Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

J. Strēlnieks: "Lielākais troksnis vēl priekšā"

Jānis Celmiņš

J. Strēlnieks: "Lielākais troksnis vēl priekšā"
Jānis Strēlnieks
Foto: lrytas.lt

Septiņu žurnālistu balsojumā par Latvijas labāko spēlētāju "MasterCard" Baltijas Basketbola līgas spēlēs oktobrī – "SEB Basketbola Troksnis" - vislielāko balsu skaitu savāca BK "Ventspils" saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks.

Vai pats jūties kā oktobra lielākā trokšņa autors Latvijas basketbolā?
Godīgi sakot, tas bija liels pārsteigums. Mūsu komandai neiet visai labi un nedomāju, ka kāds no mūsējiem būs nopelnījis šādu balvu. Ja runa ir par troksni, tad abi pārējie pretendenti - Dairis Bertāns un Mareks Jurevičus – šķiet, šādam formulējumam atbilst labāk.

Kas oktobrī uztrauca vairāk – paša sniegums vai ne visai veiksmīgā komandas spēle?
Neesmu apmierināts ne ar vienu, ne otru. Pats fiziski neesmu labākajā kondīcijā, savukārt komandai pietrūkst saspēlētības. Ir vairāki spēlētāji uz vienu vietu laukumā, visi grib spēlēt un dot komandai pašu labāko, taču kopā nesanāk.

Vai nesaprotaties ar ārzemniekiem?
Ārpus laukuma viss ir kārtībā, bet spēlēs saprašanās varētu būt labāka. Runu ir daudz - jācīnās, jādara –, bet ne vienmēr seko atbilstoši darbi. Tas sāk kaitināt visus, arī trenerus.

Vai secinājumi jau izdarīti?
Esam brīdināti, ka komandas sniegums sezonas sākumā nav bijis tāds, kādu kluba vadība gaidījusi un, ja tādā garā turpināsim, tas varot slikti beigties. Kaut kas sāk mainīties, piemēram, treniņi kļūst intensīvāki. Mani gan tas nobaidīt nevar.

Vai paša sliktā fiziskā kondīcija saistīta ar darba režīmu vasarā?
Noteikti. Izlasē bija citādi treniņi, vairāk strādājām pie taktikas. Kārtīgi smaga fizisko treniņu vasara man bija pirms diviem gadiem, kad gatavojāmies Eiropas U-20 čempionātam. Pēdējos divos gados vasarā kārtīgu bāzi nav izdevies ielikt un laukumā to jūt. Ātrāk nogurstu, rodas sīkās kļūdiņas un ne visai pareizi lēmumi.

Bet nākamvasar taču būs tā pati problēma – vajadzēs gatavoties Eiropas čempionātam!
Jā, būs kaut kas jāizdomā – piemēram, jāpadarbojas individuāli, saīsinot atvaļinājumu.

Vasarā saņēmi izdevīgu piedāvājumu no ārzemēm, taču BK Ventspils nepalaida. Vai domas par neizmantoto iespēju netraucē spēlē?
Nē, esmu iemācījies galvu pats saviem spēkiem sakārtot tā, lai tās netraucē. Patiesībā nav par ko pārdzīvot, jo viss vēl priekšā. Šī lappuse ir pāršķirta.

Kura MasterCard Baltijas līgas spēles palikusi atmiņā vislabāk?
Parasti vislabāk atmiņā iespiežas foršas uzvaras, bet tādu nebija. Šoreiz labāk atceros zaudējumus. Taču tas nenozīmē, ka esmu pesimists. Sezona tikko sākas, ar galvenajiem pretiniekiem vēl neesam spēlējuši.

Baltijas līgas pamatturnīrā nespēlē ne Žalgiris, ne Lietuvos rytas, tātad pirmā vieta tabulā brīva. Vai BK Ventspils cer to ieņemt?
Protams, tāpat, kā vēl kādas piecas sešas komandas. Apetīte ir palielinājusies visiem, vismaz savā laukumā bīstama ir ikviena komanda. Tabula būs interesanta.

Ja pats būtu varējis izraudzīties oktobra favorītu – kam dotu savu balsi?
Dairim (Bertānam). Viņš ir mans draugs, bet tas nav galvenais iemesls. Viņš ir liels malacis – nebiju gaidījis, ka tik labi iejutīsies saspēles vadītāja postenī. Turklāt vēl sagadījās tā, ka viņam tika liels spēles laiks un Dairis to lieliski izmantoja.

Tagad Dairis var kļūt par tavu konkurentu izlasē. Vai draudzība būs vējā?
Mēs par to jau pasmējāmies. Patiesībā no konkurences nebaidāmies. Basketbolā tā pat ir vēlama.

Intervijas autors:
Guntis Keisels, basket.lv

     [+] [-]

, 2010-11-11 19:32, pirms 13 gadiem
njaa ceram ka Komandai ies labaak

     [+] [-]

, 2010-11-11 20:42, pirms 13 gadiem
Veiksmi turpinājumā, lai jau nākošmēnes atkal varam dabūt šādu interviju!!