Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Viedoklis: Kādreiz arī pele var aizmukt...

Viedoklis: Kādreiz arī pele var aizmukt...
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Aprīļa otrajā nedēļas nogalē Kauņas leģendārajā basketbola hallē norisināsies MasterCard Baltijas Basketbola līgas (BBL) "Final Four" turnīrs, un tikai otro reizi vēsturē tajā būs divas Latvijas komandas. Kamēr tās cītīgi gatavojas pēdējām divām sezonas spēlēm starptautiskajā arēnā, apskatīsim, uz ko tad latviešu groza bumbas mīļotājs var cerēt. Šoreiz par kurzemniekiem.

"Ventspils" pēc pieklājīgas regulārās sezonas (17-5) otro vietu turnīra tabulā ieņēma tikai tāpēc, ka savstarpējās spēlēs tika zaudēts Rīgas VEF. Tomēr tas situāciju uzreiz padarīja daudz sarežģītāku – gan ceturtdaļfinālā, gan pusfinālā jāspēlē pret ne tikai teorētiski, bet arī praktiski spēcīgākus pretiniekus. Ne bez sasprindzinājuma, nervu kutināšanas un galu galā arī veiksmes palīdzības ventspilnieki pārvarēja igauņu labākās komandas uzcelto žogu un nonāca kārotajā labāko četriniekā. Tomēr komandas spēle šajā sezonā vien retos brīžos spējusi pārliecināt par to, ka būs iespējams arī kas vairāk nekā uzvaras mačos, kuros kurzemnieki ir favorītu statusā. Un pusfinālā Kauņā pret vietējo "Žalgiri" ventspilnieki noteikti tādā nebūs.

Janvāra sākumā Rims Kurtinaitis, kurš tobrīd vēl vadīja komandu Latvijas galvaspilsētā, pauda uzskatu, ka līdz Petroviča atlaišanai "Žalgiris" spēlējis labāko basketbolu Eiropā. "Paskatieties, ko Petrovičs spēja izdarīt ar [Artūru] Milakni – viņš bija viens no komandas līderiem, bet tagad nemaz netiek spēlēt," sacīja Kurtinaitis. Kopš tā laika daudz kas ir mainījies, ne tikai Milakņa spēles laiks.

""Zaļajiem" rodas problēmas ar ikvienu, pret ko jāspēlē," portāla lithuaniabasketball.com apskatnieks Sims Baranausks norāda, ka bezcerīgā situācijā ventspilnieki noteikti nav. Šis ir kas diametrāli pretējs tam, kā "Žalgiris" spēlēja sezonas sākumā – no vecās Lietuvas galvaspilsētas komandas baidījās pilnīgi ikviens pretinieks ne tikai Lietuvā, bet arī Eiropā – komandas sniegums bija vienreizējs, taču rūpīgi veidotais kāršu namiņš sabruka brīdī, kad kluba īpašnieks Vladimirs Romanovs nolēma atlaist galveno treneri Aco Petroviču. "Daži pat rakstīja, ka spēles laiks starp basketbolistiem ir sadalīts jau pirms mača. Iespējams, tas bija nedaudz pārspīlēti, bet tādas lietas no Romanova varētu sagaidīt," analizē Baranausks.

"Žalgira" lielākā problēma ir nespēja vienlīdz labi aizvadīt visu spēli, un tas sasaucas arī ar ventspilnieku veikumu, īpaši pēdējā laikā, spēlējot ar spēcīgiem pretiniekiem – gan pret VEF, gan "Oostende". "Tu nekad nevari būt pārliecināts, ka "Žalgiris", ar vājāku pretinieku spēlējoties kā kaķim ar peli, beigās nepalaiž peli vaļā." Lielāko problēmu Kauņas komandas nestabilitātē lietuvieši saredz plašajā spēlētāju rotācijā, kad katram ir savas 20 minūtes laukumā, bet spēles ritmu ar šādu raustīšanu spēj uzņemt vien retais. "Tas noved pie milzīga kļūdu skaita. Ja tās izdodas izmantot pienācīgi, pārvēršot realizētos ātrajos uzbrukumos, "Žalgirim" tas var maksāt spēli," uzskata Baranausks. Tomēr der atcerēties, ka pēc garas sezonas, kad iespējas tiek dotas visiem, bieži vien izšķirošajos mačos treneri atrod savus septiņus vai astoņus spēlētājus, uz kuru pleciem arī tiek uzlikts viss slogs. Par to, vai šādi rīkosies (ļaus rīkoties?) arī Kauņas pašreizējais galvenais treneris Ilass Zuross, nav skaidrības.

Ventspilnieku ceturtdaļfinālā pret Ostendi ļoti labi varēja redzēt, ka tieši groza tuvumā rodas lielākās problēmas savā laukuma galā. Arī par Brendona Hantera varējumu īsta pārliecība joprojām nav radusies, bet Lauris Blaus pēdējās spēlēs treneriem un droši vien arī sev zināmu iemeslu dēļ zaudējis uzticības kredītu. Sauļus Kuzminsks ir ēna no tā lietuviešu centra, ko redzējām līdz savainojuma gūšanai. Vienīgi Māris Gulbis, kurš pat nav izteikts ceturtais numurs, vienlīdzīgā līmenī aizvadījis visu sezonu, bet iepriecināt spējis vien Artūrs Bērziņš, noteikti kļūstot par līderi sezonas progresējušāko spēlētāju nominācijā.

Komunikācijas problēma vai saspēlēšanās vaina, taču līdzīgas problēmas ir arī "Žalgirim". Vieta VTB līgas četriniekā tika zaudēta, spēles beigās ļaujot "Azovmash" gūt 14 bezatbildes punktus... "Žalgirim" būs nedēļu ilgs laiks, lai novērstu savus trūkumus un peli nepalaistu vaļā, savukārt ventspilniekiem – nedēļa, lai izstrādātu precīzu bēgšanas plānu, kas vainagotos ar pārsteigumu, par ko priecāsies visa Latvija.

Tiesa, ar to gatavošanos būs kā būs - "Žalgirim" šīs nedēļas laikā divi mači Lietuvas čempionātā pret "Juventus" (2.aprīlī) un "Naglis" (5.aprīlī). Ventspilniekiem gatavošanās "Žalgira" cīņai būs vēl sarežģītāka – "Turība", Valmiera un "Barons" piecās dienās. Bet tāda ir cena, ja jāstartē trijos turnīros un bez atlaidēm nevienā no tiem...

Kādu pretestību "Ventspils" izrādīs "Žalgirim"?

  • 110

  • 53

  • 146



, 2011-04-01 10:27, pirms 13 gadiem
Vremja pokazet!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-04-01 14:25, pirms 13 gadiem
BKV ir lielakas iespejas izradit pretestiibu Zhalgirim, nekaa VEF pret Rytas, tas nu ir skaidrs.
, 2011-04-01 14:27, pirms 13 gadiem
bubba rakstīja: BKV ir lielakas iespejas izradit pretestiibu Zhalgirim, nekaa VEF pret Rytas, tas nu ir skaidrs.
Tikai lai izrādītu pretestību BKV ir jānospēlē tuvu saviem grieztiem, mēs vēl nezinām, kas būs ar tiesāšanu...
Par latviešu BBL finālu un lielu basketbolu!
, 2011-04-01 14:29, pirms 13 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Tikai lai izrādītu pretestību BKV ir jānospēlē tuvu saviem grieztiem, mēs vēl nezinām, kas būs ar tiesāšanu...
Par latviešu BBL finālu un lielu basketbolu!
piekritu, bet piekritisi, ka Zhalgiri musu klubi biezhak spej uzvaret nekaa Rytas. Manuprat Rytas vienigi ASK ir uzvilkushi, ja atminja nevilj?
, 2011-04-01 14:34, pirms 13 gadiem
bubba rakstīja: piekritu, bet piekritisi, ka Zhalgiri musu klubi biezhak spej uzvaret nekaa Rytas. Manuprat Rytas vienigi ASK ir uzvilkushi, ja atminja nevilj?
BKV primajā sezonā bbl ar pirmajā spēlē uzvilka
, 2011-04-01 14:40, pirms 13 gadiem
bubba rakstīja: piekritu, bet piekritisi, ka Zhalgiri musu klubi biezhak spej uzvaret nekaa Rytas. Manuprat Rytas vienigi ASK ir uzvilkushi, ja atminja nevilj?
Aha, ar tādu spēli kā pēdējā laikā BKV noteikti vairāk cerību...
Individuālā spēle neies cauri pret Žalgiri, beidzot jāspēlē komandas spēle ar kombinācijam... Es uzskatu, ka cerību vairāk ir VEFam, jo VEF visu sezonu ir spēlējuši pret krietni spēcīgākām komandām nekā BKV, kuriem Žalgiris būs pirmais tik stiprais pretinieks šosezon. Tāpat VEFam ir krietni augstākas kvalitātes treneris, kurš lieliski pazīst LT basīti, VEF ir saspēlētāks sastāvs un komandas spēle atšķirībā no BKV un spēlēt BBL Final 4 Kauņā pret Rytas tomēr, manuprāt, ir labāks variants nekā pret mājiniekiem. Protams, ceru, ka BKV parādīs labu sniegumu pret Žalgiri, bet pagaidām neko optimistisku ventiņu izredzēm diemžēl neredzu. Būšu tikai priecīgs, ja kļūdīšos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-04-01 23:41, pirms 13 gadiem
uzvareesim!!!
, 2011-04-02 20:08, pirms 13 gadiem
bubba rakstīja: piekritu, bet piekritisi, ka Zhalgiri musu klubi biezhak spej uzvaret nekaa Rytas. Manuprat Rytas vienigi ASK ir uzvilkushi, ja atminja nevilj?
mja ja nem vera ka Zalgiris gandriz bankroteja un visi vinjus te uzvareja LV...tad protams statistiski skatoties Zalgiris uzvarets daudz vairak ka Rytas...bet spele no speles atskjiras...savaa zinjaa ari trenera faktoram bus nozime tad nu nedomaju ka BKV trenera korpuss ir specigaks par VEF kaut vai nemot to ka Butauts zin gan katru lietuvieti gan tos klubus.Jacer ka abi spes paradit labu speli un ari pirmo reiz vesturee BBL finalaa bus 2 LV klubi...kaut vai viens.

BKV nevares to izdarit ja speles taa ka to darija pedejas 3 speles pret VEF un 3 speles FIBA.Tad Zalgiris vinjus izgerbs pa visam viliteem
2016. gadā Artūrs Bērziņš "Valmieras/Ordo" rindās trešo reizi karjerā kļuva par Latvijas čempionu 
Foto: bkvalmiera.lv
14

Artūrs Bērziņš liek punktu spēlētāja karjerai

Bijušais Latvijas valstsvienības basketbolists un trīskārtējais Latvijas čempions Artūrs Bērziņš 30 gadu vecumā veselības problēmu dēļ nolēmis likt punktu profesionāla sportista karjerai, Bērziņš atklāja Sportacentrs.com.
BK "Ventspils" un tā atbalstītāji: vienīgais Latvijas klubs, kuram izdevās uzvarēt Baltijas līgā
Foto: Aivars Ķesteris, f64
17

Baltijas Basketbola līga pēc 14 gadu darba beidz pastāvēt

Baltijas basketbola līga (BBL) pārtrauks darbību, trešdien, 13. jūnijā, žurnālistiem apstiprināja Lietuvas basketbola līgas (LKL) prezidents Remigijs Milašis. Paziņojums izskanēja īsu brīdi pēc tam, kad tika apstiprināta Latvijas-Igaunijas vīriešu čempionāta izveide.
Lonzo Bola viesošanās Lietuvā nebūs pārāk ilga
Foto: 15min.lt
35

Bolu šovs beidzies: skandalozā ģimene pametīs "Vytautas" un Lietuvu

Prienu "Vytautas" priekšā noslēdzošās spēles Lietuvas Basketbola līgā, taču Lamelo un Liandželo Boli kopā ar savu tēvu Lavāru pametīs valsti un atgriezīsies Amerikā.