Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:415, Did:0, useCase: 3

Basketbola kluba "Ventspils" vēsture

Basketbola kluba "Ventspils" vēsture
BK "Ventspils" 2012./2013. gada sezonā kļūst par Baltijas Basketbola līgas čempioniem.
foto:bkventspils.lv

Salīdzinot ar citiem Eiropas klubiem basketbola klubam "Ventspils" ir īsa, bet tomēr vērā ņemama vēsture. Klubs tika dibināts 1994. gadā.

1995./96. gada sezona

3. vieta Latvijas čempionātā.

1996./1997. gada sezona:

Basketbola komanda Latvijas čempionātā neiekļūst godalgoto trijniekā un paliek 4. vietā.

1997./1998. gada sezona:

Tikko pabeigtajā, jaunajā Ventspils Olimpiskajā hallē - BK "Ventspils" komandu sāk trenēt Armands Krauliņš un ventspilnieki tikai finālā zaudē cīņā par Latvijas čempiona titulu un paliek 2. vietā. Šajā sezonā komanda piedalījās arī starptautiskajā turnīrā "Korac Cup", iekļuva 16 labāko vienību skaitā, bet no turpmākās cīņas izstājās.

1998./99. gada sezona:

1. starptautiskais basketbola turnīrs tiek rīkots arī Ventspilī - "Ventspils Naftas kauss '98". Latvijas čempionātā BK "Ventspils" sastāvam atkal nākas samierināties ar 2. vietu. Vēl šajā sezonā komanda spēlēja "Saportas" kausa izcīņas 1/8 finālā, kā arī piedalījās NEBL (Ziemeļeiropas Basketbola līga) reklāmas kausa izcīņā.

1999./2000. gada sezona:

BK "Ventspils" pirmoreiz Latvijas čempioni! Komanda "Saportas" kausā tiek tikai līdz 1/16 finālam, bet iekļūst 1/4 finālā NEBL. Klubs atkārtoti kļūst par Latvijas čempioniem un tikai mazs solis pietrūkst līdz NEBL "Final Four" turnīram.

2000./2001. gada sezona:

BK "Ventspils" sīvā fināla cīņā kļūst par Latvijas čempioniem jau otro gadu pēc kārtas. Čempiona goda aizstāvēšana bija sarežģīta un emocionāli ļoti svarīga. Piedalāmies arī NEBL turnīrā.

2001./2002. gada sezona:

BK "Ventspils" komandu vadīt sāk tās bijušais spēlētājs Kārlis Muižnieks un trešo gadu pēc kārtas ventspilnieki tiek apbalvoti ar Latvijas čempionu zelta medaļām. Šī ir veiksmīga sezona, jo arī NEBL turnīrā ventspilnieki iekļūst "Final Four" un izcīna augsto trešo vietu.

2002./2003. gada sezona:

"Ventspils" komanda 4. reizi pēc kārtas kļūst par Latvijas čempioniem. Starptautiskajā turnīrā FIBA čempionu kausā komanda, pārspējot spēcīgus Eiropas basketbola klubus, iekļūst "Final Four". Finālturnīrā BK "Ventspils" izcīnīja augsto 3. vietu, kas ir labākais Latvijas klubu panākums kopš 1960. gada, līdz ar to BK "Ventspils" atvēra jaunu lapu neatkarīgās Latvijas basketbola vēsturē.

2003./2004. gada sezona:

Izcīnīts arī 5. Latvijas čempionu tituls.
Prestižajā ULEB kausa izcīņā ventspilnieki no tālākām sacensībām izstājas 1/8 finālā.
Komandas sastāvs: nr.4 Jevgēnijs Kosuškins, nr.5 Aigars Vītols, nr.9 Ivars Timermanis, nr10 Zlatko Savovic, nr.11 Kristaps Purnis, nr.12 Mārtiņš Skirmants, nr.15 Arnis Vecvagars, nr.17 Uģis Viļums, nr.32 Mire Chatman, nr.41 Kestutis Šestokas, nr.7 Delvon Monroe Arrington, nr.52 Bruno Pētersons, Nr 14 Casey Shaw, Daniel Mcclintock, galvenais treneris Kārlis Muižnieks.

2004./2005. gada sezona:

BK "Ventspils" kļūst par seškārtēju valsts čempionu basketbolā! Pirmajā Baltijas Basketbola līgas čempionāta regulāro sezonu komanda pabeidza trešajā vietā, bet "Fināla četrinieka" sacensībās Viļņā izcīnīja 4. vietu. Veiksmīgi Basketbola Klubs sevi pierādīja Eiropas basketbola sacensībās ULEB kauss, tajā mūsējie no turnīra izstājās tikai 1/4 finālā.

2005./2006. gada sezona:

BK "Ventspils" Latvijas čempionāta finālā otro sezonu pēc kārtas atkal spēkojas ar BK "Barons" un sērijā ar 4:0 kļūst par septiņkārtējiem valsts čempioniem. Baltijas Basketbola līgas čempionāta regulāro sezonu BK "Ventspils" pabeidza 3. vietā, bet "Final Six" Tallinā palika tikai 5. Arī ULEB kausa izcīņa šajā sezonā nav tik veiksmīga BK "Ventspils" izstājas 1/8 finālā.

2006./2007. gada sezona:

Basketbola Klubs "Ventspils" pēc 7 gadu dominances Latvijas čempionātā spiesti samierināties ar vicečempionu titulu. Baltijas Basketbola līgas čempionāta regulāro sezonu komanda pabeidza trešajā vietā, bet ULEB kausa izcīņā izstājas 1/8 finālā.

2007./2008. gada sezona:

BK "Ventspils" LBL nācās samierināties ar bronzas medaļām. Baltijas līgas regulārajā sezonā "BK Ventspils" ierindojās sestajā vietā. Bet pirmā play-off barjera netika pārvarēta. ULEB cup kausā izdevās izkļūt no grupas, bet divu spēļu summā nācās piekāpties Lucoil Academic basketbolistiem. Šajā sezonā komandas galvenais treneris bija Gašper Okorn, trenera pienākumus pildīja Agris Galvanovskis. Komandā spēlēja Jānis Strēlnieks, Pāvels Veselovs, Aigars Vītols, Raimonds Gabrāns, Jimmy Baxter, Mārtiņš Skirmants, Justin Love, Gerry McNamara, Kaspars Cipruss, Ronalds Zaķis, Akselis Vairogs, Uvis Helmanis, Akin Akingbala

2008./2009. gada sezona:

Zelts atgriežas Ventspilī! Spraigā, septiņu spēļu finālā BK "Ventspils" atņēma baroniešiem zeltu, atstājot tikai sudraba medaļu. Cīņa patiešām bija ļoti aizraujoša, jo septītās spēles pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots un nācās aizvadīt arī papildus piecas minūtes, lai noskaidrotu uzvarētājus. Ventspils halle bija piepildīta ar skatītājiem un papildus laiku aizvadīja kājās stāvot. LBL 8.kārtējie Latvijas čempioni - BK "Ventspils". BBL ierindojāmies 7. vietā. Piedalījāmies arī FIBA Eiropas Izaicinājuma kausa turnīrā. Komandu vadīja Agris Galvanovskis, bet lielisku sezonu aizvadīja mūsu jaunais talants Jānis Strēlnieks, kurš nākošajā sezonā kļūs par komandas galveno saspēles vadītāju.

2009./2010. gada sezona:

Sezonu komanda uzsāk ar gatavošanos Eirolīgas kvalifikācijas turnīram, kurā ir jāaizvada viena mājas un viena izbraukuma spēle. Komandu svarīgajai cīņai gatavo galvenais treneris Agris Galvanovskis, bet viņam asistē Guntis Endzels. Pretiniekos mums izlozēts spēcīgais Itālijas klubs „Benetton”. Diemžēl mums jāievēro Eirolīgas noteikumi un mājas spēle mums jāaizvada „Arēnā Rīga”. Pirmajā spēlē Itālijas klubs mums izdodas uzvarēt, tomēr atbildes spēlē zaudējums un sapnis par Eirolīgu izsapņots. Tomēr mums ir garantēta vieta otrajā prestižajā turnīrā ULEB CUP. Aizvadot sešas spēles grupas turnīrā un visās piedzīvojot zaudējumu, nekvalificējamies nākamajai kārtai. 2009. gada nogalē galvenā trenera amatu atstāj Agris Galvanovskis, bet viņa vietā amatā stājas horvāts Silvano Poropats. Dramatiskā spēles galotnē, pēdējā sekundē iemetot precīzu trīs punkta metienu Jāņa Strēlnieka izpildījuma, izcīnām tiesības piedalīties Baltijas Basketbola līgas FINAL Four. Šajā turnīrā izcīnām bronzas godalgas. Savukārt Latvijas Basketbola līgā, piedzīvojot sakāvi pret VEF Rīga pusfinālā, dodamies cīņa par 3. vietu un sezonu noslēdzam ar bronzas medaļām kaklā. Sezonu noslēdzam ar Gunti Endzeli galvenā trenera amatā, bet viņam asistē Armands Krauliņš, jo Silvano Poropats, pēc neveiksmīgā starta LBL pusfinālā, tiek atstādināts no amata.
BK „Ventspils” spēlētāji: Jānis Strēlnieks, Artūrs Strēlnieks, Lauris Blauss, Artūrs Bērziņš, Mareks Jurevičus, Ronalds Zaķis, Ernests Kalve, Mārtiņš Meiers, Armands Šķēle, Dairis Bertāns, Vedrans Princs, Mateo Kedžo. Vēl komandā spēlēja: Mārtiņš Berķis, Mikus Sokolovs, Ārons Petvejs, Džamals Tatums.

2010./2011. gada sezona:

Šajā sezonā Basketbola klubs "Ventspils" piedalās trīs turnīros - Latvijas Basketbola līgā, Baltijas Basketbola līgā un FIBA Eiropas Izaicinājuma kausā. Par komandas galveno treneri tiek apstiprināts Lietuvas speciālists Alģirts Brazis.
Komanda FIBA Eiropas Izaicinājuma kausā aizvada lielisku sezonu, aizspēlējoties pat līdz ceturtdaļfinālam. Tomēr nākas atzīt Beļģijas kluba "Oostende" pārākumu un labāko četrniekā neiekļūst.
Baltijas Basketbola līgā klubs iekļūst "FINAL 4", tomēr cieš sakāvi pusfinālā pret BC "Žalgiris", bet cīņā par 3. vietu piekāpjas otram Lietuvas lielklubam "Lietuvos Rytas", līdz ar to 4. vieta šajā līgā.
Latvijas Basketbola līgā aizraujošs fināls, kur uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešamas visas 7 spēles. Tomēr pēdējā spēlē Basketbola klubam "Ventspils" nācās atzīt "VEF Rīga" pārākumu un ierindoties 2. vietā.
Sezonas laikā no amata tika atbrīvots galvenais treneris Aļģirts Brazis, viņa vietā galvenā trenera pienākumus pārņēma Guntis Endzels. Asistēja Armands Krauliņš un Gints Fogels. Fiziskās sagatavotības treneris bija Ričards Reimaris.
Komandas sastāvs: Akselis Vairogs (komandas kapteinis), Māris Gulbis, Jānis Strēlnieks, Artūrs Strēlnieks, Lauris Blaus, Mārtiņš Meiers (izīrēts Liepājas Lauvas), Dāvis Lejasmeiers (izīrēts Liepājas Lauvas), Artūrs Bērziņš, Ronalds Zaķis (trauma visu sezonu), Rašads Andersons, Brendons Hanters, Vejami Efejuku, Tailers Karters, Uģis Pinete.

2011./2012. gada sezona

Arī šajā sezonā Basketbola klubs "Ventspils" piedalās trīs ierastajos turnīros - Latvijas Basketbola līgā, Baltijas Basketbola līgā un FIBA Eiropas Izaicinājuma kausā. Par komandas galveno treneri tiek uzaicināts Gundars Vētra, bet viņam asistē Mārtiņš Zībarts un Gints Fogels, fiziskās sagatavotības treneris Ričards Reimaris.
Gandrīz pašā sezonas sākumā komandā notiek vēsturiskas izmaiņas, jo viens no komandas līderiem, kurš ir Ventspils basketbola sistēmas audzēknis un viens no talantīgākajiem jaunajiem Latvijas saspēles vadītājiem Jānis Strēlnieks, tiek nodots Krievijas Sanktpēterburgas komandai "Spartak". Jānis Strēlnieks BK "Ventspils" rindās pēdējo spēli aizvada 18. novembrī Saldū un izcīna uzvaru pār tā brīža čempioniem "VEF Rīga".
FIBA Eiropas Izaicinājuma kausā aizvada veiksmīgu sezonu un tikai daži punkti ceturtdaļfinālā šķir no iekļūšanas FIBA FINAL 4.
Baltijas Basketbola līgā cīnās par iekļūšanu FINAL 4, tomēr to neizdodas sasniegt, paliekot 6.vietā, savukārt Latvijas Basketbola līgā finālā piecās spēlēs nākas atdzīt "VEF Rīga" pārākumu un saņemt sudraba medaļas.
Komandas sastāvs: Jānis Strēlnieks (dodas uz Sanktpēterburgas "Spartak"), Andrejs Gražulis, Jahmar Young, Steven Gray, Mārtiņš Meiers, Dāvis Lejasmeiers, Mārtiņš Laksa, Ronalds Zaķis, Artūrs Strēlnieks, Semuel Willard, Artūrs Bērziņš, Todd Abernethy, Mamadi Diane.

2012./2013. gada sezona.

Kluba galvenā trenera vadības groži šajā sezonā tiek uzticēti izcilam Latvijas basketbolistam Robertam Štelmaheram, kurš iepriekš savu trenera varējumu pierādījis Lietuvas klubos. Štelmaheram asistē treneris Gints Fogels, bet fiziskās sagatavotības treneris ir Kaspars Rūmnieks.
Roberts Štelmahers jau pirmajā gadā piesakās ļoti skaļi, jo kopā ar komandu pirmo reizi Latvijas basketbola vēsturē izcīna Baltijas Basketbola līgas čempiona titulu, divu spēļu summā pārspējot Lietuvas klubu "Prienai". Par finālspēļu vērtīgāko spēlētāju kļūst Jānis Timma.
Latvijas Basketbola līgā izrāda sīvu pretestību līdzšinējiem čempioniem "VEF Rīga", tomēr piecās spēlēs piekāpjas un arī šajā gadā kļūst par Latvijas Basketbola līgas vicečempioniem.
FIBA Eiropas Izaicinājuma kausā iekļūst starp TOP 16 komandām, tomēr turnīra 1/4 finālam nekvalificējas.
Komandas sastāvs: komandas kapteinis Akselis Vairogs, Andrejs Gražulis, Jānis Timma, Mārtiņš Meiers, Dāvis Lejasmeiers, Mārtiņš Laksa, Sandis Valters, Uģis Pinete, Donalds Sims, Artūrs Bērziņš, Ronalds Zaķis, Folarin Campbell.

  +2 [+] [-]

, 2010-12-02 22:42, pirms 13 gadiem
Interesanti

  -1 [+] [-]

, 2010-12-04 15:53, pirms 13 gadiem
edgaritto rakstīja: Interesanti
ir ir

     [+] [-]

, 2012-05-10 21:28, pirms 12 gadiem
stulbi venspils zaudēja vef rīga

     [+] [-]

, 2012-11-22 18:19, pirms 11 gadiem
2012 winēsim

     [+] [-]

, 2012-11-22 18:20, pirms 11 gadiem
Tu jau labak nespēlē
Mord rakstīja: stulbi venspils zaudēja vef rīga

     [+] [-]

, 2016-06-14 11:21, pirms 8 gadiem
Ar 12./13. gada sezonu vēsture beidzās???