Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Bērds: ""Rock" darīs, ko spēs"

Bērds: ""Rock" darīs, ko spēs"
Tanoka Bērds
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

"Savā vecumā esmu iemācījies vienkārši spēlēt un necelt sevi mākoņos. Izbaudu katru iespēju spēlēt, jo apzinos, ka manas dienas laukumā ir skaitītas," pirms SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) "Final Four" turnīra intervijā stāsta Tartu "Rock" amerikāņu centrs Tanoka Bērds.

Kā tev veicies aizvadītajā sezonā kopumā?
Šis man bijis produktīvs gads. No vienas puses atkal spēju atrast mīlestību pret šo spēli, no otras – man bija iespēja būt par noteicošu faktoru komandā, kurai ir liels potenciāls un kas, cerams, atstās paliekošu iespaidu sezonas beigās. Šī sezona man vairāk bija kā izaicinājums, un tieši to es meklēju, kad ierados Tartu. Šis izaicinājums mani piesaistīja, un kopumā viss izdevies lieliski.

”Žalgira” sastāvā biji MVP Lietuvas un Baltijas līgās, biji Eirolīgas zvaigzne. Izcīnīji titulus Baltijas un Lietuvas līgās. Vai tagad ar „Rock” pieļauj iespēju piedzīvot to visu vēlreiz?
Esmu ļoti liels reālists, skatoties uz izredzēm šajā sezonā. Mums ir ļoti jauna un talantīga komanda, bet basketbola ārpus Igaunijas robežām tomēr esam pārāk nepieredzējuši. Taču ticu, ka esam ļoti spējīgi sagādāt arī kādu pārsteigumu.

Kāpēc nolēmi pievienoties „Rock” pēc četrām sezonām Kauņā?
Kā jau sacīju iepriekš, galvenais iemesls, kāpēc ierados Igaunijā, bija izaicinājums. Man bija ļoti dziļi jārokas, lai vēl sevī atrastu kaisli pret šo spēli, kas līdz šim allaž man nebija sagādājusi problēmas, bet pēdējo 18 mēnešu laikā piedzīvotais un iegūtā negatīvā pieredze lika pārdomāt visu. Domāju, ka Igaunijas līga vairāk kalpo kā platforma jaunajiem spēlētājiem, lai palīdzētu viņiem uzsākt karjeru un izveidot kaut kādu pamatu. Bet, tāpat kā citas mazāk zināmas līgas Eiropā, arī Igaunijā komandas ir līdzīgas, un konkurence ir laba. Esmu šeit pamanījis dažus lieliskus jaunos talantus un domāju, ka ar pareizu audzināšanu igauņiem pēc pāris gadiem būs daži ļoti labi spēlētāji.

Tuvojas Baltijas līgas „Final Four”. Kādas prognozes?
Nekad neesmu mēģinājis kaut ko prognozēt, bet noteikti varu apgalvot, ka līdzjutēji šajā nedēļas nogalē redzēsim lielisku basketbolu. Tartu "Rock" komanda darīs, ko spēs, un, lai kas arī notiktu, mēs sadzīvosim ar to. Esmu pārliecināts, ka „Žalgiris” būs labi sagatavojušies spēlei pret mani, bet no manas puses, godīgi sakot, nav nekā personiska pret viņiem. Stāsts ir tikai par mēģināšanu uzvarēt. Savā vecumā esmu iemācījies vienkārši spēlēt un necelt sevi mākoņos. Izbaudu katru iespēju spēlēt, jo apzinos, ka manas dienas laukumā ir skaitītas.

Vai daudz kas mainījies tevī šo gadu laikā, ko esi pavadījis Eiropā?
Savas karjeras sākumā biju ļoti kaislīgs, atlētisks un eksplozīvs, un tieši šīs īpašības mani vadīja ilgu laiku. Tomēr tieši gūtā pieredze bijusi lielākais faktors tam, ka labi esmu parādījis sevi arī pēdējā laikā, jo jāatzīst, ka vairs ne tuvu neesmu tik spēcīgs un atlētisks, kā biju savulaik.

Kādas atšķirības ir starp basketbolu Eiropas rietumos un austrumos?
Lielākā atšķirība ir tā, ka šeit austrumos spēlētāji vairāk domā ar galvu, turpretī rietumos spēlētāji ir atlētiskāki un uz to arī paļaujas savā spēlē. Tāpat noteikti jāpiezīmē, ka Austrumeiropā spēlētāji ir precīzāki metēji.

Ko varam no tevis sagaidīt nākotnē?
Pēc karjeras tāpat būšu saistīts ar basketbolu, ar tā attīstību. Palīdzēšu jaunajiem spēlētājiem uzsākt karjeras, attīstīt un nostiprināt viņu raksturus un īpašības. Tāpat centīšos palīdzēt jaunajiem pieņem pareizus lēmumus pārējā dzīvē ārpus basketbola. Jau zināmu laiku interesējos par iespējām, kā nākotnē varētu palīdzēt jauniešiem, tai skaitā kļūt veiksmīgiem starptautiskā apritē.

Vai ir vēl kas, ko vēlies teikt saviem atbalstītājiem karjeras laikā?
Vienkārši vēlos pateikties ikvienam par mīlestību un atbalstu visu šo garo gadu laikā un, cerams, vēl paspēšu paveikt ko tādu, ko būs vērts atcerēties, pirms basketbolista karjeras beigšanas.


, 2009-04-23 17:10, pirms 15 gadiem
nu kurš tad laukumā nedara,ko spēj,kaut gan šad tad barons to nedara..

Ir arī basketbolā spilgtas un inteliģentas personības un bērds ir viena no tām.prieks,ka ir tādi.prieks,ka viņi kko dara.veiksmi viņam.
Slēpts komentārs: skype
, 2009-04-23 17:44, pirms 15 gadiem
Pozitīvs džeks. Lai izdodās ne viena vien laba spēle un kāpēc gan tā pati labākā nevarētu būt pret leišiem.Veiksmi estipuikām.
, 2009-04-24 15:29, pirms 15 gadiem
ceru ka neko tas bērds neizdarīs final 4
2016. gadā Artūrs Bērziņš "Valmieras/Ordo" rindās trešo reizi karjerā kļuva par Latvijas čempionu 
Foto: bkvalmiera.lv
14

Artūrs Bērziņš liek punktu spēlētāja karjerai

Bijušais Latvijas valstsvienības basketbolists un trīskārtējais Latvijas čempions Artūrs Bērziņš 30 gadu vecumā veselības problēmu dēļ nolēmis likt punktu profesionāla sportista karjerai, Bērziņš atklāja Sportacentrs.com.
BK "Ventspils" un tā atbalstītāji: vienīgais Latvijas klubs, kuram izdevās uzvarēt Baltijas līgā
Foto: Aivars Ķesteris, f64
17

Baltijas Basketbola līga pēc 14 gadu darba beidz pastāvēt

Baltijas basketbola līga (BBL) pārtrauks darbību, trešdien, 13. jūnijā, žurnālistiem apstiprināja Lietuvas basketbola līgas (LKL) prezidents Remigijs Milašis. Paziņojums izskanēja īsu brīdi pēc tam, kad tika apstiprināta Latvijas-Igaunijas vīriešu čempionāta izveide.
Lonzo Bola viesošanās Lietuvā nebūs pārāk ilga
Foto: 15min.lt
35

Bolu šovs beidzies: skandalozā ģimene pametīs "Vytautas" un Lietuvu

Prienu "Vytautas" priekšā noslēdzošās spēles Lietuvas Basketbola līgā, taču Lamelo un Liandželo Boli kopā ar savu tēvu Lavāru pametīs valsti un atgriezīsies Amerikā.