Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aigars Nerips: "Cēsu komanda bija vairāk uzvilkusies"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aigars Nerips: "Cēsu komanda bija vairāk uzvilkusies"
Anda Eibele uzbrūk Cēsu grozam
Foto: Romualds Vambuts

"Anda Eibele šodien parādīja, ka viņas pieredze un uzņēmība komandai dod labu rezultātu. Viņa iemeta divus grozus, kuri sāka komandas izrāvienu, turklāt prasmīgi vadīja TTT saspēli," izcīnot piekto uzvaru Latvijas un Igaunijas līgā, teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips. Pārdomās dalījās arī SK "Cēsis" stūrmanis Uģis Viļums.

Aigars Nerips, "TTT Rīga" galvenais treneris

"Abas komandas ļoti gribēja uzvarēt. Pirms spēles varēja redzēt, ka Cēsu komanda bija uzvilkusies un centās sevi uzmundrināt. TTT notiekošo uztvēra mierīgāk un centās spēlēt savu spēli. Pirmās minūtes mums sanāca stresainākas, ar daudzām neprecizitātēm. Pretinieki guva samērā vieglus grozus, ceturtdaļā sametot 19 punktus.

Sākot no otrās ceturtdaļas, TTT aizsardzība bija uzdevumu augstumos – visā spēlē ielaidām mazāk par 60 punktiem. Par sniegumu aizsardzībā varu paslavēt visas meitenes, neraugoties uz kļūdām. Kā jau divu līdzvērtīgu komandu duelī, uztraukums nepārgāja līdz spēles beigām.

LSBL treneri pirms spēles TTT nosauca par favorītēm. Iespējams, ka Cēsīm tādā ziņā bija vieglāk. Iepriekšējās divās sezonās mēs sākām kā otrie numuri, tāpēc varējām spēlēt bez liela stresa. Uzvarētājiem parasti stresa ir vairāk. Ja skaita izlases kandidātes, komandu sastāvi ir līdzīgi. Vienāds kandidātu skaits, vienādas perspektīvas. Kura komanda gribēs vairāk attīstīties, tā būs spēcīgāka sezonas nogalē. Mūsu nodoms ir attīstīties līdz sezonas beigām.

Otrs stresa iemesls – liels meistars dara visu lielākā ātrumā. Mūsu plānos ir spēlēt ātrāk, tāpēc kļūdas ir dabiskas. Mans darbs ir veicināt attīstību, tāpat meitenēm jācenšas pilnveidoties. Katrai spēlētājai jābūt motivācijai, bez izņēmuma.

Anda Eibele šodien parādīja, ka viņas pieredze un uzņēmība komandai dod labu rezultātu. Viņa iemeta divus grozus, kuri sāka komandas izrāvienu, turklāt prasmīgi vadīja TTT saspēli.

Guvām daudz otrās iespējas punktu. Tiesa, uztraukuma dēļ vairākas iespējas neizmantojām. Kristīne Silarāja – viltīga, aktīva spēlētāja – ierāvās mūsu meitenēm aiz muguras un guva vieglus grozus. Tādas iespējas nevajag ļaut izmantot. Citādi aizsardzības kvalitāte apmierināja.

Baiba Eglīte sāka vairāk uzņemties janvārī. Iepriekšējās sezonas pirmā puse viņai pagāja meklējumos, taču turpinājumā Baiba parādīja labu spēli. Tagad viņai ir iespējas attīstīties, lai būtu pienesums gan komandai, gan pašai, gan izlasei.

Izmantojām ierobežotu sadarbību skaitu. Vairākas iestrādes atstājām nākamajām spēlēm pret “RSU/Merks” un “1182 Tallinn” komandām. Turpināsim darbu, lai labotu kļūdas jau apgūtajās sadarbībās."

Uģis Viļums, SK "Cēsis" galvenais treneris

"Nekādu bažu un satraukuma pirms spēles nebija. Gatavojāmies visu nedēļu un paveicām to labi. Pietrūka koncentrēšanās 40 minūšu garumā. Ja būtu to ievērojuši, rezultāts būtu savādāks. Otrkārt, TTT turēja augstu spēles tempu, kuram beigās netikām līdzi. Treškārt, mums pagaidām nav tik līdzvērtīgu maiņu un pretinieces to izmantoja.

Pirmās 20 minūtes iepriecināja komandas spēle aizsardzībā, otrajā puslaikā – vairs ne. Mums izdevās labas epizodes gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, taču labās lietas aizēnoja necīnīšanās līdz galam. Par atlēkušajām bumbām aizsardzībā cīnījāmies labāk nekā oktobrī, taču darāmā vēl daudz.

Par papildinājumu domāsim atkarībā no situācijas. Pagaidām iztiksim ar pašreizējo sastāvu. Kopā, ieskaitot sezonas pirmo mēnesi, esam aizvadījuši deviņas spēles, kamēr citas komandas līdzīgu spēļu praksi ieguva jau sagatavošanās laikā.

Zaudējums nav nekas briesmīgs. Epizodiski spēlējam ļoti labi – tātad ejam pareizā virzienā, tikai jāiemācās labo sniegumu noturēt visā spēles garumā. Mums jāturpina mērķtiecīgi strādāt. Domāsim arī par pārbaudes spēļu rīkošanu.

Gatavojoties spēlei, saņēmu padomus no Armanda Krauliņa. Viņa viedokli vienmēr ir interesanti uzklausīt. Kad norims emocijas, dalīsimies pārdomās un vērtējumos par sestdienas spēli."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja