Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Laksam septiņi tālmetieni, "Valmiera/Ordo" sasniedz 1/4 finālu

Laksam septiņi tālmetieni, "Valmiera/Ordo" sasniedz 1/4 finālu
Mārtiņš Laksa
Foto: bkvalmiera.lv

Baltijas Basketbola līgas ceturtdaļfinālā iekļuva "Valmiera/Ordo", kas vēlreiz tika galā ar Raplas "Avis" no Igaunijas (87:81), divu spēļu summā triumfējot ar 19 punktu pārsvaru. Mārtiņš Laksa trāpīja septiņus tālmetienus, bet visa komanda kopā - 16.

"Valmieras/Ordo" starta piecinieks: Damjers Pitss, Eštons Mičels, Mārtiņš Laksa, Artūrs Bērziņš, Lauris Blaus.

Latvijas čempione "Valmiera/Ordo", kas vakar papildināja sastāvu ar saspēles vadītāju Kristapu Valteru, kurš maču vēroja no tribīnēm, pret Igaunijas pašlaik trešo spēcīgāko komandu Raplas "Avis" izbraukumā ieguva komfortablu 13 punktu pārsvaru. Uzņemtais kurss tika ieturēts arī atbildes mača ievadā, un galvenais palīgs bija lieliskais uzbrukums – laukuma saimnieki pirmajās trīs minūtēs iemeta deviņus punktus.

Valmieras basketbolistiem pirmās ceturtdaļas vidū padevās izrāviens, iegūstot sešu punktu pārsvaru, tomēr arī turpinājumā komandas turējās līdzās. Mārtiņš Laksa no laukuma stūra realizēja tālmetienu, bet pretinieki vien 14 sekundes vēlāk atbildēja ar precīzu trejaci, tādējādi pēc pirmajām desmit minūtēm rezultāts bija neizšķirts – 20:20.

Pēc pārtraukuma Raplas "Avis" realizēja trīs uzbrukumus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar astoņu punktu pārsvaru. Tomēr mājinieki pēc Damjera Pitsa precīzā pustālā metiena pietuvojās līdz viena metiena tiesai.

"Valmierai/Ordo" bija problēmas ar pretinieku līdera nīderlandieša Tomasa van der Marsa apturēšanu, īpaši pēc pick and roll sadarbībām, taču atkal palīdzēja sniegums uzbrukumā. Pitss un Ervīns Jonāts ļāva izdarīt atrāvienu, kuram punktu pielika Laksa. Viņš realizēja tālmetienu līdz ar puslaika beigu sirēnu, panākot 48:37.

Tomēr pēc pārtraukuma laukuma saimnieki atkal bija aizgulējušies. Izmantojot "Valmieras/Ordo" kļūdas uzbrukumā, igauņi realizēja tālmetienu un divas reizes izdevās divi punkti plus sods. Tādējādi Raplas "Avis" veica 13:0 izrāvienu un piespieda Uvi Helmani pieprasīt minūtes pārtraukumu.

Krīze tika novērsta, turpinājumā valmierieši ar tālmetieniem ne tikai atspēlējās, bet audzēja pārsvaru – Jānis Kaufmanis no kreisā stūra panāca plus seši, bet Haralds Kārlis no teju identiskas pozīcijas panāca plus septiņi. Beigās "Valmiera/Ordo" triumfēja ar 87:81, pārliecinoši iekļūstot nākamajā kārtā.

Ceturtdaļfinālā Latvijas čempionei pretī stāsies Prienu "Vytautas", kas pagājušajā sezonā ieņēma ceturto vietu Lietuvas čempionātā.

Laksa realizēja septiņus tālmetienus (no desmit) un ar 23 punktiem bija rezultatīvākais uzvarētāju rindās. Viņa kontā arī sešas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles. Ar 15 punktiem piebalsoja Pitss.

Valmiera/Ordo – Raplas Avis 87:81 (20:20, 28:17, 14:24, 25:20)

Valmiera/Ordo: Laksa 23, Pitss 15 (7r.p.), Bērziņš 12, Jonāts 11 (9atl.b.), Blaus 10, Kārlis 6, Mičels 4, Kaufmanis 3, Gabrāns 3

Divu spēļu summā "Valmiera/Ordo" uzvarēja ar 165:146.


, 2017-02-21 20:25, pirms 7 gadiem
ROZĪTI UZ VALMIERU, Lūdzu
, 2017-02-21 20:25, pirms 7 gadiem
Laksa vispār tāds streaky shooteris, kad ir, tad ir, kad nav, tad nav. Latviešu J.R. Smith
, 2017-02-21 20:29, pirms 7 gadiem
1halfs drausmīgs
, 2017-02-21 20:39, pirms 7 gadiem
sanmezgls rakstīja: ROZĪTI UZ VALMIERU, Lūdzu
Jēkabpils treneri vai Jēkabu Rozīti no Jūrmalas?
, 2017-02-21 20:41, pirms 7 gadiem
eevelee rakstīja: 1halfs drausmīgs
Otrā puslaika sākumā 0:13 igauņu izrāviens bija pipec.
, 2017-02-21 20:44, pirms 7 gadiem
cobra Cēsu Rozīti no barona.
, 2017-02-21 20:50, pirms 7 gadiem
sanmezgls rakstīja: cobra Cēsu Rozīti no barona.
Rozīšu mums daudz! Bet vinu tak nevajadzēja pat Liepājā
, 2017-02-21 21:02, pirms 7 gadiem
Garo, iespējams, vajag... Taču vai tieši Rozīti? Mazliet nepateicīgs puisis pēc zelta sezonas Valmierā bija, manuprāt, tad nu lai Dāvim veicas laimes meklējumos cituviet.
, 2017-02-21 21:12, pirms 7 gadiem
Pēc pārtraukuma Raplas "Avis" realizēja trīs uzbrukumus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar astoņu punktu pārsvaru. Tomēr mājinieki pēc Damjera Pitsa precīzā pustālā metiena pietuvojās līdz viena metiena tiesai. KA VAR NO MINUS ASTONI AR VIENU PUSTALO , PIETUVOTIES VINA METIENA ATTALUMAA ???
, 2017-02-21 21:20, pirms 7 gadiem
wolmar rakstīja: Garo, iespējams, vajag... Taču vai tieši Rozīti? Mazliet nepateicīgs puisis pēc zelta sezonas Valmierā bija, manuprāt, tad nu lai Dāvim veicas laimes meklējumos cituviet.
Es ceru , kad visa nauda nav iztērēta par Kristapu Valteru .... Arī centram atliks !!!Vajag ļoti vajag Spēles pret Ventspili un VEFu to spilgti pierādīja !!!!
, 2017-02-21 21:24, pirms 7 gadiem
juings rakstīja: Es ceru , kad visa nauda nav iztērēta par Kristapu Valteru .... Arī centram atliks !!!Vajag ļoti vajag Spēles pret Ventspili un VEFu to spilgti pierādīja !!!!
Ligums jau tikai uz 3 meneshiem , takaa diezko daudz neizmeta deel vinja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-02-21 21:59, pirms 7 gadiem
ParSportuLatvijā123 rakstīja: Kipa tam garajam ligums butu uz ilgaku laiku...
Nejau par to iet runa, runa par to vai pec Valtera liguma ir veel naudas
, 2017-02-21 22:04, pirms 7 gadiem
ingus_geiles_896177600517110 rakstīja: Pēc pārtraukuma Raplas "Avis" realizēja trīs uzbrukumus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar astoņu punktu pārsvaru. Tomēr mājinieki pēc Damjera Pitsa precīzā pustālā metiena pietuvojās līdz viena metiena tiesai. KA VAR NO MINUS ASTONI AR VIENU PUSTALO , PIETUVOTIES VINA METIENA ATTALUMAA ???
Pitss met pustālo, iemet, tikmēr Marsa jaunskungs cīnās ar Blauu par labāku pozīcijuun iekrauj ar elkoni un tad plus vēl treneris klaigā par tiesnešu aklumu un norauj tehnisko
P.S. spēli neredzēju, nezinu vai tā arī bija
, 2017-02-21 22:13, pirms 7 gadiem
wolmar rakstīja: Garo, iespējams, vajag... Taču vai tieši Rozīti? Mazliet nepateicīgs puisis pēc zelta sezonas Valmierā bija, manuprāt, tad nu lai Dāvim veicas laimes meklējumos cituviet.
Varbūt, iztiekšu nepopulāru viedokli, bet es domāju, ka mums vēl vienu centru nevajag. Paskatoties advancētajos statos, "Valmieras" divi no trīs labākajiem sastāviem ir ar Bērziņu un Jonātu laukumā. Savukārt pie sliktākajiem sastāviem bieži vien ir piecinieki ar klasisko centru. Vēl viens centrs nozīmētu mazāku laiku Artūram un Ervīnam kopā, kas mums nav izdevīgi. Šeit nav pārmetums Laurim (viņš savu darbiņu padara), bet labāk izskatamies ar diviem ceturtajiem.

Ja vēl tiek meklēts papildinājums, tad varbūt labāk nodrošināties ar Kalves/Čavara tipa spēlētāju, nevis 210 centru.
, 2017-02-21 22:29, pirms 7 gadiem
ingus_geiles_896177600517110 rakstīja: Pēc pārtraukuma Raplas "Avis" realizēja trīs uzbrukumus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar astoņu punktu pārsvaru. Tomēr mājinieki pēc Damjera Pitsa precīzā pustālā metiena pietuvojās līdz viena metiena tiesai. KA VAR NO MINUS ASTONI AR VIENU PUSTALO , PIETUVOTIES VINA METIENA ATTALUMAA ???
Kamēr autors vienreiz "iemet" tikmēr ne tik vien punktus var gūt
, 2017-02-21 22:56, pirms 7 gadiem
wolmar rakstīja: Garo, iespējams, vajag... Taču vai tieši Rozīti? Mazliet nepateicīgs puisis pēc zelta sezonas Valmierā bija, manuprāt, tad nu lai Dāvim veicas laimes meklējumos cituviet.
Nepateicīgs? Nopietni? Tiešām nopietni? Nevis nepateicīgs, bet nenovērtēts! Ja viņu māk pareizi izmantot, nesalīdzināmi labāks par stīvo Blauu! Blaua vienīgais bonuss ir masa, bet visos pārējos parametros un spēles izpratnē viņš smagi iepaliek. Valmierā Rozītim nedeva iespēju izpausties. Paskaties, kā viņš šosezon bliež.
, 2017-02-21 23:09, pirms 7 gadiem
BBL pirmajaa kaartaa neviena paarsteiguma... Tikai pieraada drausmigo atskjiriibu komandu meistariibas liimenii... Riit viss tas pats paredzams, it kaa kau kaadas chanses ir JEkabpilij un Ogrei, bet nu laikam jau peec shodienas skaidrs, Ka faktiski iespeeju nava... Vieniigi, Jurmala var vinneet, bet Arii pie nosacijuma Ja Barons sagribees nopelniit naudu... Ir zinaami 1/4 finaala paari jau, Vai Buus izloze kau kaada?
, 2017-02-21 23:40, pirms 7 gadiem
sanmezgls rakstīja: ROZĪTI UZ VALMIERU, Lūdzu
kuru Rozīti
BK Jēkabpils galveno treneri Rūdolfu Rozīti
BK Barons Kvartāls spēlētāju Dāvi Rozīti
BK Jūrmalas Fēnikss spēlētāju Jēkabu Rozīti
vai arī Kamaniņu braucēju Riku Kristenu Rozīti
vai arī pēdējais variants mani Andri Rozīti
, 2017-02-22 00:07, pirms 7 gadiem
Pieļauju, ka sava taisnība EO ir, tandēms Bērziņš-Jonāts tiešām spēlē atzīstami. Ja par Dāvi Rozīti, tad nekad neesmu apšaubījis viņa potenciālu, jautājums, ar kādu entuziasmu viņš to lika lietā Valmierā. Noteikti laba viņam bija saptītā finālspēle, bet pārējā sezonā bija skaistas epizodes un bija pilnīgas auzas dažubrīd. Labs pustālais metiens, labi soda metieni, bet "dragātājs" pie groza gan viņš īsti nebija, manuprāt, vienmēr zemapziņā bija doma sevi nedaudz pasaudzēt. Ja šo lietu Dāvis spētu pārlauzt sevī, tad tur sanāktu viens ļoti labs centrs, pagaidām ir tikai labs. Lielākoties...
2016. gadā Artūrs Bērziņš "Valmieras/Ordo" rindās trešo reizi karjerā kļuva par Latvijas čempionu 
Foto: bkvalmiera.lv
14

Artūrs Bērziņš liek punktu spēlētāja karjerai

Bijušais Latvijas valstsvienības basketbolists un trīskārtējais Latvijas čempions Artūrs Bērziņš 30 gadu vecumā veselības problēmu dēļ nolēmis likt punktu profesionāla sportista karjerai, Bērziņš atklāja Sportacentrs.com.
BK "Ventspils" un tā atbalstītāji: vienīgais Latvijas klubs, kuram izdevās uzvarēt Baltijas līgā
Foto: Aivars Ķesteris, f64
17

Baltijas Basketbola līga pēc 14 gadu darba beidz pastāvēt

Baltijas basketbola līga (BBL) pārtrauks darbību, trešdien, 13. jūnijā, žurnālistiem apstiprināja Lietuvas basketbola līgas (LKL) prezidents Remigijs Milašis. Paziņojums izskanēja īsu brīdi pēc tam, kad tika apstiprināta Latvijas-Igaunijas vīriešu čempionāta izveide.
Lonzo Bola viesošanās Lietuvā nebūs pārāk ilga
Foto: 15min.lt
35

Bolu šovs beidzies: skandalozā ģimene pametīs "Vytautas" un Lietuvu

Prienu "Vytautas" priekšā noslēdzošās spēles Lietuvas Basketbola līgā, taču Lamelo un Liandželo Boli kopā ar savu tēvu Lavāru pametīs valsti un atgriezīsies Amerikā.