Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Liepājas" neiespējamā "play-off" misija: Raplā jāuzvar ar +30

Emils Ozerinskis

"Liepājas" neiespējamā "play-off" misija: Raplā jāuzvar ar +30
Rihards Bērziņš
Foto: Ģirts Gertsons

Baltijas Basketbola līgā otrdien, 16. janvārī norisināsies viena spēle, kurā "Betsafe/Liepāja" viesosies pie Igaunijas vicečempiones "Avis Rapla". Zaudējuma gadījumā liepājnieki zaudēs teorētiskās cerības uz iekļūšanu turnīra izslēgšanas spēlēs.

18:30 "Avis Rapla" - "Betsafe/Liepāja"
Baltijas Basketbol līgā liepājniekiem atlikušas vēl divas spēles. Pirmo no tām Kurzemes komanda aizvadīs Igaunijas pilsētā Raplā, tiekoties ar Igaunijas vicečempioni "Avis Rapla". Šīs spēles iznākums var praktiski pielikt punktu liepājnieku sezonai starptautiskā līmenī, jo zaudējuma gadījumā Agra Galvanovska vienība zaudēs izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs. Arī ar uzvaru var nebūt pietiekami, tomēr matemātiski liepājniekiem vēl pastāv pavisam niecīgs cerību stariņš. Tādēļ piedāvājam ieskatu potenciālajos variantos, kas var atvērt "Betsafe/Liepāja" ceļu uz izslēgšanas spēlēm.

"Betsafe/Liepāja" konkurentes uz iekļūšanu izslēgšanas mačos ir Igaunijas komandas "Port of Parnu" un "Avis Rapla". Liepājniekiem atlikušas divas spēles pret "Avis Rapla" un "Tsmoki Minsk". Raplas vienībai vēl jāaizvada cīņas ar liepājniekiem, baltkrieviem un lietuviešu "Šiauliai". Savukārt Pērnavai jāspēlē pret baltkrieviem. lietuviešiem un "Jūrmalu". Objektīvā situācija priekš liepājniekiem ir sarežģīta un cerības uz spēlēšanu izslēgšanas mačos ir niecīgas.

Viens no variantiem liepājniekiem ir izcīnīt uzvaru abās savās atlikušajās spēlēs un cerēt uz to, ka kāda no Igaunijas komandām izgāzīsies visos savos mačos. Tomēr ņemot vērā apstākli, ka Baltkrievu komanda "Tsmoki Minsk" šosezon nevien spēli nav spējusi uzvarēt, uz to lielas cerības likt būtu naivi.

Pieņemot, ka visas trīs uz play-off vietu konkurējošās komandas apspēlē Minskas vienību, bet igauņi zaudē objektīvi spēcīgākajām "Šiauliai" un "Jūrmalai", pastāv iespēja trīs komandām sezonu noslēgt ar bilanci 4-6, kas liktu skaitīt savstarpējo spēļu bilanci. Tādā situācijā Pērnavas basketbolisti var justies visai droši. Savukārt liepājniekiem vienīgā iespēja šādi tikt tālāk ir uzvarēt šovakar Raplā ar 30 punktu pārsvaru. Tādējādi vēju pilsētas pārstāvji trīs komandu mini turnīrā apsteigtu Igaunijas vicečempionus. Tomēr ņemot vērā liepājnieku pēdējā laika problēmas ar komandas sastāvu, šī scenārija piepildīšanās ir ļoti maz ticama.

Vēl pēdējais scenārijis, kas arī ir ļoti grūti realizējams, no "Betsafe/Liepāja" basketbolistiem prasītu uzvaru Raplā ar 22 punktu pārsvaru. Tas dotu kurzemniekiem vadību savstarpējā cīņā ar "Avis Rapla", bet iekļūt "play-off" mačos izdotos tikai tad, ja Pērnavas vienība spētu izcīnīt vēl papildus panākumu pret "Jūrmalu" vai "Šiauliai".

Izslēgšanas spēlēs iekļūs grupas četras labākās komandas. Atšķirībā no pērnā gada turnīram "play-off" fāzē nepievienosies Eirokausu komandas.

Spēles tiešradi starp "Avis Rapla" un "Betsafe/Liepāja" varēs vērot Igaunijs "Delfi TV".

BBL turnīra tabula

VA grupaUZP+/-
1.Jūrmala7014+93
2.Šiauliai6113+136
3.Port of Parnu3410+1
4.Avis Rapla3410-14
5.Betsafe/Liepāja2610-133
6.Tsmoki Minsk066-82

  +1 [+] [-]

, 2018-01-16 10:44, pirms 6 gadiem
Liepāja kopā iemetīs 45....

  +1 [+] [-]

, 2018-01-16 12:11, pirms 6 gadiem
Bezcerīgs pasākums... Treniņš ārzemēs, ne vairāk. Tieši tāds pats izbraukuma pasākums rīt Valmierai pie Pieno Žvaigždēm - galvenā darbība būs izmest gala autus.