izaudzināt jaunos un jaunās tādā līmenī, lai vārds "naturlizācija" nav pat jāiedomājas. Grib naturalizēt 31 gadīgu spēlētāju. Nospēlēs 1 vai maksimums 2 ciklus un viss. Vietā atkal caurums.

  +3 [+] [-]

, 2019-04-03 23:39, pirms 5 gadiem
Nu nafigam mums vajag. Uzspeles vienu ciklu, paradiis pasaulei ka tik tieshaam ir top limenii un prom bus. Simt punkti vairums epizozhu nospelees individuali, gan kur vajag, gan kur nee un cietiis tikai LV basketbols, nekas cits. Es te saredzu tikai slikto. Nu nav jeegas naturalizet tada vecuma speletaju ceribaa, ka tiks pie kada no metaaliem, nu nebuus shii taa speletaja, kas atnesis mums to uzvaretaaju garu. Daamu basketbols jau taa ir loti progresejis, ja grib jaunas veesmas, tad jasaak ir ar treneru kopienu, japiemeklee specialisti no taas taalas zemes Amerikas un jaliek meitenem paraudzities uz speli ar citam aciim, nevis uzticeties vienai speletajai, kurai tapat ne silts, ne auksts par Latvijas izlasi un taas nakotni.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-03 23:57, pirms 5 gadiem
un tikai kā atgādinājums - LBS valdes un biedru lēmumu pareizība pieredzēta jau iepriekš, kaut vai pēdējā Latvijas izlases trenera izvēlē ..

  +1 [+] [-]

, 2019-04-04 01:13, pirms 5 gadiem
Koks ar diviem galiem🤔
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-04-04 11:56, pirms 5 gadiem
Pievienojos visiem šeit pirms manis rakstītājiem viedokļiem. Ar pilsonību nedrīkst tirgoties. Ar šādiem gājieniem mēs parādām savu gara vājību.

     [+] [-]

, 2019-04-04 12:39, pirms 5 gadiem
Kimberley rakstīja: Esam unikāli ar to, ka Latvija ir viena no tām valstsvienībām, kurai nav naturalizēto. Uzskatu, ka, naturalizējot citas tautības spēlētājas, vairs nebūs tas. Uz latviešu meitenēm skatīties tomēr ir patīkamāk. Ja viņai tiks dota atļauja spēlēt LV izslasē, citas Latvijas sporta federācijas nodomās, ka tā ir norma un pavilksies līdzi.
Galu galā, Pedija Latvijā ir tikai kopš 2017. gada vasaras. Kāda būs viņas nostāja gadījumā, ja tuvāko gadu laikā viņa pievienosies kādam citam klubam? Tas pat ir ļoti reāli, zinot kāda līmeņa spēlētāja viņa ir. Nu būsim godīgi, nu nebūs mums pa spēkam mērīties naudiņā ar to pašu Fener vai pat Dynamo Kursk.
p.s. Ļoti, ļoti gribētos dzirdēt kādu atklāto sarunu starp šiem LBS biedriem, kur tiktu pamatots, kāpēc Pedija ir pelnījusi spēlēt tieši starp mūsu dāmām.
Kaada Kurska, kāds Feners?? Tak nav tas liimenis Pedijai taads lai normālā klubā spēlētu, plus veel tagad staasies speekaa tie legionaaru ierobezhojumi, tad taados klubos kaa Kurska buus tikai top 10 pasaulee legionaares...

     [+] [-]

, 2019-04-04 12:48, pirms 5 gadiem
Man liekas, ka ir daudz liekulības visos šajos komentāros. Latvija nekad nav bijusi un arī nebūs valsts, kas īpaši aizraujas ar naturalizāciju. Šis ir tikai eksperiments, redzēsim, kas sanāks! Vēl jau vajadzīgs Saeimas lēmums! Būtībā Pedijas naturalizācija nav plānota tāpēc, ka pašiem nav , kas spēlē, bet tieši tādēļ, ka mums ir ļoti labas basketbolistes! Visaugstākajā līmenī tomēr katrai niansei ir nozīme, īpaši, ja gribam reāli cīnīties par medaļām vai tikt uz Tokiju. Nezinu, vai Pedija ir tā, kas Latvijai atnesīs kādus vēl nebijušus panākumus, bet esmu drošs, ka viņas spēle izlases kontekstā var ienest svaigas vēsmas, paplašināt visas komandas varējumu laukumā. Iespējams, ka tas ir tieši tas, kas šodien ir vajadzīgs. Pēc dažiem gadiem pieaugušo sieviešu izlases saspēle būs Elizabetes Bulānes rokās, tomēr vēl jāpagaida kādas trīs sezonas, kamēr tas notiks! Varbūt vēl kāda no jaunām spēlētājām šajā ziņā uzrāda progresu. Ir kandidātes.Tomēr tieši šobrīd Pedijas palīdzība var noderēt, jo vienīgā šābrīža saspēlniece augstā līmenī ir Elīna. Tas tomēr ir par maz. Komandai vajadzīgas divas spilgtas saspēles vadītājas. Kvalifikācija Tokijas spēlēm pilnībā atsvērtu visu šo pasākumu!

  -1 [+] [-]

, 2019-04-06 17:28, pirms 5 gadiem
Nu nav mums jābūt svētākiem par Romas pāvestu. Visi naturalizē, pat lielās valstis kā Krievija. Pedija TTT ir pierādījusi, ka ir lieliska saspēles vadītāja un tāda viņa būs arī Latvijas izlasē.