Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Jūrmalai" vēsturiska iespēja iekļūt BBL finālā, tiešraide Sportacentrs.com TV

Emils Ozerinskis

"Jūrmalai" vēsturiska iespēja iekļūt BBL finālā, tiešraide Sportacentrs.com TV
Ervīns Jonāts
Foto: BK "Jūrmala" Facebook lapa

Baltijas Basketbola līgā trešdien, 21. martā tiks aizvadītas atbildes cīņas pusfinālu sērijās. Mārtiņa Gulbja trenētajai BK "Jūrmalai" jānosargā 12 punktu handikaps pār Tartu Universitāti, lai kļūtu par trešo Latvijas komandu, kura spēlējusi Baltijas līgas finālā.

19:00 BK "Jūrmala" - "Tartu University"
Baltijas līgas pusfināla sērijas otro cīņu BK "Jūrmala" aizvadīs Jūrmalas Valsts ģimnāzijas sporta zālē, kur komanda atgriezusies pēc ziemas mēnešiem, kuru laikā mājvietu nācās rast Lapmežciema hallē un Daugavas sporta namā. Lielu darbu Mārtiņa Gulbja vadītā komanda izdarīja jau Tartu, lai iegūtu labas izredzes uz iekļūšanu Baltijas līgas finālā. Igaunijas studentu pilsētā abas komandas cīnījās ļoti līdzīgi mača pirmās 28 minūtes, bet trešās ceturtdaļas pašā izskaņā nelielu pārsvaru ieguva jūrmalnieki, kuri spēles noslēdzošajā daļā palielināja savu pārsvaru līdz 12 punktiem, tādējādi uzvarot sērijas pirmo maču ar 81:69. Līdz ar to pirms atbildes spēles savās mājās "Jūrmalai" ir 12 punktu handikaps, kas var spēlēt izšķirošu lomu, lai noteiktu uzvarētāju divu spēļu summā.

Pusfināla sērijas pirmajā mačā "Jūrmalas" sastāvā rezultatīvākais spēlētājs ar 17 gūtiem punktiem bija komandas spēlējošais prezidents Edgars Jeromanovs, savukārt Kristaps Pļavnieks un Deniss Krestiņins katrs sakrāja pa 15 punktiem, tostarp lietuvietim izdevās tikt pie "double-double" rādītājiem ar desmit izcīnītām bumbām zem groziem. Tartu Universitātes komandā ar 17 gūtiem punktiem rezultatīvākais bija Vītenis Čižausks, kamēr otro labāko rādītāju Igaunijas vienībā sasniedza Stīvens Kuks ar 12 gūtiem punktiem.

Uzvarētāji Baltijas līgas izslēgšanas spēļu sērijās tiek noskaidroti divu maču summā. Tādēļ jūrmalniekiem jānosargā iekrātais 12 punktu pārsvars, lai kļūtu par trešo Latvijas komandu BBL turnīra finālā. 2011. gadā finālā iekļuva "VEF Rīga", finālmačā piedzīvojot zaudējumu Kauņas "Žalgiris" basketbolistiem. Divus gadus vēlāk par līdz šim vienīgo BBL titula ieguvēju no Latvijas kļuva BK "Ventspils", kura finālā apspēlēja Prieņu komandu. Vēl pēc diviem gadiem "Ventspils" atgriezās finālā, tomēr divu spēļu summā piedzīvoja neveiksmi pret "Šiauliai". Savukārt Igaunijas vienība centīsies atspēlēt deficītu, lai atkārtotu 2016. gada sasniegumu - iekļūšanu finālā, ko no mūsu Ziemeļu kaimiņu valsts tikai Tartu komandai ir izdevies paveikt.

Spēli tiešraidē translēs Sportacentrs.com televīzija.

18:00 "Pieno Žvaigždes" - "Šiauliai"
14 sezonu laikā Baltijas Basketbola līgas fināls nekad nav norisinājies bez Lietuvas komandu līdzdalības. Arī šis gads nebūs izņēmums, jo otrajā pusfināla pārī tiekas divas Lietuvas komandas. "Šiauliai" basketbolisti no 2014. līdz 2016. gadam trīs gadus pēc kārtas kļuva par zelta medaļas ieguvējiem, tiekot pie galvenās balvas katru reizi, kad komanda spēlējusi BBL finālā. Savukārt Pasvāles "Pieno Žvaigždes" turnīra finālsērijā spēlēja pērn, piekāpjoties "Vytautas" vienībai un samierinoties ar sudraba medaļām.

Lietuviešu sērijas pirmajā cīņā Artūra Ausēja pārstāvētā "Pieno Žvaigždes" izbraukumā spēja pārspēt Šauļu komandu ar rezultātu 91:84, kas pērnās sezonas finālistei pirms atbildes spēles ļauj atrasties priekšā ar septiņu punktu handikapu. Pirmā puslaika lielāko daļu atrodoties iedzinējos, "Šiauliai" izvirzījās vadībā pirms došanās puslaika pārtraukumā. Tomēr Antana Sireikas trenētajai komandai pārsvaru noturēt neizdevās un mača otrajā pusē "Pieno Žvaigždes" nokārtoja panākumu. Septiņu punktu starpība priekš Šauļu komandas ir labvēlīgs iznākums, jo otrajā puslaikā Pasvāles vienība spēja iekrāt pat 17 punktu pārsvaru.

Sērijas pirmajā cīņā ar 16 punktiem "Pieno Žvaigždes" komandā izcēlās Osvalds Olisevičs, bet par punktu mazāk Trevonam Hjūzam un Vjačeslavam Bobrovam. Savukārt Artūrs Ausējs sakrāja desmit punktus. "Šiauliai" rindās rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Laurīns Birutis, bet 17 punkti Akīmam Raitam un Donātam Sabeckim.

Spēles tiešraide būs vērojam Lietuvas portālā "Delfi.lt".

BBL izslēgšanas spēļu pusfināli

PārisKomanda-Komanda1.spēle2.spēleSērija
1.Jūrmala-Tartu University81:6921.03.
2.Pieno Žvaigždes-Šiauliai91:8421.03.

  -2 [+] [-]

, 2018-03-21 09:54, pirms 6 gadiem
piekāpjoties "Vytrauts" vienībai un samitrinoties -) ar sudraba medaļām.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-21 10:29, pirms 6 gadiem
Džeki motivēti, treneris arī, gan uzvarēs.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-21 11:54, pirms 6 gadiem
Jābūt finālam!!!

  +1 [+] [-]

, 2018-03-21 11:59, pirms 6 gadiem
skorpio rakstīja: piekāpjoties "Vytrauts" vienībai un samitrinoties -) ar sudraba medaļām.
tik daudz aplamību 1 teikumā