Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Rytas" atkal pārmaiņu priekšā

Andrejs Siliņš

"Rytas" atkal pārmaiņu priekšā
Sims Jasaitis vasarā mēģinās atgūt formu, lai būtu noderīgs "Rytas"
Foto: bc.lrytas.lt

Viļņas "Lietuvos Rytas" kluba prezidents Gedvids Vainausks pēc zaudējuma Lietuvas Basketbola līgas (LKL) finālsērijā Kauņas "Žalgirim" izteicies, ka starpsezonā pārbūvēs komandu, taču šoreiz ar vīziju nevis par tikai vienu nākamo sezonu, bet vairākām uz priekšu.

Klubā nepaliks leģionāri Miļko Bjelica, Kenans Bajramovičs, Dīdžejs Stroberijs un Cemals Nalga. Pirmais un pēdējais nav attaisnojuši uz viņiem liktās cerības, bet Bajramovičam, kurš bijis dārgākais spēlētājs klubā, nav bijis pietiekami stabils sniegums. Toties izskatās, ka ierindā paliks Aleksandrs Rašičs un Breds Ņūlijs. Šiem diviem viesspēlētājiem paredzēts pievienot vēl trīs līdz četrus citus.

Komandā Vainausks labprāt paturētu lietuviešus Martinu Gecēviču un Simu Jasaiti, taču to izdarīt varētu būt grūti. Par Gecēviču jau pagājušajā vasarā nopietnu interesi izrādīja Malagas "Unicaja" un, lai gan spēlētājs ir līgums ar "Rytas" uz nākamo sezonu, pastāv reāla izpirkuma iespēja. Jasaitis pats vēlas palikt Viļņā, kur klubam pievienojās sezonas laikā pēc sešu mēnešu bezdarbības, taču priekšā smags darbs vasarā, lai atgūtu absolūti labāko formu.

Komandā nepalikšot arī Artūrs Jomants, taču nākotnes vārdā tikšot iesaistīti spēlētāji no fārmkluba "Perlas". Arī galvenā trenera krēslā Darjuss Maskoļūns nevar justies pārāk ērti - speciālista nākotne tikšot nolemta tuvāko dienu laikā. Pēc tam arī tikšot meklēti jaunie papildinājumi sastāvā, tāpēc, kā ierasts, jau jūnijā gaidāmi pirmie "Rytas" nākamās sezonas spēlētāju vārdi.

Pagaidām gan vēl nav zināms, kurā Eiropas turnīrā "Rytas" spēlēs nākamajā sezonā. Zaudējums Lietuvas līgas finālā nozīmēja ne tikai sudraba medaļas, bet arī to, ka par tikšanu Eirolīgā būs jācīnās kvalifikācijas turnīrā. Kā zināms, no 16 komandām tajā uz Eirolīgu tiks tikai divas. Arī no šī aspekta atkarīgs kluba budžets - spēlēs vai nespēlēs "Rytas" Eirolīgā nākamsezon.

Izmantotie resursi:
BC Lietuvos rytas | Vilnius | bc.lrytas.lt

  +1 [+] [-]

, 2011-05-22 13:05, pirms 13 gadiem
And rej Sil iņ, ir "starpsezona" nevis "starp sezona"

  +2 [+] [-]

, 2011-05-22 13:59, pirms 13 gadiem
mēs te īdam, ka Latvijas klubos spēlē pa 3-5 viesspēlētājiem, bet re pat Lietuvā, kur par labu spēlētāju trūkumu takā nebūtu jāsūdzas, 2. spēcīgākajā komandā ir 6 ārzemnieki!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-05-22 14:42, pirms 13 gadiem
Varētu neīdēt, ja tik pat daudz latviešu, kā lietuviešu spēlētu citos labos Eiropas klubos!

basis89 rakstīja: mēs te īdam, ka Latvijas klubos spēlē pa 3-5 viesspēlētājiem, bet re pat Lietuvā, kur par labu spēlētāju trūkumu takā nebūtu jāsūdzas, 2. spēcīgākajā komandā ir 6 ārzemnieki!