Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Liepājas komandām otrdien svarīgas spēles

Liepājas komandām otrdien svarīgas spēles
Foto: Mārtiņš Sīlis

Rīt, 2. martā, svarīgas spēles Latvijas basketbola čempionātos aizvadīs abas Liepājas komandas - ''Lauvas'' un ''Metalurgs'' - abas komandas turpina cīņu par ''play off''.

Pirmās laukumā dosies dāmas. „Metalurgs” uzņems ''LU'' komandu. Liepājniecēm šī spēle no turnīra tabulas viedokļa ir ļoti svarīga, jo vēju pilsētas meitenes vietu izslēgšanas spēlēs jeb labāko četru komandu skaitā vēl nav garantējušas. Atgādinām, ka pēc Latvijas Basketbola Savienības veiktajām izmaiņām, „play-off” spēlēm kvalificēsies tikai četras labākās regulārā čempionāta komandas, nevis sešas kā tas bija iecerēts pirms tam.

„Metalurga” basketbolistes šobrīd atrodas 5. vietā ar izcīnītām septiņām uzvarām un piedzīvotiem 12 zaudējumiem. Taču priekšā esošajām „Daugavpils” spēlētājām ir tikpat uzvaru, bet par vienu zaudējumu mazāk. Līdz ar to liepājniecēm noteikti ir jāizcīna uzvara, lai vēl aktīvi cīnītos par kāroto četrinieku.

„Metalurgs” un „LU” komandas šajā sezonā savā starpā tikušās trīs reizes, un divās no tām pārākas ir bijušas liepājnieces. Vienīgais zaudējums tika piedzīvots novembra vidū, kad „Metalurga” basketbolistes tikai pašā mača galotnē cieta zaudējumu ar (65:68). Taču atlikušajās divās spēlēs pārākas ir bijušas Liepājas basketbolistes, vispirms ar (97:56), bet pēc tam ar (86:83).

Pēdējās spēlēs „Liepājas Metalurgs” rāda ļoti iepriecinošu un saturīgu sniegumu, tāpēc ir pamats domāt, ka veiksmīga spēle būs arī šoreiz. Taču par to pārliecināties būs iespējams tikai otrdienas vakarā plkst.17:00. Ieeja uz spēli: bezmaksas!

Lauvas pret Valmieru

Divarpus stundas vēlāk notiks kungu spēle. „Lauvas” uzņems „Valmieru”. Abām komandām šī būs piektā savstarpējā cīņa šajā sezonā. Līdz šim uzvaras un zaudējumi ir dalīti uz pusēm (2:2), līdz ar to, līdzīga un saistoša spēle ir gaidāma arī šajā reizē. Vispārliecinošāko uzvaru līdz šim ir izcīnījuši liepājnieki, kas janvāra vidū valmieriešus pārspēja ar 15 punktu starpību – 75:60, turklāt spēle tika aizvadīta Vidzemes kluba mājvietā. Taču pārējās trīs abu komandu spēles ir bijušas ļoti līdzīgas un viss ir izšķīries tikai mača pēdējās minūtēs.

Spēles cena ir ļoti augsta, jo abas komandas turnīra tabulā aktīvi cīnās par 4. līdz 5. vietu, turklāt, abām komandām bilance ir pilnīgi vienāda - septiņas uzvaras un astoņi zaudējumi. Interesants ir fakts, ka abas komandas nav izcīnījušas uzvaras spēlējot savās mājās, jo panākumi vienmēr ir izcīnīti viesu komandām.

Domājams, ka šoreiz šī tendence nepiepildīsies, taču cīņa, visticamāk, būs smaga, un daudz kas būs atkarīgs no veiksmes faktora. Taču par to pārliecināties būs iespējams tikai otrdienas vakarā, plkst. 19:30. Norises vieta paliek nemainīga – Liepājas Olimpiskais centrs.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Kozlovskis
LOC sporta projektu vadītājs


, 2010-03-01 17:09, pirms 14 gadiem
LM vajadzetu panemt
Nu LL un BKValmieras mačs būs ļoti interesants
Ja LL nospeles ta pat ka pret BKV tad uzvara neizpaliks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-03-02 10:15, pirms 14 gadiem
gilbertoo rakstīja: večiem play offi arī no pusfināliem sāksies ?
Nē, no 1/4 fināla, tobiš 3.-6.vieta; 4.-5.vieta. 1., 2.vieta šajā kārtā iepauzēs. Cīņa līdz 2 uzvarām. Skaidrs, ka 3.vieta spēlēs ar Zemgali, bet kurš atradīsies 1., 2., 3., 4., 5. vietā - Diez vien zin! Par LAUVĀM!
Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.
Grieta Taranda 2024. gada 18. aprīlī. Foto: Ritvars Stankevičs

RSU pirmajā finālspēlē 30 minūtes cienījami noturas pret TTT

TTT basketbolistes ceturtdien, 18. aprīlī, viesos uzvarēja Rīgas Stradiņa Universitāti ar 73:46, Latvijas finālsērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Ieva Pulvere uzvarētāju labā guva 20 punktus. Nākamā spēle 20. aprīlī Daugavas sporta namā.
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā. Foto: Matas Baranauskas
1

Augstāk izsētās TTT basketbolistes Latvijas finālu sāks RSU laukumā

Ceturtdien, 18. aprīlī, sāksies Latvijas Sieviešu basketbola līgas 33. sezonas fināls sērijā līdz divām uzvarām. Rīgas Stradiņa Universitāte plkst. 20:00 "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā uzņems TTT basketbolistes. Tiešraidi skaties rakstā.