Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Cēsis turpina uzvaru gājienu, šoreiz pārspēta RTU/Merks

Cēsis turpina uzvaru gājienu, šoreiz pārspēta RTU/Merks
Zane Jākobsone šodien bija rezultatīvākā Cēsu komandā
Foto: Romualds Vambuts

Šodienas vienīgajā Latvijas un Igaunijas sieviešu basketbola čempionāta spēlē vienīgā līdz šim nezaudējusi līgas komanda SK Cēsis uzņēma RTU/Merks komandu. Izšķirošo pārsvaru gūstot trešajā ceturtdaļā, uzvaru svinēja SK Cēsis basketbolistes – šis ir jau devītais panākums deviņās spēlēs. Cēsniecēm rezultatīvākās bija Zane Jākobsone (19 punkti), Kristīne Silarāja (17) un Anda Eibele (15). RTU/Merks komandas rindās "double-double" sasniedza Daina Lazdeniece un Laura Audere.

Komandu sākumsastāvs

SK Cēsis: Jākobsone, Vītola, Silarāja, Lapsiņa, Eibele.

RTU/Merks: Fomina, Audere, Malkevica, Lazdeniece, Langenfelde.

Pirmais puslaiks

Spēli veiksmīgāk iesāka viešņas, Lazdenieces gūstot piecus punktus pēc kārtas. Tam sekoja vairāki neprecīzi metieni abu komandu izpildījumā, un tikai pēc nospēlētām trīs minūtēm un 22 sekundēm Eibele ar tālmetienu guva pirmos punktus Cēsu komandai. Pēc tam mājinieces pievienoja vēl septiņus pēc kārtas gūtus punktus un četras ar pusi minūtes līdz ceturtdaļas beigām bija priekšā ar +5. RTU komanda tomēr nepadevās un spēja rezultātu izlīdzināt, un ceturtdaļas beigu daļa tika aizvadīta līdzīgā cīņā. Līdz ar puslaika beigām Zeltiņas iemestais tālmetiens ļāva būt vadībā mājiniecēm – 19:16.

Otrā ceturtdaļa turpinājās līdzīgā cīņā, un RTU komanda spēja pat izvirzīties vadībā ar +1 (22:21). Cēsnieces atbildēja ar Jākobsones, Eibeles un Silarājas septiņiem punktiem pēc kārtas un jau +6 mājiniecēm (28:22). Līdzīgs pārsvars turējās līdz pat puslaika pēdējai minūte, kad Lazdeniece un Langenfelde rīdzinieču labā guva sešus punktus, un puslaiks noslēdzās tikai ar +1 Cēsu komandas labā (35:34). Mājiniecēm pēc pirmā puslaika labākās bija Anda Eibele (10 punkti) un Kristīne Silarāja (seši punkti un 10 atlēkušās bumbas), savukārt RTU komandas rindās ar 16 punktiem izcēlās Daina Lazdeniece.

Otrais puslaiks

Otrais puslaiks iesākās ar vadības maiņu – Malkevica izvirzīja vadībā RTU/Merks komandu. Cēsis gan parādā nepalika – Silarāja un Vītola atbildēja ar astoņiem punktiem, un viešņas ņēma minūtes pārtraukumu pie -7. Cēsis turpināja ofensīvu, Eibelei pirmo reizi spēlē panākot +10 mājiniecēm (48:38). Uz brīdi Cēsu komandas spiediens atslāba, tomēr pēdējās trīs minūtes viņas atkal dominēja, uzvarot tās ar 10:2. Pēc trešās ceturtdaļas rezultāts 59:42 – Cēsis pārliecinošā vadībā.

Ceturtā ceturtdaļa iesākās ar zemu metienu precizitāti abu komandu izpildījumā, līdz ar to rezultāta starpība būtiski nemainījās, un Cēsis joprojām bija pārliecinošā vadībā. Spēles raksturs nemainījās arī ceturtdaļas otrajā pusē, tāpēc trīs ar pusi minūtes līdz spēles beigām pie -14 RTU komanda paņēma minūtes pārtraukumu. Pēc minūtes pārtraukuma Cēsu komanda turpināja dominēt, un tikai Lazdenieces gūtie punkti neļāva pārsvaram pārsniegt 20 punktu robežu – beigās Cēsu uzvara ar 75:57. Cēsu komandas rindās 19 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Zanei Jākobsonei, 17 punkti un 16 atlēkušās bumbas Kristīnei Silarājai, bet Andai Eibelei – 15 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles. RTU/Merks komandas rindās ar "double-double" izcēlās Daina Lazdeniece (23 punkti un 12 atlēkušās bumbas) un Laura Audere (16 punkti un 14 atlēkušās bumbas). Cēsu komandai šī bija devītā uzvara deviņās spēlēs, bet RTU/Merks piedzīvoja ceturto zaudējumu 11 mačos.

Latvijas – Igaunijas čempionāts, 1.decembris

SK Cēsis – RTU/Merks 75:57 (19:16, 16:18, 24:8, 16:15)

SK Cēsis: Jākobsone 19 (9ab), Silarāja 17 (16ab), Eibele 15 (7ab, 7rp), Vītola 12 (10ab), Lapsiņa 5, Zeltiņa 5, Vilde 2, Strupoviča, Gasiņa.

RTU/Merks: Lazdeniece 23 (12ab), Audere 16 (14 ab), Langenfelde 9, Ziema 3, Malkevica 2, Zoltnere 2, Fomina 2.

Izmantotais avots:
www.basket.lv


Kinga Piedela un Vanesa Jasa 2023. gada 8. oktobrī. Foto: Margarita Vigule

Piedelas un Baranovskas tālmetieni nodrošina Daugavpilij otro Latvijas pusfinālu

Daugavpils Universitātes basketbolistes trešdien, 27. martā, lieliskā atmosfērā uzvarēja basketbola skolas "Rīga" juniores ar 74:58. Gunta Endzela trenētā komanda divcīņas summā bija pārāka ar 148:136 un otro reizi vēsturē iekļuva Latvijas čempionāta pusfinālā. Kinga Piedela un Valerija Baranovska divatā iemeta deviņus tālmetienus.
Kitija Laksa 2024. gada 21. februārī. Foto: Fenerbahce

Kitija Laksa sekmīgi debitē Turcijas čempionāta izslēgšanas spēlēs

Kitija Laksa un "Fenerbahce" basketbolistes pirmdien, 25. martā, kvalificējās Turcijas čempionāta pusfinālam, kur spēlēs pret "Izmit" un "Galatasaray" pāra uzvarētājām. Kristīne Vītola guva 19 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.
Ventspils basketbolistes 2024. gada 23. martā. Foto: Ritvars Stankevičs
8

Valmiera atspēlējas no -23, Ventspils triumfē emocionālā finālā Jelgavā

Ventspils sporta skolas "Spars" basketbolistes svētdien, 24. martā, Jelgavā iztērēja 23 punktu pārsvaru, taču pēdējās trīs minūtēs saņēmās 11:0 izrāvienam, uzvarēja Valmieru ar 68:57 un pirmo reizi vēsturē kļuva par Latvijas Sieviešu basketbola līgas otrās divīzijas čempionēm.