Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Ozols

TTT uzlecošā zvaigzne Vanesa Jasa uzaicināta uz NBA rīkotu talantu nometni ASV

TTT uzlecošā zvaigzne Vanesa Jasa uzaicināta uz NBA rīkotu talantu nometni ASV
Vanesa Jasa. Foto: Renārs Koris

"TTT Rīga" saspēles vadītāja Vanesa Jasa saņēmusi ielūgumu uz "NBA Women's Academy Next Generation Showcase" nometni, kas no 31. marta līdz 4. aprīlim norisināsies ASV pilsētā Ņūorleānā.

Jauno spēlētāju nometne notiks Nacionālās studentu sporta asociācijas (NCAA) sieviešu basketbola čempionāta "Četru fināla" laikā, tādējādi ļaujot dalībniecēm visas nedēļas garumā piedalīties dažādās aktivitātēs.

Spēlētājas tika izvēlētas, ņemot vērā basketbola prasmju un līdera dotību līmeni. Jauno talantu nometnē būs sapulcinātas pašas labākās sava vecuma basketbolistes no visas pasaules. Nometne būs unikāla iespēja katrai spēlētājai attīstīt savas basketbola zināšanas, samērot spēkus pret labākajām vienaudzēm, turklāt būs iespēja demonstrēt savas prasmes NCAA komandu treneru klātbūtnē.

"Protams, biju izbrīnīta, bet esmu gatava braukt," pārsteigumu par izvēli neslēpa 16 gadu vecā basketboliste, atklājot, ka pirms došanās uz nometni valda neliels satraukums. "Mani varbūt izvēlējās, jo pierādīju sevi pie lielās komandas un man ir potenciāls. Pagājušosezon sāku spēlēt "TTT Kadetēs", bet pirms tam trenējos "Kolibri" pie Mudītes Zanderes." Pagājušovasar Vanesa piedalījās arī prestižajā "Basketbols bez robežām" nometnē, kas notika tepat Rīgā.

Tikmēr "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts uzsvēra saspēles vadītājas drosmi. "Viņa ir bezbailīga. Nebaidās uzdrošināties un uzņemties, kas ir ļoti svarīgi. Domāju, nebija viegli iziet pret Jekaterinburgas UGMK un tik īsā laikā nospēlēt tādas minūtes." Sensacionālajā uzvarā pār pašreizējām Eirolīgas čempionēm Vanesa nepilnās astoņās minūtēs komandai deva papildu enerģiju, gūdama sešus punktus un izdarīdama trīs rezultatīvas piespēles.

"Pagājušosezon kājas trauma viņu nedaudz atsvieda atpakaļ, bet jau sezonas otrajā pusē viņa sāka trenēties ar lielo komandu. Šosezon Vanesa visu laiku ir trenējusies Eirolīgas komandā, treniņos ar visām darbojusies kā līdzīgs ar līdzīgu," trenerim norādot, ka Vanesa izceļas ar disciplīnu. "Viņa treniņos ir neatlaidīga un centīga, turklāt nepārtraukti pilnveido meistarību."

Kopīgi treniņi ar "TTT Rīga" pieredzējušajām spēlētājām palīdzējuši Vanesai tik strauji attīstīties, un viņas sniegums Eirolīgas spēlēs ļāvis pievērst uzmanību arī otrpus okeānam. Gan pati spēlētāja, gan klubs ir lepns par šādu atzinību, kas pierāda TTT jauniešu sistēmas efektivitāti.

Spēlētājas nomentnē attīstīs savas prasmes, pārbaudīs spēku un fizisko formu, kā arī varēs smelties vērtīgus padomus un gūt pieredzi, piedaloties sacensībās. Nometnes pēdējā dienā, 4. aprīlī, dalībnieces sacentīsies turnīram līdzīgās spēlēs, ko vēros NCAA treneri un WNBA komandu personāls. Savukārt NBA komandu personāls un bijušās WNBA spēlētājas trenēs jaunos talantus.

Izmantotie resursi:
https://www.tttriga.lv/lv/


, 2020-03-03 10:17, pirms 4 gadiem
Viņa no hokejistu Jasu dzimtas?
, 2020-03-03 10:22, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Viņa no hokejistu Jasu dzimtas?
Jā. Koba lielais brālis.
, 2020-03-03 12:24, pirms 4 gadiem
Kaut kā nemana tās zvaigznes spīdēšanu. Mākslīgi izveidota,tas jā.
, 2020-03-03 12:37, pirms 4 gadiem
Kaa saka krievi - Завидуй молча Ja aicina, tad ir pelniijusi!
, 2020-03-03 14:19, pirms 4 gadiem
Lai izdodas!
, 2020-03-03 19:49, pirms 4 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: Jā. Koba lielais brālis.
Tu kļūdies, Māris Jass ir brālis, Koba brālēns. Pirms komentē pārbaudi
Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.
Grieta Taranda 2024. gada 18. aprīlī. Foto: Ritvars Stankevičs

RSU pirmajā finālspēlē 30 minūtes cienījami noturas pret TTT

TTT basketbolistes ceturtdien, 18. aprīlī, viesos uzvarēja Rīgas Stradiņa Universitāti ar 73:46, Latvijas finālsērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Ieva Pulvere uzvarētāju labā guva 20 punktus. Nākamā spēle 20. aprīlī Daugavas sporta namā.
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā. Foto: Matas Baranauskas
1

Augstāk izsētās TTT basketbolistes Latvijas finālu sāks RSU laukumā

Ceturtdien, 18. aprīlī, sāksies Latvijas Sieviešu basketbola līgas 33. sezonas fināls sērijā līdz divām uzvarām. Rīgas Stradiņa Universitāte plkst. 20:00 "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā uzņems TTT basketbolistes. Tiešraidi skaties rakstā.