Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpilij" tehniskā uzvara, "Valmierai" Lietuvā izšķirošā kauja par pirmo vietu grupā

Emils Ozerinskis

"Jēkabpilij" tehniskā uzvara, "Valmierai" Lietuvā izšķirošā kauja par pirmo vietu grupā
Mārtiņš Laksa
Foto: Edgars Vaivads

"Triobet" Baltijas Basketbola līgas regulārā sezona noslēgumā 25. janvārī tiks aizvadītas četras spēles ar Latvijas komandu līdzdalību. "Valmiera/Ordo" cīnīsies par regulārās sezonas uzvarētāju titulu Lietuvā, kamēr citas Latvijas vienības aizvadīs mājas spēles, no kurām divas tiešraidē translēs Sportacentrs.com.

"Pieno Žvaigždes" - "Valmiera/Ordo"
Pulksten 18:00, Pieno žvaigždes arēna

B apakšgrupas līderu duelis norisināsies Lietuvas pilsētā Pasvālē. Lietuviešu "Pieno Zvaigzdes" 11 spēlēs izcīnījusi desmit uzvaras un piedzīvojusi vienu zaudējumu, pirms izšķirošās grupu turnīra spēļu kārtas ieņemot čempionāta līderpozīcijas. Savukārt Latvijas čempionvienība "Valmiera/Ordo" ar deviņām uzvarām un diviem zaudējumiem atrodas B apakšgrupas otrajā pozīcijā, pretendējot uz regulārās sezonas uzvarētāju titulu. Lai uzvarētu B apakšgrupā "Valmierai/Ordo" nepieciešama uzvara ar divu punktu pārsvaru.

"Valmiera" pēdējā cīņā dodot atpūtu Jānim Kaufmanim un Artūram Bērziņām, spēja bez liekiem starpgadījumiem apspēlēt Baltkrievijas komandu "Borisfen" ar 88:69. Kopumā Uvja Helmaņa trenētā vienība uzvarējusi septiņas pēdējās spēlēs pēc kārtas.Uzveicot lietuviešus "Valmiera/Ordo" var nodrošināt mājas spēļu priekšrocības visa izslēgšanas turnīra gaitā. "Valmiera", kura šosezon demonstrējusi labāko aizsardzību, ielaižot vidēji tikai 64,6 punktus, cīnīsies ar BBL labāko uzbrukumu. Lietuvas komanda ar 92,2 punktiem vidēji spēlē demonstrējusi pamatturnīra rezultatīvāko spēli.

Baltijas līgā "Valmieras/Ordo" efektīvākais spēlētājs ar 15 gūtiem punktiem un 5,3 atlēkušajām bumbām bijis Artūrs Bērziņš. Savukārt oktobra mēneša līgas vērtīgākais spēlētājs Mārtiņš Laksa sezonā vidēji guvis 14,3 punktus. Amerikāņu saspēles vadītājs Damjērs Pitss izcēlies ar 14,2 punktiem un 4,2 rezultatīvām piespēlēm. Lietuvas čempionātā septīto vietu ieņemošo "Pieno Žvaigždes" nesen papildinājis aizsargs Evalds Žabs, kurš aizvadītajās BBL spēlēs izcēlies ar 17,3 punktiem un 4,7 rezultatīvām piespēlēm. Groza apakšā valmieriešu centram Laurim Blauam būs jācīnās ar savu bijušo komandas biedru ukraiņu centru Andriju Agafonovu, kurš šosezon BBL turnīrā izceļas ar 13,6 punktiem. Savukārt Latvijas čempiontitulu "ASK Rīga" rindās savulaik ieguvušais Stepans Babrausks vidēji gūst 9 punktus spēlē.

"Jūrmala/Fēnikss" - "Nevežis"
Pulksten 19:00 Lapmežciems un Sportacentrs.com

Jūrmalnieki pēc šīs spēles, neskatoties uz rezultātu, turnīra tabulā apsteigs "Liepāju", noslēdzot regulāro sezonu A apakšgrupas ceturtajā pozīcijā. Aizvadītajās 11 spēlēs Arņa Vecvagara komanda izcīnījusi piecas uzvaras. Tikmēr Lietuvas komanda Ķēdaiņu "Nevežis" pirms noslēdzošās spēles izcīnījusi jau astoņas uzvaras un grupu turnīru noslēgs A apakšgrupas otrajā pozīcijā. "Nevežis" komandai uzvaras gadījumā pār jūrmalniekiem būs aktuāls "Valmieras" spēles rezultāts Lietuvā. Valmieriešu zaudējuma gadījumā "Nevežis" regulāro sezonu var noslēgt trešajā pozīcijā abu grupu kopvērtējumā.

DIvās no pēdējām trīs spēlēm "Jūrmala/Fēnikss" tikās ar Kazahstānas "Barsy", kas šosozon gandrīz automātiski nozīmējis uzvaru. Starp spēlēm ar kazahiem jūrmalnieki ar 58:64 piekāpās "Avis Rapla" vienībai. Savukārt "Nevežis" uzvarējuši trīs spēles pēc kārtas. Pēdējā mačā ar rezultātu 98:75 lietuvieši savā laukumā neatstāja variantus "Liepājas/Triobet" komandai.

"Jūrmala/Fēnikss" līderis ar 12,9 punktiem un 6,2 rezultatīvām piespēlēm ir pieredzējušais saspēles vadītājs Edgars Jeromanovs. Aizsargs Edmunds Elksnis daļu sezonas pavadījis traumēto spēlētāju sarakstā, bet esot laukumā izcēlies ar 11 punktiem vidēji spēlē, savukārt uzbrucējs Uģis Pinete atzīmējies ar 10 punktiem. Lietuvas čempionātā devīto vietu ieņemošās "Nevežis" sastāvā rezultatīvākais BBL turnīrā ar 16,8 punktiem ir uzbrucējs Pauļus Petrilevičs. Horvātu saspēles vadītājs Toni Prostrans ir līgas labākais piespēlētājs ar 8,6 rezultatīvām piespēlēm, kuras papildinātas ar 8,8 punktiem vidēji mačā.

"Ogre/Kumh Tyre" - TTU
Pulksten 19:00 Ogre 1. vidusskola

Ogrē savā starpā tiksies B apakšgrupas tiešie konkurenti cīņā par ceturto pozīciju. Artūra Visocka-Rubeņa trenētajai komandai dārgi izmaksāja tehniskais zaudējums pret "Tarvas" komandu, kas liedz ogrēniešiem iesaistīties cīņā par trešo vietu B grupā. Ar bilanci 5-6 "Ogre/Kumho Tyre" atrodas piektajā pozīcijā. Savukārt Tallinas Tehniskās universitātes komanda ar piecām uzvarām 11 spēlēs ieņem ceturto vietu. Ogrēniešiem B grupas ceturtās vietas ieņemšanai der uzvara ar jebkādu rezultāta starpību.

"Ogre/Kumho Tyre" zaudējusi pēdējās četras spēles pēc kārtas, piekāpjoties grupas pirmajām trīs vienībām. Pēdējā BBL cīņā Artūra Visocka-Rubeņā komanda ar 76:86 izbraukumā piekāpās Latvijas čempioniem, Pret igauņiem ogrēnieši centīsies atgriezties uz uzvaru takas. TTU basketbolisti pēdējā mačā ar 108:97 apspēlēja baltkrievus.

Pieredzējušais uzbrucējs Gints Antrops ar 13,5 punktiem ir "Ogres" rezultatīvākais spēlētājs. Kārlis Apsītis šosezon izcēlies ar 12,9 punktiem, bet Jāņa Pozņaka rēķinā 10,7 punkti. TTu līderis ar vidēji 19,6 punktiem un 7,1 atlēkušo bumbu ir spēka uzbrucējs Jonas Jarvelainens, bet uzbrūkošais aizsargs Stens Olmre izceļas ar 15,5 punktiem.

"Barons kvartāls" - "Barsy"
Pulksten 19:30 Daugavas Sporta nams

A apakšgrupas līdervienība "Barons kvartāls", kura ar bilanci 9-2 nodrošinājusi uzvaru grupā, uzņems grupas pastarīti Kazahstānas komandu "Barsy", kura ar tieši apgrieztu bilanci ieņem pēdējo vietu A apakšgrupā. Interesanti, ka "Barons kvartāls" komanda saglabājusi teorētiskas cerības uz uzvaru regulārās sezonas kopvērtējumā. Baroniem nepieciešama "Valmieras" uzvara Pasvālē ar vismaz diviem punktiem un pašiem rīdziniekiem jāpārspēj kazahi ar 53 punktu lielāku pārsvaru ar kādu valmierieši pieveiks "Pieno Žvaigždes".

Mārtiņa Gulbja vadītā komanda izcīnījusi sešas uzvaras BBL turnīrā pēc kārtas, tostarp pieveicot galvenos konkurentus cīņā par A grupas līderu pozīcijām. Pēdējā mačā baroni tika galā ar "Avis Rapla" komandu, nodrošinot neaizsniedzamu pārsvaru pār pretiniekiem. Mārtiņa Gulbja komandu papildinājis no "Liepājas" pārnākušais centrs Dāvis Rozītis, kurš pastiprina komandas groza apakšu. Pirmdien kazahi ar 50:87 piekāpās Liepājā, bet pirms tam "Barsy" izcīnīja divas sezonas vienīgās uzvaras, pieveicot igauņu komandas no Raplas un Pērnavas.

"Barons kvartāls" produktīvākais spēlētājs BBL turnīrā ir lietuvietis Deniss Krestiņis, izceļoties ar 13,8 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām. Amerikānis Tailers Larsons izcēlies ar 13,8 punktiem un 4,8 rezultatīvām piespēlēm, bet Dāvja Geka rēķinā vidēji 13,7 punkti spēlē. Kazahstānas komandas "Barsy" sastāvā ar 21,6 punktiem līderis ir aizsargs Trevins Pārks, bet bijušais liepājnieks Rajens Kuks kazahu komandā atzīmējies ar 10,2 punktiem.

"Jēkabpils" - "Tarvas"

Pulksten 18:30 Jēkabpils sporta namā bija plānota spēle starp B grupas trešās vietas īpašnieci "Jēkabpili" un priekšpēdējā pozīcijā esošo Rakveres "Tarvas", tomēr spēles norise bija zem jautājuma zīmes un šorīt tā beigu beigās tika atcelta. "Pirms regulārās sezonas pēdējās spēles savainojumu, slimību un spēlētāju aizbraukšanas epidēmija skārusi "Tarvas"/"Palmse Metall" komandu, un tā nebūs spējīga aizvadīt spēli pret "Jēkabpili"," teikts līgas paziņojumā. "Spēle no "Tarvas" puses tiks uzskatīta par pamestu, un tādējādi Latvijas klubu sagaida tehniskā uzvara ar rezultātu 20:0."

"Triobet" BBL turnīra tabula

VA grupaUZPB grupaUZP
1.Barons kvartāls9220Pieno Zvaigzdes10121
2.Avis Rapla8420Valmiera/Ordo9220
3.Nevežis8319Jēkabpils8420
4.Liepāja/Triobet5717TTU5616
5.Jūrmala/Fēnikss5616Ogre/Kumho Tyre5615
6.Port of Parnu3915Tarvas3914
7.Barsy2913Borisfen01212

Baltijas līgas izslēgšanas spēlēs piedalīsies Igauņu komandas "Tartu", "Kalev/Caramo", "TLU Kalev" un lietuviešu "Šiauliai". Savukārt "Ventspils" un "Juventus" turpinās cīņas FIBA čempionu līgas izslēgšanas spēlēs, kamēr "Lietkabelis" turpina cīņu par iekļūšanu ULEB Eiropas kausa "play-off" un Baltijas līgas izslēgšanas spēlēs nepiedalīsies. Šovakar FIBA Eiropas kausa grupu turnīra pēdējā spēlē Prieņu-Brištonas "Vytautas" cīņā ar Ojāra Siliņa pārstāvēto "Telekom Basket" noskaidros savu turpmāko likteni, kurā turnīrā tā turpinās dalību.

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League
Tarvas - Jekabpils game cancelled

     [+] [-]

, 2017-01-25 12:56, pirms 7 gadiem
kas rādīs vai vispār NERĀDĪS Piena zvaigznes vs Valmieras pienu ? SC, TV- info nav

  +1 [+] [-]

, 2017-01-25 13:08, pirms 7 gadiem
Baltijas līgas izslēgšanas spēlēs piedalīsies Igauņu komandas "Tartu", "Kalev/Caramo", "TLU Kalev" un lietuviešu "Šiauliai".

No ''TLU/Kalev'' un pēdējo trīs sezonu čempioniem ''Šauļiem'' noteikti nav jābaidās. ''Šauļiem'' FIBA Eiropas Kausā bilance bija 0-6, LKL tikai divas uzvaras (salīdzinājumam - "Nevežis'' piecas, ''Pieno žvaigždes'' - deviņas).
''TLU/Kalev'' debitēja FIBA Eiropas Kausā ar bilanci 0-4.

  +1 [+] [-]

, 2017-01-25 14:20, pirms 7 gadiem
redzēt Valmieras spēli varēs lietuvas delfos

  +1 [+] [-]

, 2017-01-25 15:04, pirms 7 gadiem

     [+] [-]

, 2017-01-25 15:45, pirms 7 gadiem
BBL- esti ar labākiem spēkiem, BKV, VEFam un leišiem vispār pofig- nav pat Lietkabelis Panevezys, Juventus Utenos un Prienai

  +1 [+] [-]

, 2017-01-25 15:51, pirms 7 gadiem
Ja dati nemelo, tad atkal Barsy naudu pelna. Liidziigi kaa pret Liepaaju peedeejaa speelee, daudz punktus no vinjiem nesagaidiisi, proti speele beigsies zem 150 punktiem.

  +1 [+] [-]

, 2017-01-25 16:27, pirms 7 gadiem
specha rakstīja: BBL- esti ar labākiem spēkiem, BKV, VEFam un leišiem vispār pofig- nav pat Lietkabelis Panevezys, Juventus Utenos un Prienai
''Ventspils'', ''Lietkabelis'', ''Juventus'' turpina eirokausu sezonu. ''Vytautas'' perspektīva (vai pievienosies BBL) ir atkarīga no šodienas spēles iznākuma.