Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Krišjānis Kļaviņš: "Finālus zaudēju februārī"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Krišjānis Kļaviņš: "Finālus zaudēju februārī"
SK "Cēsis" basketbolistes, prezidents Krišjānis Kļaviņš un galvenais treneris Armands Krauliņš
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Brīdī, kad rezultāts sērijā kļuva 1-2, trenerim Krauliņam teicu, ka vēlos viņu nākamajā sezonā redzēt Cēsīs. Viņš nav pelnījis atvadīties no basketbola ar zaudējumu," noslēdzot sesto Latvijas finālu divkauju ar "TTT Rīga" basketbolistēm, teica sporta kluba "Cēsis" prezidents Krišjānis Kļaviņš.

Cēsis un TTT finālā tikās sesto reizi pēdējo septiņu gadu laikā. Otrdien, 29. aprīlī, Vidzemes klubam radās iespēja kļūt par pirmo komandu, kura šajā duelī uzvarējusi trīs gadus pēc kārtas, taču tā nenotika. TTT spēlētājas piektajā finālspēlē pretinieču laukumā savos grozos atļāva iemest tikai 45 punktus un pēc trīs gadu pārtraukuma uzvarēja Latvijas čempionātā.

Finālu bilance no jauna kļuvusi neizšķirta 3-3. TTT basketbolistes guva virsroku 2008., 2010. un 2014. gadā, savukārt Cēsu komanda kausu virs galvām cēla 2009., 2012. un 2013. gadā. Krišjānis Kļaviņš ir pārliecināts, ka intriģējošais duelis turpināsies.

“Meitenēm ģērbtuvē pateicu – šis ir mans zaudējums. Nevainoju ne trenerus, ne spēlētājas. Viņi nav pelnījuši nevienu pārmetumu. Finālus zaudēju februārī. Visas spēlētājas, kuras nopirku, ir ļoti labas, taču nenodrošinājos pret ekstrēmām situācijām. Neparedzēju to, kas notika finālsērijā.

Tā dzīvē man gadījies bieži – ja pieļauju kļūdu, dabūju punu. Man vajadzēja nopirkt divas spēlētājas, kuras nenopirku. Pirmkārt, saspēles vadītāju, otrkārt, vēl vienu centra spēlētāju. Zaudējām manas neizlēmības dēļ. Tikai es esmu vainīgs. Simtprocentīgi. Mans zaudējums un mana kļūda. Meitenes nospēlēja, kā varēja.”

Piektajā finālspēlē Cēsīm nācās iztikt bez trīskārtējās NCAA čempiones Džesikas Mūras palīdzības, kura no Latvijas otro reizi brauc projām ar sudraba medaļu. “Viņai nolūza labās kājas ceļgala skrimslis. Amerikā būs operācija. Nebija nekādu cerību, ka viņa varētu spēlēt.”

Kļaviņš ir redzamākais Latvijas un Igaunijas čempionāta kritiķis, uzsverot, ka sadarbību ieteicams veidot ar basketbola lielvalsti Lietuvu. “Manas domas par Nordea līgu nav mainījušās. Uzskatu, ka Latvijai jāattīsta un jāspēlē savs basketbols. Latvijas čempionāta finālsērija to pierādīja. Basketbols bija brīnīšķīgs.”

2013. gada finālsēriju Cēsis pabeidza izbraukumā, triumfējot Olimpiskajā sporta centrā. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Pirms gada Cēsīm izdevās izcīnīt otro Latvijas titulu pēc kārtas, turklāt zeltam tika pievienota uzvara pirmajā Latvijas un Igaunijas čempionāta finālā

Sporta kluba “Cēsis” prezidents uzskata, ka 2014. gadā izdevies izveidot labu komandu. “Nākamajā sezonā vēlos saglabāt tādu pašu komandu ar tiem pašiem treneriem. Mums ir darbs, kuru nākamajā gadā jāizdara. Lai gan Cēsis otro reizi zaudēja piecu spēļu sērijā, tagad skats kļuvis labāks. Atšķirībā no 2010. gada, mums nav finansiālu problēmu un droši skatāmies nākotnē. Toreiz pats biju daudz depresīvākā noskaņojumā, jo finālu laikā cīnījos ar finanšu lietām.”

Kļaviņš slavē komandas kapteini Zani Jākobsoni. Valmieras basketbola pārstāve ceturtajā un piektajā finālspēlē laukumā devās ar lauztu degunu, nelietojot aizsargmasku. “Zane ir kapteinis, kādu negaidīju ieraudzīt. Tas, ko viņa paveica finālsērijā... Lauza degunu. Izcili skaista meitene varēja uz ilgu laiku sabojāt savu skaistumu, taču viņa nāca un sitās. Zane ir piemērs visām jaunajām spēlētājām, kā jācīnās un jāmīl sava komanda, pilsēta un klubs.”

Slēpts komentārs: sauliite695

  +1 [+] [-]

, 2014-05-01 17:47, pirms 10 gadiem
Nezinu, vai ir ļoti ētiski, attiecībā uz dzīviem cilvēkiem teikt "es nopirku", "es nenopirku" - tāda necieņa izskatās. Pirmkārt jau spēlēšana komandā ir abpusēja vienošanās, nevis ka īpašnieks "kaut ko nopērk", kā simulatorā un dragā.
Krišjānis neņem vērā psiholoģisko momentu, tas gan taisnība.

     [+] [-]

, 2014-05-01 18:19, pirms 10 gadiem
Par to ētiku jau var gudri runāt, izdari pusi no tā ko viņš paveicis un tad jau būs labi.

     [+] [-]

, 2014-05-02 19:50, pirms 10 gadiem
Nu klau, Krišjāni, beidz taču gausties рar sastāva komlektācijas tēmu. Ko nozīmē Finālus zaudēju februārī. Visas spēlētājas, kuras nopirku, ir ļoti labas, taču nenodrošinājos pret ekstrēmām situācijām...?!Man jau liekas, ka ar visu to, ka Mūra nesрēlēja рēdējā sрēlē tomēr Cēsis bija nedaudz sрēcīgākas...bet tikai nedaudz - 53% рret 47%. Varētu nedaudz nodrebēt ar finālsērijas iznākumu, ja tādas Džesikas visрār nebūtu, taču četrās sрēlēs viņa bija un rezultāts bija 2:2.

Teikšu godīgi - šoreiz TTT sakāva Cēsis ar viņas рašas ieročiem kādi bija рagājušosezon. Рroti - рārliecība, fizika, morālā noturība, рsiholoģija, arī [sрortiskā] nekaunība utt. ...Uzskatu, ka cīņa bija godīga un atslēgas četrnieks - Kārkliņa, Rozenberga, Kārtere un B.Eglīte bija ne-sa-tri-ci-nā-mas (!)...un līdz galam. Ceuri nost TTT рar nelokāmību !

Visu cieņu Lienei Рriedei - šādu motoru gribēju jebkurš treneris redzēt sava komandā - riktīgs Рeretum Mobile ...arī Silarājai un Jākobsonei nevar neko рārmest, taču man šķiet, ka nedaudz рietrūka fizikas, vai varbūt...kkas tāds kas neрietrūka Kristīnei, Sidnijai un Ditai no TTT....

Uzvarēja tās kurām stiрrāki nervi un cietāks raksturs !

     [+] [-]

, 2014-05-02 22:41, pirms 10 gadiem
tapirs19 rakstīja: Teikšu godīgi - šoreiz TTT sakāva Cēsis ar viņas рašas ieročiem kādi bija рagājušosezon. Рroti - рārliecība, fizika,

taču man šķiet, ka nedaudz рietrūka fizikas,
FIZIKA? Tiešām?