Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Liepāja" izrevidē sastāvu un dodas uzvaras meklējumā uz Šauļiem

Emils Ozerinskis

"Liepāja" izrevidē sastāvu un dodas uzvaras meklējumā uz Šauļiem
"Betsafe/Liepāja" pēdējais leģionārs Kails Bendžamins
Foto: Ģirts Gertsons

Baltijas Basketbola līgā pamazām sāk ieskrieties turnīra 14. sezona un visas dalībkomandas jau vismaz vienu spēli ir aizvadījušas. Šodien norisināsies divas spēles ar Latvijas basketbolistu piedalīšanos. Pulksten 18:30 "Betsafe/Liepāja" centīsies izcīnīt pirmo uzvaru, dodoties izbraukumā uz Šauļiem. Savukārt Igaunijā šķēpus krustos divas latviešu leģionāru pārstāvētās komandas.

BBL čempionāta ievadā liepājnieki piedzīvoja zaudējumu pret objektīvi spēcīgāk nokomplektēto "Jūrmalas" komandu - 64:82. Šodien dodoties uz Lietuvu "Betsafe/Liepāja" jau būs savādākā sastāvā kā vēl pirms dažām dienām. Kurzemes komandu acīm redzami nav apmierinājis leģionāru demonstrētais sniegums, tādēļ "Betsafe/Liepāja" no komandas sastāva atskaitījusi krievu centru Romānu Gruščenko un amerikāņu aizsargu Kenetu Braunu. Tādējādi trīs no šosezon četriem Liepājā spēlējušajiem leģionāriem jau devušies mājās. Vienīgais ārzemnieks "Betsafe/Liepāja" rindās palicis amerikāņu centrs Kails Bendžamins. Tas nozīmē, ka lielāka iespēja sevi apliecināt kurzemnieku rindās būs Latvijas jaunajiem basketbolistiem, vismaz līdz brīdim kamēr netiek atrasti aizstājēji atbrīvotajiem ārzemniekiem. Stabilākie pretendenti, kuriem būs jāuzņemas līderu loma, būs Toms Leimanis un Roberts Krastiņš. Abi 23 gadus vecie basketbolisti šobrīd ir pieredzējušākie spēlētāji liepājnieku rindās, savukārt par trīs gadus vecākajam Kailam Bendžaminam šī ir debija Eiropas basketbolā, tādēļ sniegums atsevišķās spēlēs bijis nestabils.

Vēju pilsētas vienību savā laukumā uzņems komanda no Šauļiem - "Šiauliai". Lai gan Lietuvas čempionātā Antana Sireikas vadītā komanda nav starp vadošajām, paredzams, ka šosezon allaž spēkiem mērojoties Lietuvas un Latvijas komandām, favorītu status būs tieši leišiem. BBL čempionātu "Šiauliai" sākusi ar pārliecinošu uzvaru pār Baltkrievijas komandu "Tsmoki" - 94:78. Tikmēr Lietuvas līgā komanda ar divām uzvarām astoņos mačos ieņem astoto pozīciju desmit vienību konkurencē. "Šiauliai" komandas līderi ir vietējie basketbolisti Laurins Birutis, Donats Sabeckis, Armins Urbutis un Vitauts Šarakausks.

Šīsdienas otrā mačā tajā pašā laikā spēkiem mērosies Māra Ziediņa pārstāvētā "Avis Rapla" un Prieņu "Vytautas", kuras rindās ir Kārlis Apsītis. Diemžēl, par Latvijas basketbolistu savstarpējo tikšanos laukumā nav pārliecības, jo Apsītis pēdējās spēlēs nav bijis pieteikts mačam, tādēļ pēc "Vytautas" uzvarām Saldū dzimušais basketbolists vēl nav pieteicies šīs sezonas BBL statistikā. "Vytautas" aizvadīs otro spēli divās dienās, jo vakardien Igaunijas izbraukuma ietvaros, Pasvāles komanda ar 88:75 pārspēja Pērnavas vienību. Tikmēr Ziediņa pārstāvētā "Avis Rapla" samērā negaidīti BBL čempionātu sākusi ar zaudējumu tieši Pērnavas basketbolistiem. Valmieras basketbola audzēknis savu pirmo BBL spēli leģionāra statusā atzīmēja ar 11 punktiem, trīs izcīnītām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Abas spēles raidīs attiecīgi Lietuvas un Igaunijas "Delfi TV". Savukārt jau no rītdienas Latvijas komandu mājas spēles Baltijas līgā varēs translēs Sportacentrs.com.

BBL komandas grupu turnīrā

A grupaUZ%+/-
Vytautas (Lietuva)20100%+48
Jūrmala (Latvija)10100%+18
Šiauliai (Lietuva)10100%+16
Port of Parnu (Igaunija)1150%-7
Avis Rapla (Igaunija)010%-6
Betsafe/Liepāja (Latvija)010%-18
Tsmoki (Baltkrievija)020%-51
B grupaUZ%+/-
TTU (Igaunija)10100%+21
Barsy (Kazahstāna)10100%+9
Pieno Žvaigždes (Lietuva)10100%+6
Tartu University (Igaunija)1150%-3
Kalev/TLU (Igaunija)010%-6
Ogre (Latvija)010%-6
Valmiera/Ordo (Latvija)010%-21

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-10-31 15:07, pirms 6 gadiem
Varbūt Liepāja var mēģināt piesaistīt no VEF atskaitīto Skotu?

     [+] [-]

, 2017-10-31 15:09, pirms 6 gadiem
Jurevičus vēl spēlē vispār?

     [+] [-]

, 2017-10-31 17:07, pirms 6 gadiem
Kāds budžets ir - tāds ir, lai veidotu sastāvu . Atliek KP6 atmest kādu "kapeiciņu" Liepājas basketbolam, tad uzreiz situācija mainītos. Diemžēl (cik no malas skatoties) tās intrigas pašā Liepājas pilsētas basketbola iekšējā struktūrā (kluba, bērnu basketbola skolas utt) ir tik liekas, kad tie nevis strādā roku- rokā viens ar otru, bet pēc devīzes "kurš vairāk iegriezīs viens otram". Līdz ar to secinājums - "zivis pūst no galvas" un tur ir jāmaina tā sistēma visā Liepājas basketbolā, lai sasniegtu kaut kādus rezultātus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-10-31 19:42, pirms 6 gadiem
Asais_Nazi???? Superīgs tavs raksītais, kuru filozofs varbūt var iztulkot:
"nav naudas- tur ir pārāk daudz - tas nav maz"? Hmm...... Kur loģika?