Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpilij" un "Ogrei" skarba pārbaude Lietuvā, "Baronam" jūrmalas pastaiga

Emils Ozerinskis

"Jēkabpilij" un "Ogrei" skarba pārbaude Lietuvā, "Baronam" jūrmalas pastaiga
Roberts Stumbris / Kārlis Apsītis
Foto: Lāsma Irša / bkjekabpils.lv

"Triobet" Baltijas Basketbola līgā šovakar tiks aizvadītas astotdaļfinālu sēriju izšķirošās spēles. "Ogres/Kumho Tyre" un "Jēkabpils" liktenis izšķirsies izbraukuma spēlēs Lietuvā, kur Latvijas komandām nekad viegli nav klājies. Savukārt "Barons kvartāls" basketbolistiem jānokārto formalitāte pret "Jūrmalu/Fēnikss". Šo spēli translēs portāls Sportacents.com interneta tiešraidē.

"Pieno Žvaigždes" - "Ogre/Kumho Tyre"
Pulksten 18:00 Pasvāle

Par astotdaļfināla pirmās kārtas lielāko pārsteigumu kļuva "Ogres/Kumho Tyre" negaidītā uzvara pār regulārā turnīra spēcīgāko vienību "Pieno Žvaigždes". Ogrēnieši savā laukumā izcīnīja panākumu ar 83:75, iekrājot astoņu punktu pārsvaru pēc pirmā mača. "Ogre" uz Lietuva varēja doties arī ar desmit vai vairāk punktu pārsvaru, tomēr Gints Antrops sasteidza pēdējo uzbrukumu, ļaujot lietuviešiem sadeldēt rezultāta starpību. Tradicionāli Lietuvā izbraukuma spēles ir aizvadīt ļoti sarežģīti, tomēr, aizvadot kvalitatīvu spēli, ogrēnieši var pacīnīties par iekļūšanu turnīra ceturtdaļfinālā.

Artūra Visocka-Rubeņa trenētā "Ogre/Kumho Tyre" regulārajā sezonā izcīnīja sešas uzvaras, piedzīvoja piecus zaudējumus un vienu spēli nepabeidza, saņemot tehnisko zaudējumu Gunta Sīpoliņa salauztās groza konstrukcijas dēļ. "Ogrei" svarīgu lomu cīņā Lietuvā spēlēs garie spēlētāji - GInts Antrops, Jānis Pozņaks un Guntis Sīpoliņš, kurš centīsies spēlēt par spīti sērijas pirmajā spēlē sasistajam pirkstam. Pirmajā spēlē savu fizisko pārspēku pār pretinieku ārējās līnijas spēlētājiem sekmīgi izdevās izmantot Rihardam Zēbergam, sagādājot galvassāpes pretinieku pieredzējušajam uzbrucējam Steponam Babrauskam.

Ogrēnieši ir vienīgā Latvijas komanda, kas šosezon spējusi apspēlēt "Pieno Žvaigždes" basketbolistus - valmierieši un jēkabpilieši pret šo vienību divas reizes kapitulēja. Pasvāles komanda Baltijas līgas regulārajā sezonā 12 aizvadītās spēlēs piedzīvoja tikai vienu zaudējumu, kļūstot par pamatturnīra uzvarētājiem. Lietuvas čempionātā komanda ieņem respektējamo septīto pozīciju, uzreiz aiz sešām ļoti spēcīgām komandām, kuras sastāvus komplektējušas dalībai Eiropas kausu turnīros. Ramūna Cvirkas trenētajā komandā vājās vietas atrast ir grūti, komanda spēcīgi nokomplektēta visās pozīcijās, īpaši groza apakšā.

Svarīgu lomu "Ogres/Kumho Tyre" sastāvā būs jāspēlē komandas vispieredzējušākajam vīram Gintam Antropam, kurš BBL turnīrā šosezon gūst 13,7 punktus. Atlētiskais uzbrucējs Kārlis Apsītis vidēji izceļas ar 13,2 punktiem, bet saspēles vadītāja Mārča Vītola rēķinā vidēji 11,3 punkti un 3,4 rezultatīvas piespēles.

Lietuvas komandas groza apakšā ogrēniešiem būs jāpieskata ukraiņu centrs Andrijs Agafonovs (13,1 punkts, 5,3 atlēkušās bumbas) un lietuviešu spēka mitriķis Egidijs Dimša (11,1 punkts, 6 atlēkušās bumbas). Par ārējās līnijas līderi kļuvis sezonas vidū komandas sastāvu papildinājušais aizsargs Ēvalds Žabs, kurš izceļas ar 14,6 punktiem un 3,2 rezultatīvām piespēlēm.

"Nevežis" - "Jēkabpils"
Pulksten 18:00 Ķēdaiņi

Cerības iekļūt ceturtdaļfinālā "Jēkabpils" gandrīz izsēja sērijas pirmajā cīņā savā laukumā, kurā jau pirms pirmā puslaika beigām "lūši" bija nonākuši iedzinējos ar 19 punktu deficītu. Spēles otrajā daļā Jurija Aleksejeva un RInalda Sirsniņa 20 gūto punktu sniegums palīdzēja samazināt rezultāta starpību un atgriezt intrigu sērijā. Jēkabpilieši piekāpās lietuviešiem ar četru punktu deficītu - 74:78, kas dod vēl pietiekami labas izredzes cīņā par uzvaru sērijā.

Rūdolfa Rozīša trenētā "Jēkabpils" pamatturnīru noslēdza ar septiņām uzvarām, četriem zaudējumiem un tehnisko uzvaru pār neatbraukušo Rakveres "Tarvas". Jēkabpilieši B apakšgrupā ieņēma trešo pozīciju, pretī saņemot A grupas otro komandu "Nevežis". Teorētiski Latvijas čempionāta ceturtajai spēcīgākajai komandai būtu jāspēj uzvarēt Lietuvas priekšpēdējo vietu ieņemošo vienību, tomēr komandu pirmajā tikšanās reizē Jēkabpilī to apliecināt neizdevās. Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā un kvalificētos cīņai ar Tartu basketbolistiem, "Jēkabpilij" Ķēdaiņos jāuzvar ar vismaz piecu punktu starpību, kas Lietuvā nav viegls uzdevums. Jēkabpiliešu kvalificēšanās nākamai kārtai nodrošinātu vismaz pa vienai komandai katrā BBL ceturtdaļfināla pārī.

Ķēdaiņu "Nevežis" ar astoņiem panākumiem un četrām neveiksmēm Baltijas līgas A apakšgrupā finišēja otrajā pozīcijā. Pamatturnīrā divreiz lietuvieši piekāpās "Baronam" un reizi atzina "Jūrmalas" pārākumu. Līdz ar Latvijas čempionātā augstāk esošajiem jēkabpiliešiem arī šai komandai būtu jābūt pa zobam. Lietuvas līgā "Nevežis" ar piecām uzvarām ieņem priekšpēdējo devīto pozīciju, apsteidzot tikai finansiālās grūtībās nokļuvušo Šauļu komandu. Tradicionāli Lietuvas komandām ir spēcīgi spēlētāji groza apakšā, tomēr jēkabpiliešiem ir brangi vīri, kurus likt pretī. Spēles likteni Ķēdaiņos visticamāk izšķirs ārējās līnijas spēlētāju cīņa.

"Jēkabpils" sastāvā ar vidēji 14,3 punktiem 8,4 atlēkušajām bumbām produktīvākais spēlētājs ir Jurijs Aleksejevs, kamēr saspēles vadītājs RInalds Sirsniņš izceļas ar 13,3 punktiem un 5,5 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt atlētiskais uzbrucējs Roberts Stumbris vidēji gūst 12,9 punktus, efektīvi apdraudot pretinieku grozu arī no tālās distances.

Baltijas līgā "Nevežis" sastāvā rezultatīvākais spēlētājs ar 15,3 punktiem ir Pauļus Petrilevičs, savukārt 12,5 un 12,4 punktus vidēji gūst Vaidots Volkus un Igns Vaitkus. Horvātu saspēles vadītais Toni Prostrans vidēji izceļas ar 9,2 punktiem un 8,7 rezultatīvām piespēlēm.

Spēle būs vērojama Lietuvas "Delfi TV".

"Barons kvartāls" - "Jūrmala/Fēnikss"
Pulksten 19:30 Daugavas sporta nams un Sportacentrs.com interneta tiešraidē

Pamatus uzvarai visā šerijā "Barons kvartāls" ielika jau astotdaļfināla pirmajā mačā Lapmežciemā, kur Mārtiņa Gulbja trenētā komanda spēles otrajā ceturtdaļā veica izšķirošo izrāvienu, nokārtojot uzvaru ar 85:54. Tas pirms atbildes spēles Daugavas sporta namā dod rīdziniekiem komfortablu 31 punkta pārsvaru. Neaizvadot katastrofālu spēli "Barons kvartāls" basketbolistiem nevajadzētu izlaist iekrāto pārsvaru.

"Barons kvartāls" BBL pamatturnīrā izcīnīja desmit uzvaras un piedzīvoja vien divus zaudējumus, uzrādot otru labāko rezultātu regulārajā turnīrā un ieņemot pirmo vietu A apakšgrupā. Kopsummā skaitot Baltijas un Latvijas čempionātu "Barons kvartāls" ar "Jūrmalu/Fēnikss" šosezon ticies jau sešas reizes. Jūrmalnieki spēja izcīnīt uzvaru komandu pirmajā mačā, bet sezonas turpinājumā sekojušas piecas "Baronu" uzvaras, kas dod rīdziniekiem zināmu psiholoģisko pārsvaru pār pretiniekiem. Ar 31 punkta uzvaru astotdaļfināla sērijas pirmajā mačā "Barons kvartāls" var gandrīz jau rezervēt autobusu braucienam uz Tallinu, kur ceturtdaļfināla sērijas spēles aizvadīs "Barons kvartāls" un "Jūrmalas/Fēniks" sērijas uzvarētājs.

Arņa Vecvagara vadītā "Jūrmala/Fēnikss" pamatturnīru aizvadīja 12 spēlēs uzvaras un zaudējumu dalot uz pusēm. Tas ļāva jūrmalniekiem ieņemt ceturto vietu A apakšgrupā un pašu spēkiem kvalificēties BBL izslēgšanas spēlēm, nepaļaujoties uz izsēto komandu veiksmēm vai neveiksmēm Eiropas kausos. Sērijas pirmajā spēlē piedzīvotais zaudējums nostādījis "Jūrmalas/Fēnikss" basketbolistus iedzinējos ar 31 punktu, ko objektīvi līdzīga būs ļoti grūti atspēlēt.

"Barons kvartāls" sastāvā rezultatīvākais spēlētājs Baltijas līgas turnīrā ar vidēji 14 gūtiem punktiem, 5,8 atlēkušajām bumbām un 4,1 rezultatīvu piespēli ir amerikānis Tailers Lārsons. Latviešu snaiperis Dāvis Geks izceļas ar 13,8 punktiem, realizējot 48,5% izdarīto metienu aiz tālmetiena līnijas. Groza apakšā lietuvietis Deniss Krestiņins izceļas ar 12,8 gūtiem punktiem un 10,4 izcīnītām atlēkušajām bumbām.

"Jūrmalas/Fēnikss" rezultatīvākais spēlētājs ar 11,5 punktiem un 5,8 rezultatīvām piespēlēm ir saspēles vadītājs Edgars Jeromanovs. Savukārt Valmieras basketbola audzēkņi Viktors Iļjins un Edmunds Elksnis "Jūrmalas/Fēnikss" sastāvā BBL turnīrā vidēji gūst 10,2 punktus.

Spēles interneta tiešraide būs vērojama portālā Sportacenrs.com, savukārt Sportacentrs.com TV mača ieraksts tiks translēts pulksten 22:15.

"Triobet" BBL izslēgšanas spēļu astotdaļfinālu pāri

#Komanda-#Komanda1. spēle2. spēle
1University of Tartu-16Barsy83:4974:45
2Vytautas-15Port of Parnu100:5589:54
3Kalev/Cramo-14TTU81:5022.02
4TLU Kalev-13Liepāja/Triobet75:9273:86
5Pieno Žvaigždes-12Ogre/Kumho Tyre75:8322.02
6Barons kvartāls-11Jūrmala/Fēnikss85:5422.02
7Valmiera/Ordo-10Avis Rapla78:6587:81
8Nevežis-9Jēkabpils78:7422.02

"Triobet" BBL izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālu pāri

Komanda-Komanda
University of Tartu-Nevežis - Jēkabpils
Vytautas-Valmiera/Ordo
Kalev/Cramo - TTU-Barons - Jūrmala
Pieno Žvaigždes - Ogre-Liepāja/Triobet

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League

     [+] [-]

, 2017-02-22 10:52, pirms 7 gadiem
Ne Ogre,ne Jēkabpils netiks tālāk..

  +4 [+] [-]

, 2017-02-22 11:15, pirms 7 gadiem
Ogre tiks tālāk! Ir pa zobam, lūšiem arī ir raksturs

  -2 [+] [-]

, 2017-02-22 12:33, pirms 7 gadiem
Spēles solās būt piz datās

     [+] [-]

, 2017-02-22 13:23, pirms 7 gadiem
Barons atdos speli un tiks talak!!

     [+] [-]

, 2017-02-22 14:35, pirms 7 gadiem
taisniba10_819990188617240578 rakstīja: Barons atdos speli un tiks talak!!
Kā Tu zini? Varbūt -32 un Jūrmala iet talāk.. uz Kalev/Cramo

     [+] [-]

, 2017-02-23 02:35, pirms 7 gadiem
cobra30 rakstīja: Kā Tu zini? Varbūt -32 un Jūrmala iet talāk.. uz Kalev/Cramo
Kas tad tomer beigas bija??