Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Arī "Šiauliai" pastiprinās ar NCAA absolventu

Andrejs Siliņš

Arī "Šiauliai" pastiprinās ar NCAA absolventu
Kems Longs pagājušajā sezonā bija viens no Dž.Meisona universitātes līderiem

Latvijas vicečempiones "Ventspils" piemēram sekojis arī Lietuvas ceturtais spēcīgākais basketbola klubs "Šiauliai" un noslēdzis līgumu ar ASV koledžas absolventu un Džordža Meisona universitātes basketbola komandas līderi, aizsargu Kemu Longu, kuram šī būs pirmā profesionāļa pieredze.

22 gadus vecais un 194 centimetrus garais Longs Džordža Meisona universitātes labā pagājušajā sezonā vidēji spēlē guva 15,1 punktu, izcīnīja 4,7 atlēkušās bumbas, atdeva 2,9 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,4 bumbas. Longs izcēlies arī ar snaipera dotībām - realizēti 43,2 procenti tālmetienu.

"Kems tiks izvēlēts no simtiem kandidātu kā labākais no tiem, ko varam atļauties," Longa piesaisti komentēja "Šiauliai" galvenais treneris Antans Sireika. Pieredzējušais speciālists uzskata, ka Longs veidos labu saikni ar saspēles vadītāju Rašonu Brodusu, kurš komandai pievienojās jau pagājušās sezonas laikā. Nesen Šauļu klubs parakstīja līgumu arī ar amerikāņu uzbrucēju Denzelu Boulzu, kurš pavasarī absolvēja Džeimsa Medisona universitāti.

Ja ne lokauts, Longs būtu piedalījies Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) vasaras līgās un mēģinājis tikt kādas NBA komandas sastāvā, taču, saprotot, ka lokauts tik drīz nebeigsies, spēlētājs izvēlējās drošāko ceļu - parakstīt līgumu Eiropā.

Starp citu, Džordža Meisona universitātes komandas "Patriots" galvenais treneris ir ASV U19 izlases galvenais treneris Pols Hjūits.

Kā zināms, "Šiauliai" pagājušajā sezonā ieņēma tikai ceturto vietu regulārajā sezonā, bet ceturtdaļfinālā izstājās no turpmākās cīņas, piekāpjoties "Juventus" vienībai.

Izmantotie resursi:
Krepšinio klubas „Šiauliai“

  -2 [+] [-]

, 2011-07-16 13:56, pirms 13 gadiem
wo sitais izskataas labs!#
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-07-16 14:00, pirms 13 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: tāpat mūsējie viņam saliks blokus virsū.... no Latvijas basketbola nav gābiņa nevienam!!!
O, man patīk sarkasms.

  -2 [+] [-]

, 2011-07-16 14:11, pirms 13 gadiem
Nav liela jēga Hjūitu pieminēt, jo viņam šī būs pirmā sezona pie George Mason stūres, pirms tam ilgi bija Georgia Tech, tā ka ar šo spēlētāju viņam sakars nekāds!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja