Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Vai TTT izdosies vienā vakarā noķert divus zaķus?

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vai TTT izdosies vienā vakarā noķert divus zaķus?
Ieva Pulvere. Foto: Augusts Didžgalvis

Trešdien, 3. aprīlī, turpināsies Latvijas čempionāta 28. sezonas pusfināli basketbola sievietēm. TTT plkst. 17:30 "Elektrum" Olimpiskajā centrā uzņems "Liepāja/LSSS", savukārt "TTT juniores" plkst. 19:30 turpat mērosies spēkiem ar RSU. Cīņas notiek sērijās līdz divām uzvarām. Tiešraides Sportacentrs.com .

TTT vs Liepāja/LSSS

Rīdzinieces pusfināla pirmajā spēlē Liepājā svinēja 100. uzvaru savstarpējās spēlēs (100-2). TTT basketbolistes šosezon izcīnījušas jau 40 uzvaras un atrodas četru panākumu attālumā no astoņpadsmitā Latvijas titula.

TTT šosezon spēlēs pret Latvijas komandām nav ielaidusi vairāk par 50 punktiem (49 un 36 pret RSU, 45 pret Liepāju). Kurzemniecēm pirmā pusfināla spēle kļuva par mazrezultatīvāko sezonā – rudenī komanda viesos sameta 46 punktus pret Daugavpils Universitāti.

Šeja Pedija pirmajā spēlē nokļuva trīs piespēļu attālumā no “triple-double” – viņas rēķinā 14 punkti, 12 atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles. Salīdzinājumam, liepājniecēm šajā spēlē bija tikai deviņas rezultatīvas piespēles.

TTT juniores vs RSU

Komandas ir spēkos līdzīgas. Par to liecina gan pēdējo 12 savstarpējo spēļu rezultāti (6-6), gan iepriekšējie savstarpējo sēriju iznākumi – 2017. gadā RSU, bet 2018. gada juniores bronzas sērijā bija pārākas ar 2-1.

Medicīnas studentēm ir augumu pārsvars vairākās pozīcijās un fiziski jaudīgākas garās spēlētājas. “TTT junioru” priekšrocības ir ātrums un precizitāte – pirmajā spēlē RSU savā laukumā trāpīja tikai 26% metienu, kamēr viņu pretinieces 41% divpunktniekos pievienoja 50% trīspunktniekos.

Juniores vēl nav spēlējušas LSBL finālā, savukārt RSU tas vēl nav izdevies, spēlējot zem medicīnas augstskolas karoga.