Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Rožlapa: "Zaudējumi spēcīgām pretiniecēm ir noderīgāki par vieglām uzvarām"

Rožlapa: "Zaudējumi spēcīgām pretiniecēm ir noderīgāki par vieglām uzvarām"
Matīss Rožlapa. Foto: FIBA

"Esmu apmierināts ar to, kā spēlējām, kā pratām lauzt neveiksmīgi sāktu spēļu raksturu un konkurēt ar stiprām pretiniecēm. Tomēr pašu izvirzīto mērķi nesasniedzām, tāpēc gandarījums šoreiz izpalika," pēc astotās vietas izcīnīšanas Eiropas kadetu čempionātā basket.lv sacīja Latvijas U16 meiteņu izlases galvenais treneris Matīss Rožlapa.

"Deviņās dienās emociju bija pārāk daudz – labs čempionāta sākums, smaga pieredze pret Beļģiju un Spāniju, svarīga uzvara pār Grieķiju, neizmantotā iespēja pret Krieviju, kad pietrūka ļoti maz, lai tiktu ļoti augstu… Pēdējos emociju lādiņus, šķiet, izšāvām vakar pret Itāliju, kad atspēlējāmies un ieguvām vērā ņemamu pārsvaru, taču to nenoturējām. Pēdējā spēlē centos slodzi sadalīt līdzvērtīgi, tomēr galvās spēka bija par maz un pamazām izsīka arī ķermeņu enerģija," zaudēto cīņu par septīto vietu rezumēja treneris.

"Pērn ar bilanci 5-2 bijām 9. vietā, šogad ar bilanci 2-5 – 8. pozīcijā. It kā turpat līdzās, bet, manuprāt, šogad, spēlējot ar stiprām pretiniecēm, meitenes ieguva vairāk," turpināja Rožlapa. "Centos veidot komandu, kurā katrai spēlētājai bija sava loma un iespēja gan parādīt sevi no labākās puses, gan dot savu pienesumu. Kopumā esmu apmierināts ar to, kā spēlējām, kā pratām lauzt neveiksmīgi sāktu spēļu raksturu un konkurēt ar stiprām pretiniecēm. Tomēr pašu izvirzīto mērķi nesasniedzām, tāpēc gandarījums šoreiz izpalika."

"Individuāli nevēlos publiski kādu izcelt vai kritizēt. U16 čempionāts ir tikai pats pirmais solis ceļā uz lielo basketbolu. Šādā vecumā nav kļūdu, ko nevarētu izlabot un nav sasniegumu, kas garantētu veiksmīgu turpmāko karjeru. Svarīgi objektīvi izvērtēt izdarīto, izdarīt secinājumus un turpināt strādāt," sacīja treneris. "Labi, ka visām spēlētājām būs iespēja nākamajā sezonā spēlēt un trenēties Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pieaugušo līgā. Izlases meitenes ir pieradušas, ka jaunatnes sacensībās ir labākās un šajā līmenī ērti jūtas. Bet, lai progresētu, svarīgi ir trenēties un spēlēt nākamajā līmenī. Zaudējumi cīņās ar spēcīgām pretiniecēm ir noderīgāki par viegli nākošām uzvarām."

Izmantotie resursi:
| Latvijas Basketbola savienība


, 2019-09-01 16:00, pirms 5 gadiem
Njāā
, 2019-09-01 16:03, pirms 5 gadiem
Roża Lapa grib turpinåt ar nepingadīgajām?
, 2019-09-01 20:38, pirms 5 gadiem
Diez vai tas ir rezultāts, kam šis Dream Team gatavojās, un kam par godu tika izveidota vesela komanda TTT kadets. Tagad, protams, var ''priecāties'' par spēlēm un zaudējumiem stipriem pretiniekiem, bet mērķi bija pavisam citi, uz kuriem tika iets par katru cenu. Līdz galam nepadarīts darbiņš
Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.
Grieta Taranda 2024. gada 18. aprīlī. Foto: Ritvars Stankevičs

RSU pirmajā finālspēlē 30 minūtes cienījami noturas pret TTT

TTT basketbolistes ceturtdien, 18. aprīlī, viesos uzvarēja Rīgas Stradiņa Universitāti ar 73:46, Latvijas finālsērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Ieva Pulvere uzvarētāju labā guva 20 punktus. Nākamā spēle 20. aprīlī Daugavas sporta namā.
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā. Foto: Matas Baranauskas
1

Augstāk izsētās TTT basketbolistes Latvijas finālu sāks RSU laukumā

Ceturtdien, 18. aprīlī, sāksies Latvijas Sieviešu basketbola līgas 33. sezonas fināls sērijā līdz divām uzvarām. Rīgas Stradiņa Universitāte plkst. 20:00 "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā uzņems TTT basketbolistes. Tiešraidi skaties rakstā.