Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Kārlis Muižnieks: “Varam cīnīties ar ikvienu pretinieku”

Kārlis Muižnieks: “Varam cīnīties ar ikvienu pretinieku”
Kārlis Muižnieks uzskata, ka komanda var spēlēt ar ikvienu pretinieku un arī uzvarēt.

foto: bkventspils

Jau rīt BK Ventspils aizvadīs savu pirmo spēli jaunizveidotajā FIBA Čempionu līgā. Dienu pirms turnīra sākuma komandas galvenais treneris Kārlis Muižnieks novērtē savas komandas pašreizējo gatavību, kas notiks ar sastāvu, kad no savainojumiem būs atlabuši Kristaps Janičenoks un Māris Gulbis, par līdz šim aizvadītajām spēlēm.

- Kāda ir komandas gatavība dienu pirms Čempionu līgas pirmās spēles?

- Oficiālajā līmenī esam aizvadījuši tikai sešas LBL čempionāta spēles. To rezultāti it kā teic priekšā, ka esam izcīnījuši pārliecinošas uzvaras, taču nevaru teikt, ka tās visas mums nāca ļoti viegli. Nevienā spēlē nebija tā, ka jau pirmajā ceturtdaļā panācām +20 un atlikušo spēles daļu varējām aizvadīt mierīgā režīmā. Tā nebija. Bija pat spēles, kurās izšķirošo pārsvaru nodrošinājām tikai pēdējā ceturtdaļā. Par LBL spēlēm varu teikt tā – tās bija spēles, kurās mums vajadzēja uzvarēt un to arī izdarījām. Visās spēlēs mēs bijām favorīti, taču tagad būs savādāk. Pretinieki būs pavisam citi, būs pavisam cita līmeņa turnīrs, būs regulāri izbraucieni un tā būs pavisam cita slodze. Uz LBL čempionāta spēlēm mēs bijām labi sagatavojušies, katrā spēlē katram bija savi individuālie uzdevumi. Tāpat šīs spēles bija labas ar to, ka bija iespēja visiem saspēlēties, labāk izprast vienam otru. Vai ar to pietiks Čempionu līgai, sāksim vērtēt no trešdienas.

- Vai Kempbels un Dīns sezonu nav iesākuši pārāk pieticīgi?

- Ar Dīnu ir mazāk problēmu. Ko bijām iecerējuši sagaidīt no viņa, to arī esam sagaidījuši. Ar Kempbelu ir savādāk. Viņš komandai pievienojās vēlāk un pārbaudes spēļu laikā šķita, ka viss būs kārtībā, taču, kā jau teicu, viņš mums pievienojās vēlāk. Sākās oficiālās spēles un parādījās atšķirība sagatavotībā. Plus vēl sīkas traumas dēļ viņš izlaida treniņus, un rezultāts šobrīd ir tāds, ka Kempbels pagaidām sevi komandā līdz galam nav atradis.

- Kāds ir iespaids par pirmo pretinieku?

- Par mūsu pirmo pretinieku varu pateikt, ka tā noteikti ir pieredzējusi komanda, kuras spēlētāji jau vairākus gadus spēlē kopā. Komandā ir daudz leģionāru, pārsvarā amerikāņi. Spēles stils ir agresīvs, ātrs. Treneri izmanto 7-8 spēlētājus. Tas gan nenozīmē, ka pārējie ir statisti. Arī tie, kuri atrodas ārpus šīs rotācijas, jebkuru brīdi ir gatavi doties laukumā un būt nopietns spēks. Jā, mums rotācijā ir kādi desmit spēlētāji, taču nedomāju, ka vienā spēlē tam būs izšķirošā loma.

- Kāds ir priekšstats par pārējiem pretiniekiem?

- Pārējos pretiniekos līdz sīkumiem neesmu iedziļinājies. Protams, ka zinu ar ko mums jāspēlē, bet šobrīd nav nozīmes līdz niansēm pētīt pārējās komandas. Viennozīmīgi, ka visi pretinieki ir respektējami, taču nav neviena no kura būtu ļoti jābaidās. Pirmais vispārējais priekšstats ir tāds, ka varam cīnīties ar jebkuru un arī uzvarēt varam.

- Vai tev nešķiet, ka Ventspils nokļuvusi spēcīgākajā apakšgrupā?

- Kad vēl nebija aizvadītas kvalifikācijas turnīra spēles, šķita, ka mūsu grupa ir ļoti laba, ka mūsu izredzes iekļūt nākamajā kārtā ir krietni lielas. Kad beidzās kvalifikācija un mūsu grupai pievienojās Itālijas un Turcijas komandai, galīgais sastāvs izskatījās pavisam savādāks, krietni spēcīgāks.

- Kad sastāvā plānota Janičenoka un Gulbja atgriešanās? Abiem atgriežoties tavā rīcībā būs 14 spēlētāji. Vai, visiem esot ierindā, ir paredzētas izmaiņas sastāvā?

- Ar Janičenoku ir sekojoši. It kā viņš jau bija gatavs uzsākt treniņus kopā ar komandu, taču atkal kaut kāda sīka ķibele. Diemžēl konkrētu laiku, kad Janičenoks varētu atgriezties komandā, nosaukt nevaru. Iespējams, ka tas notiks jau novembrī un uz to arī ceram. Ja Janičenoks treniņus kopā ar komandu varētu atsākt tuvākajā laikā, tad Gulbis to varētu darīt kaut kad novembrī. Līdz ar to arī atgriešanās spēļu apritē viņam varētu būt tikai decembrī. Zinot situāciju ar šiem spēlētājiem, tāpēc arī noslēdzām līgumu ar Kuksiku līdz decembrim. Ja būs situācija, kad veseli būs visi komandas rīcībā esošie 14 spēlētāji, tad sastāvā noteikti būs korekcijas. Šobrīd Janičenoks un Gulbis nav vienīgie, kuri ir savainoti. Sīkākas un mazāk nopietnas likstas ir Ziediņam un Žeļonim. Abi pēdējie pie saviem savainojumiem tikuši pavisam nevainīgās situācijās...