Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Sportacentrs.com tiešraide: "Valmierai/Ordo" jāpārvar baltkrievu šķērslis

Emils Ozerinskis

Sportacentrs.com tiešraide: "Valmierai/Ordo" jāpārvar baltkrievu šķērslis
Artūrs Bērziņš uzbrukumā pret "Borsifen"
Foto: Edgars Vaivads / bkvalmiera.lv

Šovakar "Triobet" Baltijas Basketbola līgā (BBL) "Valmiera/Ordo" savā laukumā uzņems Mogiļevas "Borisfen". Valmieriešiem pret Baltkrievijas komandu nepieciešama uzvara, lai cīnītos par pirmo vietu regulārās sezonas kopvērtējumā. Spēles tiešraide no pulksten 18:30 Sportacentrs.com.

"Valmiera/Ordo" BBL turnīrā izcīnījusi astoņas uzvaras desmit spēlēs, ieņemot otro pozīciju B apakšgrupā. Valmierieši guvuši uzvaras pēdējās sešās spēlēs pēc kārtas, no kurām noslēdzošās divas izcīnītas pret Latvijas komandām. Pirms Ziemassvētkiem Artūra Bērziņa 19 gūtie punkti ar 77:55 izbraukumā kaldināja graujošu uzvaru pret "Jēkabpils" basketbolistiem, savukārt Jaunā gada pirmajā mačā "Valmiera/Ordo" ar 86:76 pieveica "Ogre/Kumho Tyre". Arī pret savas dzimtās pilsētas komandu 19 punktus "Valmieras/Ordo" labā guva Bērziņš.

Lai gan spēle pret Baltkrievu "Borisfen" Uvja Helmaņa trenētajai "Valmierai" varētu izskatīties pēc formalitātes, turnīra tabulā vidzemniekiem nepieciešams izcīnīt uzvaru. Panākums pār baltkrieviem dotu "Valmierai/Ordo" iespējas regulārās sezonas noslēdzošajā B grupas līderu cīņā apsteigt "Pieno Zvaigzdes". Lai tas notiktu, "Valmierai/Ordo" pirmkārt nepieciešams šovakar apspēlēt baltkrievus un otrkārt trešdien Lietuvas pilsētā Pasvālē pieveikt "Pieno Zvaigzdes" ar vismaz divu punktu starpību.

Baltkrievijas komanda "Borisfen" pirms sezonas bija "melnais zirdziņš", jo iepriekš komandas no Aleksandra Lukašenko pārvaldītās valsts Baltijas līgā nebija spēlējusi, tādēļ bija grūti prognozēt komandas spēku. Tomēr baltkrievu bruņiniekiem parādītā snieguma dēļ vairāk piestāv "klibā kumeļa" apzīmējums. Nevienā no 11 BBL spēlēm Baltkrievijas komanda nav spējusi izcīnīt panākumu un vēl briesmīgāka ir komandas gūto un zaudēto punktu attiecība. Vidēji "Borisfen" piedzīvojuši zaudējumus ar -31,5 punktu starpību. Trīs spēlēs baltkrievi nav spējuši pārvarēt 50 gūto punktu robežu un vēl divos mačos to spējuši pārsniegt ar diviem vai mazāk punktiem. "Borisfen" pēdējā iespēja Baltijas līgā gūt uzvaru būs Vidzemes Olimpiskajā centrā, jo pēc spēles ar Latvijas čempioniem Mogiļevas komandas uznāciens uz Baltijas skatuves būs noslēdzies.

Salīdzinājumam Baltkrievijas čempionāta regulārajā sezonā, kurā nepiedalās VTB līgas komanda Minskas "Tsmoki", "Borisfen" ar 15 uzvarām un 1 zaudējumu dala turnīra tabulas pirmo vietu ar Grodņas komandu.

"Valmiera/Ordo" sastāvā BBL turnīrā rezultatīvākais spēlētājs ar vidēji 15 punktiem un 5,3 atlēkušajām bumbām ir Artūrs Bērziņš, bet Māriņš Laksa izcēlies ar vidēji 15,4 punktiem. Valmieriešu saspēles vadītājs Damjērs Pitss komandai palīdzējis ar 13,6 punktiem un 4,1 rezultatīvu piespēli.

Mogiļevas komandas līderis ir ukraiņu spēka uzbrucējs Maksims Kozlovets, kurš guvis vidēji 11,3 punktus un izcīnījis 6,8 atlēkušās bumbas zem groziem. Savukārt lietuviešu saspēles vadītājs Vitauts Kamarūns atzīmējies ar 10,3 punktiem un 3,6 rezultatīvām piespēlēm. No baltkrievu basketbolistiem rezultatīvākais ar 9,1 punktu vidēji spēlē ir Jevgeņijs Ivanovs.

Spēles tiešraide pulksten 18:30 portālā Sportacentrs.com, bet svētdien 12:00 spēles ierakstu pārraidīs Sportacentrs.com TV.

"Triobet" BBL turnīra tabula

VA grupaUZPB grupaUZP
1.Barons kvartāls9220Pieno Zvaigzdes10121
2.Avis Rapla8420Valmiera/Ordo8218
3.Nevežis8319Jēkabpils7418
4.Jūrmala/Fēnikss5616TTU5615
5.Liepāja/Triobet4715Ogre/Kumho Tyre5614
6.Port of Parnu3915Tarvas3814
7.Barsy2812Borisfen01111

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League

     [+] [-]

, 2017-01-21 10:15, pirms 7 gadiem
un jega tadu speli radiit? +50 tak buus!