Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Liepājas leģionārs Mažutis - BBL līderis rezultatīvajās piespēlēs

Rolands Eliņš

Liepājas leģionārs Mažutis -  BBL līderis rezultatīvajās piespēlēs
Andrius Mažutis
Foto: Mārtiņš Sīlis

"Liepāja/Triobet" aizsargs Andrius Mažutis atzīts par BBL regulārās sezonas labāko piespēļu dalītāju - vidēji spēlē viņš savā rēķinā ierakstīja 5,4 rezultatīvas piespēles.

Baltijas Basketbola līgas grupu turnīrs noslēdzās vakar un izslēgšanas spēlēs iekļuva visas Latvijas komandas, izņemot "Jūrmalu/Fēnikss". BBL tikmēr apkopojusi aizvadīto regulāro sezonu un nosaukusi trīs individuālo balvu ieguvējus, kuri bija labākie kādā no trim statistikas rādītājiem.

Par līgas labāko punktu guvēju atzīts Brendiss Reilijs Ross no "Tarvas", kurš vidēji spēlē guva 20,67 punktus. Tāds pats rādītājs gan arī "Valmieras" leģionāram Džastinam Hērtam, taču viņš aizvadīja par trim spēlēm mazāk, līdz ar to kopējais punktu skaits ir mazāks. Labākais no latviešiem šajā rādītājā ir Rolands Freimanis, kurš "Kalev/Cramo" rindās vidēji mačā sameta 17,8 punktus (piektā vieta).

Līgas labākā atlēkušo bumbu vācēja gods pienākas BBL decembra MVP Ronaldam Rutkauskam no "Parnu". Vidēji spēlē viņš savā kontrolē ieguva 10,44 atlēkušās bumbas, kas gan ir tikai par nieka tiesu vairāk nekā Jurijam Aleksejevam (10,42). Trešo un ceturto vietu šajā rādītājā ar tieši 10,0 bumbām dala Rolands Freimanis un Kaspars Cipruss, bet no Latvijas komandām visaugstāk ticis Dāvis Rozītis no "Valmieras" - vidēji mačā 7,25 atlēkušās bumbas un 13. vieta.

Rezultatīvo piespēļu kategorijā BBL atzinība gan ceļos uz Latvijas klubu, jo ar vidēji mačā atdotām 5,4 rezultatīvajām piespēlēm to ieguvis lietuviešu veterāns Andrius Mažutis no "Liepāja/Triobet" komandas. Ceturtajā vietā šajā kategorijā palika "Jēkabpils" saspēles vadītājs Rinalds Sirsniņš (5,0 rez. piespēle).

Izmantotie resursi:
BBL hands out individual awards

  +1 [+] [-]

, 2015-01-22 22:19, pirms 9 gadiem
Ehh, šitas mazais kaplis, ASK laikos kā viņš kaplējās, ar krampjiem kājās, bet nospēlēja līdz galam katru epizodi pa 110%...

  +1 [+] [-]

, 2015-01-22 23:43, pirms 9 gadiem
Mažutis ir tiešām ļoti labs kaptenis Lauvām !
man prieks šogad ir jacinas par medeļam noteikti ,kāpēc gan ne fināls ?

     [+] [-]

, 2015-01-23 10:47, pirms 9 gadiem
Šogad ļoti daudzi labie puzles gabaliņi veido Liepāju, kā vienu no spēcīgākajām LV komandām, un noteikti, ka viens no svarīgākajiem šajā modelī ir Mažutis gan kā kapteinis, gan kā uzbrukuma veidotājs, gan kā motivators visiem! Pelnīti!