Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Ogre" uzņems Gerta Kullamē pārņemto "Kalev/TLU"

Andrejs Siliņš

"Ogre" uzņems Gerta Kullamē pārņemto "Kalev/TLU"
Jānis Antrops
Foto: bkogre.lv

Šovakar 19:30 Baltijas Basketbola līgas (BBL) B grupas spēlē "Ogre" centīsies turpināt uzvaru sēriju šajā turnīrā, savā laukumā uzņemot Tallinas "Kalev/TLU". Savukārt 18:00 "Valmiera/Ordo" viesos tiksies ar Artūra Ausēja pārstāvēto grupas līderi "Pieno žvaigždes".

Baltijas līgas regulārā sezona strauji tuvojas noslēgumam, un līdz ar to arī saasinās cīņa par vietu izslēgšanas turnīrā. Lai tajā iekļūtu, jāieņem viena no pirmajām četrām vietām grupā. Vakar liepājnieki zaudēja cerības spēlēt šī gada "play-off", bet B grupā valmierieši cerības tikt ceturtdaļfinālā jau zaudējuši, jo iepriekšējā spēlē zaudēja "Ogrei". Vēl priekšā trīs mači, taču, pat visos izcīnot uzvaras un "Kalev/TLU" visās atlikušajās spēlēs zaudējot, pie vienādas bilances, augstākā pozīcijā būs Tallinas komanda, kam savstarpējos mačos ir labāka punktu attiecība.

18:00 Pieno žvaigždes - Valmiera/ORDO
Šovakar valmieriešiem ārkārtīgi smags pārbaudījums, tiekoties ar B grupas līderi "Pieno žvaigždes". Lai gan Artūra Ausēja pārstāvētajai komandai pēdējā laikā klājies grūti, šī vakara mačā Pasvālē mājinieki būs izteikti favorīti tam, lai atgrieztos uz uzvaru takas. Jau decembra sākumā darbs tika uzteikts Pasvāles galvenajam trenerim Rimantam Grigam un viņa vietā pie komandas stūres stājies Gedimins Petrausks. 32 gadus vecajam speciālistam gan nav klājies viegli - četras uzvaras desmit spēlēs, taču pēdējās piecās piedzīvoti zaudējumi (sešas neveiksmes pēdējās septiņās spēlēs).

Svētdien pret Ogri vidzemniekiem nevarēja palīdzēt Viktors Iļjins, kurš ir astotais labākais punktu guvējs BBL (14,5), pats labākais cīņā par atlēkušajām bumbām (11,1) un trešais labākais pēc efektivitātes (+19,4). Valmieriešu rezultatīvākais vīrs ir Jānis Kaufmanis, kurš ar vidēji spēlē gūtiem 16,3 punktiem ir trešais labākais šajā rādītājā līgā.

"Pieno žvaigždes" pirms nedēļas piedzīvoja pirmo zaudējumu Baltijas līgā, ar 74:80 izbraukumā zaudējot Tartu. Tajā mačā lietuviešus no zaudējuma neglāba arī Ausēja rezultatīvākā spēle Baltijas līgā šosezon - 22 punkti. Vidēji Artūrs guvis 12,5 punktus, realizējot 45,5% trīspunktnieku - ceturtais labākais rādītājs līgā. Rezultatīvākais "Pieno žvaigždes" vienībā ir 21 gadu vecais uzbrucējs Igns Fjodorovs, kuram 14,1 punkts. Savulaik VEF spēlējušais saspēles vadītājs Trevons Hjūzs ar 6,6 rezultatīvām piespēlēm ir otrais labākais šajā rādītājā visā turnīrā.

Abu komandu pirmā spēle Valmierā noslēdzās ar pārliecinošu "Pieno žvaigždes" panākumu - 114:54. Uzvarētājiem 6. decembra vakarā pieci spēlētāji guva vismaz desmit punktus, vēl trīs pievienoja pa deviņiem. Rezultatīvākie ar 21 punktu bija jau minētais Fjodorovs un Toms Lekūns, kuram arī desmit bumbas zem groziem. Valmieriešiem 15 punktus guva Eduards Hāzners, bet 11 pievienoja 16 gadus vecais aizsargs Ojārs Bērziņš.

Šī vakara spēles tiešraide būs vērojama delfi.lt.

19:30 Ogre - Kalev/TLU
Ogrē šovakar cīņa par krietni lielākām likmēm - labāku pozīciju regulārā turnīra noslēgumā un līdz ar to potenciāli vājākiem pretiniekiem izslēgšanas turnīrā. Pēc divām neveiksmēm sezonas ievadā Baltijas līgā "Ogre" izcīnījusi jau sešas uzvaras pēc kārtas un šovakar sēriju mēģinās turpināt, uzņemot Tallinas "Kalev/TLU" vienību. Šobrīd ogrēnieši atrodas trešajā pozīcijā tabulā, bet no atlikušajām četrām cīņām Ogrei divās jāspēlē pret tabulā augstāk esošajām Pasvāli un Tartu.

"Ogres" un "Kalev/TLU" pirmā savstarpējā cīņa Tallinā notika 5. decembrī, un Ogres komanda, aizvadot lielisku pirmo ceturtdaļu (29:16), jau agri mačā ielika pamatus drošai uzvarai - 99:76. Četri spēlētāji sameta vismaz 11 punktus, bet rezultatīvākais ar 28 punktiem bija Guntis Sīpoliņš, kuram tā bija rezultatīvākā spēle profesionāļa karjerā. Pa pieciem trīspunktniekiem tovakar iemeta Gints Antrops un Rinalds Sirsniņš. Pēdējais ar 47,8% realizētu tālmetienu ir precīzākais snaiperis visā BBL šosezon.

"Kalev/TLU" rindās toreiz 18 punkti un 11 bumbas kādreiz VEF spēlējušajam senegāliešu centram Bambam Fallam, kurš šosezon BBL turnīrā izcēlies ar trim "double-double". Ar 9,6 bumbām savulaik VEF spēlējušais Falls ir trešais labākais turnīra cīnītājs par atlēkušajām bumbām, bet +20,7 efektivitātes punkti ir vislabākais rādītājs starp visiem BBL spēlētājiem šajā sezonā. Ar 14,3 Trešais ārzemnieks komandā ir amerikāņu centrs Bambale Osbijs, kurš vidēji guvis 11,4 punktus un izcīnījis 9,8 bumbas pie groziem (otrais labākais rādītājs līgā).

Igaunijas čempionātā "Kalev/TLU" ar piecām uzvarām un astoņiem zaudējumiem ieņem tikai sesto pozīciju tabulā. Zaudējums 7. janvāra cīņā Tartu izrādījās pēdējais galvenā trenera amatā 33 gadus vecajam Raido Rosam. Viņa vietā Tallinas komandas stūre uzticēta labam "Ogres" asistenta Uvja Helmaņa draugam, Igaunijas dzīvajai basketbola leģendai un izcilam snaiperim Gertam Kullamē. Jaunā trenera vadībā "Kalev/TLU" jau izcīnījusi pirmo uzvaru, pagājušajā nedēļā Baltijas līgas mačā viesos apspēlējot TTU (90:75).

Spēles tiešraide portālā Sportacentrs.com meklējama ŠEIT!

Ierakstā spēli pulksten 22:15 demonstrēs kanāls Sportacentrs.com TV.

B grupa

VKomandaUZP
1.Pieno žzvaigždes7115
2.Tartu University6315
3.Ogre6214
4.Kalev/TLU5414
5.TTU3612
6.Valmiera/Ordo2711
7.Barsy179

     [+] [-]

, 2018-01-17 12:23, pirms 6 gadiem
Vai tad Kalev/TLU atkal brauc atdoties? Ja kāds zina, lai nekautrējas un ieraksta! Godīgā spēlē abu komandas izredzes apmēram 50/50.