Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Divās spēlēs neizšķirts, papildlaikā noskaidrojas BBL lietuviešu fināls

Emils Ozerinskis

Divās spēlēs neizšķirts, papildlaikā noskaidrojas BBL lietuviešu fināls
Stepons Babrausks
Foto: Fotodiena.lt/M.Baranauskas

"Triobet" Baltijas Basketbola līgas noslēdzošajā pusfinālā starp "Pieno Žvaigždes" un"University of Tartu" jau otro spēli pēc kārtas nepietika ar spēles pamatlaiku, lai noskaidrotu uzvarētāju. Mača papildlaikā ar rezultātu 82:75 pie uzvaras izdevās tikt lietuviešiem, kuri turnīra finālā tiksies ar "Vytautas" basketbolistiem.

Pusfināla sērijas pirmajā cīņā Tartu abas komandas cīnījās neizšķirti 88:88. Tādējādi nevienai no komandām handikaps pirms šīs spēles nebija. Pasvālē spēli ar rezultatīviem uzbrukumiem uzsāka ilggadējais "Tartu" spēka uzbrucējs Janars Talts, bet "Pieno Zvaigždes" rindās ar precīziem metieniem atbildēja ukrainis Andrijs Agafonovs un kreivs Ņikita Balašovs. Nepilnas trīs minūtes pirms pirmās ceturtdaļas noslēguma rezultāts vēl bija neizšķirts (10:10), bet Egidija Dimšas rezultatīvie metieni no pustālās distances deva vadību "Pieno Žvaigždes", noslēdzot pirmās desmit minūtes ar rezultātu 17:14.

Otrās ceturtdaļas sākumā Gerds Dorbeks samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, bet Dimša raidīja grozā divus tālmetienus pēc kārtas, panākot mājiniekiem labvēlīgu rezultātu 23:16. Līdz otrā ceturkšņa vidum ukrainis Makss Konate divas reizes sadeldēja rezultāta starpību līdz trīs punktiem, bet Tanela Soka pustālais panāca minimālu deficitu "Tartu" vienībai - 25:26. Lietuvas komanda atbildēja ar pamatīgu izrāvienu, sasniedzot 11 punktu starpību, bet Dominiks Milka ar diviem metieniem puslaika pēdējā minūtē samazināja rezultāta starpību. Pārtraukumā Pasvāles komanda devās ar vadību 38:30.

Otro puslaiku ar diviem precīziem metieniem sāka "Tartu", bet Andrijs Agafonovs palīdzēja desmit punktu vadību atjaunot "Pieno Žvaigždes" komandai. Trīs ar pusi minūtes pirms trešā ceturkšņa izskaņas Igaunijas komanda uzsāka aktīvu atspēlēšanos, kurā galvenās lomas spēlēja Janars Talts un Dominiks Milka. Tas noveda pie "Tartu" pietuvošanās līdz divu punktu atstatumam un "Pieno Zvaigždes" pārsvars pirms izšķirošās ceturtdaļas bija vairs tikai 51:49.

Noslēdzošā ceturkšņa sākumā Talts izlīdzināja spēles rezultātu, bet ar divām rezultatīvām darbībām pēc kārtas atbildēja "Pieno Žvaigždes" uzbrucējs Balašovs. Ceturkšņa vidū Milka raidīja grozā trīs punktu metienu, izkausējot savu tautiešu pārsvatu (58:58). Ceturtās ceturtdaļas otrajā pusē Soks pirmo reizi kopš spēles sākuma vadību pārņēma "University of Tartu" komandai. Neskatoties uz spēli viesos, līdzjutēju tribīnēs lielāks atbalsts bija igauņiem, kuru līdzjutēji kuplā skaitā bija devušies uz Lietuvu. Pamatlaika izskaņā risinājās nervoza cīņa par iniciatīvu. Trīs minūtes pirms beigām Mandels Tomass panāca +4 "Tartu". Līdz viena punkta atstatumam lietuviešus pietuvoja Stepons Babrausks (64:65), kad līdz spēles laika beigām bija palicis nedaudz vairāk par minūti. Janars Talts realizēja vienu no diviem soda metieniem, bet Justs Tamulis 25 sekundes pirms spēles pamatlaika noslēguma panāca izlīdzinājumu - 65:65. Pēc minūtes pārtraukuma pēdējo uzbrukumu varēja izpildīt Gerta Kulamē spēlētāji, tomēr Dorbeka trejacis ceļu grozā neatrada un otro spēli pēc kārtas rezultāts starp abām komandām bija neizšķirts.

Tādēļ otro Baltijas līgas finālistu noskaidrošanai bija nepieciešamas papildus piecas minūtes. Papildlaiku ar diviem realizētiem soda metieniem uzsāka Osvalds Olisevičs. "Tartu" atbildēja ar septiņiem pēc kārtas gūtiem punktiem, kas pēc divām nospēlētām minūtēm deva Igaunijas vicečempioniem vadību ar 73:68. Turpinājumā divus grozus pēc kārtas guva Balašovs, bet pusotru minūti pirms papildlaika noslēguma Karolis Babkausks ar tālmetienu vadībā izvirzīja "Pieno Žvaigždes" (75:73). Spēles pēdējā minūtē divus punktus ar sodu realizēja bijušais "Tartu" aizsargs Ēvalds Žabs, panākot lietuviešiem +5. Spēles izskaņā Igaunijas komandai vairs neizdevās atspēlēties un Žabs ar soda metieniem palielināja "Pieno Žvaigždes" pārsvaru līdz 82:75.

Līdz ar to sērijā ar rezultātu 170:163 triumfēja Pasvāles "Pieno Žvagždes", tādējādi iekļūstot Baltijas līgas finālā, kur jau gaida cita Lietuvas komanda "Vytautas". Līdz ar to Baltijas līgas zelts tiks sadalīts Lietuvas duelī. Savukārt par bronzu cīnīsies divas Igaunijas komandas - "Kalev/Cramo" un "University of Tartu".

"Triobet" BBL pusfināls, 23. marts

"Pieno Žvaigždes" - "University of Tartu" 82:75 (17:14, 21:16, 13:19, 15:17, 16:9)
Pieno Žvaigždes: Tamulis 19, Belašovs 14, Dimša 14, Agafonovs 9, Babrausks 7, Žabs 7, Babkausks 6, Lovs 4, Olisevičs 2
University of Tartu: Konate 18 (13 atl. bum.), Talts 17, Milka 13, Tomass 10, Soks 8, Dorbeks 5, Jonesārs 2, Joiss 2, Vene, Meisters

"Triobet" BBL pusfināli

Komanda-Komanda1.spēle2.spēle
University of Tartu-Pieno Žvaigždes88:8875:82 OT
Vytautas-Kalev/Cramo88:9488:77

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League

  -4 [+] [-]

, 2017-03-23 20:30, pirms 7 gadiem
lietuvieši pārāki par mūsu 2.škiras komandam

  +2 [+] [-]

, 2017-03-23 20:42, pirms 7 gadiem
W W E rakstīja: lietuvieši pārāki par mūsu 2.škiras komandam
Drīzāk 2.šķiras lietuviešu komandas pārākas par mūsu komandām

  +2 [+] [-]

, 2017-03-23 23:14, pirms 7 gadiem
BBL pusfinālus vajadzētu spēlēt līdz 2 uzvarām. Formāts 2 spēļu summa nav īsti foršs, tas tomēr ir futbola formāts

     [+] [-]

, 2017-03-24 18:55, pirms 7 gadiem
Labāk būtu rezumēt, ka cīņā starp Latvijas un Lietuvas puslīdz līdzīga spēku samēra komandām izšķirošā bija leišu basketbola mentalitāte, tādas pagaidām letiņiem nav. Arī ventiņiem un VEFam, arī Valmierai.