Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

BK "Ventspils" uzsāk turnīru Lietuvā

BK "Ventspils" uzsāk turnīru Lietuvā
Foto: Mārtiņš Sīlis

BK "Ventspils" ir devies uz Lietuvu, lai piedalītos pārbaudes turnīrā, kas nosaukts Lietuvas Basketbola federācijas prezidenta Vlada Garasta vārdā. Turnīrs norisināsies no 16. līdz 21. septembrim.

Turnīrs norisināsies divās Lietuvas pilsētās Klaipēdā un Paalngā. "Ventspils" komanda apakšgrupas turnīru aizvadīs Klaipēdā, kur tiksies ar Lietuvas grandu Kauņas "Žalgiri", Eirolīgas debitanti "Neptunas" un ukraiņu "Dnepr", savukārt Palangā savā starpā sacentīsies Viļņas "Lietuvos Rytas", "Šiauliai", Maskavas apgabala "Khimki" un Kijevas "Budivelnik".

Pēc grupu turnīra divas labākās komandas no katras grupas iekļūs pusfinālos, bet pēdējā turnīra dienā tiks noskaidrota trešās vietas ieguvēja un kausa ieguvēja. Cīņas par 1.-4. vietu norisināsies Klaipēdā, bet par 5.- 8. vietu Palangā.

BK "Ventspils" turnīra pirmajā dienā 16. septembrī, plkst. 20:00, sacentīsies ar Lietuvas "Neptunas" komandu, bet 17. septembrī, plkst. 17:30, pretiniekos Kauņas "Žalgiris", savukārt 18.septembrī, plkst. 17:30, dosies cīņā pret Ukrainas klubu "Dnepr". 19. septembris paredzēts kā atpūtas dienas, bet 20. un 21. septembrī tiks noskaidroti turnīra kausa uzvarētāji.

Iepriekšējā nedēļā ventspilnieki aizvadīju turnīru Liepājā "LOC CUP 2014" un ierindojās turnīra 2. vietā. BK "Ventspils" turnīru sāka ar divām uzvarām, vispirms ar 97:57 sagraujot Krievijas studentu izlasi, bet pēc tam ar 86:63 (31:35) arī BK Jēkabpils. Līdz ar to BK Ventspils uzvarēja savā grupā un nodrošināja vietu finālā, kurā pretī nāca Liepāja/Triobet. Šī spēle ventspilniekiem izvērsās pagalam bēdīga. Jau pirmajā puslaikā komanda nonāca zaudētājos ar 25:44, bet trešajā ceturdaļā vienbrīd laukuma saimnieku pārsvars sasniedza pat 30 punktu. Lai gan viesiem izdevās nedaudz pietuvoties, pacīnīties par uzvaru nesanāca – zaudējums ar 61:81 un otrā vieta turnīrā.

Stabili rezultatīvs visos trīs mačos bija komandas jaunpienācējs Trojs Bārniss, bet par vērtīgāko spēlētāju komandā tika atzīts cits leģionārs – Džerajs Grants.

info:loc.lv
ventasbalss.lv