Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Jeromanovs - BBL labākais spēlētājs decembrī

Jeromanovs - BBL labākais spēlētājs decembrī
Aigars Šķēle un Edgars Jeromanovs
Foto: bkventspils.lv

''Jūrmala/Fēnikss'' komandas līderis Edgars Jeromanovs atzīts par decembra labāko spēlētāju Triobet Baltijas Basketbola līgā (BBL). Balvu Edgars saņems pēc Jaunā gada pirms 2. janvāra spēles pret Igaunijas vienību ''AVIS Rapla''.

Decembrī Jeromanovs vidēji spēlē guva 23.3 punktus, savāca 4.3 bumbas zem groziem un atdeva 6.3 rezultatīvas piespēles, kas ''Jūrmala/Fēnikss'' komandai palīdzēja izcīnīt divas uzvaras trīs spēlēs. Ar izcilu precizitāti Jeromanovs grozam uzbruka no tālās distances - realizēti 15 no 25 jeb 64 procenti. Jeromanovam decembra spēlēs efektivitāte vidēji 26.

Iespaidīgākā Edgara spēle bija izcīnītajā panākumā pret ''Liepāja/Triobet''. Jeromanovs nospēlētajās 43 minūtēs trāpīja desmit (!) no 12 tālmetieniem, kas palīdzēja viņam savākt 39 punktus. Jūrmalas aizsargs savāca deviņas atlēkušās bumbas, kā arī izdalīja astoņas rezultatīvas piespēles, kas atstāja viņu nieka tiesas attālumā no “triple-double”. 39 punkti ir šīs sezonas BBL rekords, tuvāko sasniegumu apsteidzot par astoņiem punktiem. Savukārt desmit tālmetieni ir BBL absolūtais rekords, pārspējot Rašāda Filipsa 2007. gadā uzstādīto rekordu “Lāčplēša alus” komandā.

Jeromanovs ar savu iespaidīgu sniegumu savāca efektivitātes koeficientu 51, kas arī BBL fiksētajā statistikā ir visu laiku augstākais rādītājs. Nevienam citam nav bijis augstāks par 46. Protams, līdz ar to arī šonedēļ Jeromanovam ir augstākais efektivitātes koeficients un nedēļas labākā spēlētāja gods.

Jāpiebilst, ka Jeromanovs, salīdzinot ar novembri, BBL turnīrā krietni uzlaboja savu sniegumu, Iepriekšējā mēnesī saspēles vadītājam 7.5 punkti, 2.5 atlēkušās bumbas un 5.5 rezultatīvas piespēles. Par iespaidīgāko epizodi decembrī Jeromanovs parūpējās kopā ar Latīfu Makmalanu jau pieminētajā spēlē (103:97) pret ''Liepāja/Triobet''. Ārējās līnijas spēlētāju šovu variet aplūkot ŠEIT.

Izmantotie resursi:
Jermonanovs' historic night secures December...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-12-26 15:16, pirms 7 gadiem
Laikam tu esi jocīgs, bet nu, ko tur daudz... Jūrmalā visticamāk Edgars arī beigs karjeru. Edgars dod tādas piespēles, ka bail, viņš ir īsts Jūrmalas vilcējs, kāds 12 spēlētājs vefā.... viņš startā varētu iet, pat no beņķa uz pirmo maiņu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
2016. gadā Artūrs Bērziņš "Valmieras/Ordo" rindās trešo reizi karjerā kļuva par Latvijas čempionu 
Foto: bkvalmiera.lv
14

Artūrs Bērziņš liek punktu spēlētāja karjerai

Bijušais Latvijas valstsvienības basketbolists un trīskārtējais Latvijas čempions Artūrs Bērziņš 30 gadu vecumā veselības problēmu dēļ nolēmis likt punktu profesionāla sportista karjerai, Bērziņš atklāja Sportacentrs.com.
BK "Ventspils" un tā atbalstītāji: vienīgais Latvijas klubs, kuram izdevās uzvarēt Baltijas līgā
Foto: Aivars Ķesteris, f64
17

Baltijas Basketbola līga pēc 14 gadu darba beidz pastāvēt

Baltijas basketbola līga (BBL) pārtrauks darbību, trešdien, 13. jūnijā, žurnālistiem apstiprināja Lietuvas basketbola līgas (LKL) prezidents Remigijs Milašis. Paziņojums izskanēja īsu brīdi pēc tam, kad tika apstiprināta Latvijas-Igaunijas vīriešu čempionāta izveide.
Lonzo Bola viesošanās Lietuvā nebūs pārāk ilga
Foto: 15min.lt
35

Bolu šovs beidzies: skandalozā ģimene pametīs "Vytautas" un Lietuvu

Prienu "Vytautas" priekšā noslēdzošās spēles Lietuvas Basketbola līgā, taču Lamelo un Liandželo Boli kopā ar savu tēvu Lavāru pametīs valsti un atgriezīsies Amerikā.