Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Valmierā viesosies baltkrievi, Ogrē - lietuvieši

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Valmierā viesosies baltkrievi, Ogrē - lietuvieši
Kārlis Apsītis
Foto: Ritvars Raits

Triobet Baltijas Basketbola līgā šovakar laukumā dosies trīs Latvijas komandas, kuras tiksies ar vienībām no Lietuvas un Baltkrievijas.

Pulksten 18:00 "Jūrmala/Fēnikss", kas trīs spēlēs ticis pie vienas uzvaras, izbraukumā tiksies ar Ķēdaiņu "Ņevežis". Lietuvieši aizvadījuši vienu dueli savā laukumā pret Latvijas komandu, pirms trim nedēļām ar 84:95 piekāpjoties "Barons kvartālam". Pauļus Petrilēvičs iemeta 30 punktus, tomēr nesagaidīja palīdzību no rezervistiem – viņu kontā tikai 15 punkti, kamēr rīdzinieku soliņš iemeta 54.

Pēdējo maču Ķēdaiņu "Ņevežis" aizvadīja 2. novembrī, viesos ar 94:65 sagraujot "Liepāju/Triobet". Atkal rezultatīvākais bija Petrilēvičs, iemetot 23 punktus, bet diviem spēlētājiem, kuri laukumā nedevās starta pieciniekā, vairāk par desmit punktiem. Tikmēr "Jūrmala/Fēnikss" Baltijas Basketbola līgas ietvaros pēdējoreiz spēlēja oktobra pirmajā pusē, zaudējot "Barons kvartālam".

Pulksten 18:30 Latvijas čempione "Valmiera/Ordo" uzņems Mogiļevas "Borisfen", kas ir Baltkrievijas trešā spēcīgākā vienība, tomēr Baltijā pretestību nespēj izrādīt. Piedzīvoti trīs zaudējumi pēc kārtas, "Ogrei/Kumho Tyre" zaudējot ar 18, bet "Jēkabpilij" – pat ar 44 punktu deficītu.

Savā laukumā "Jēkabpilij" zaudēja arī valmierieši – 59:78. Divu punktu metieni tika izpildīti ar 38%, bet trīspunktnieki – tikai ar 29% precizitāti. Latvijas čempionu kontā divas uzvaras pret Igaunijas vienībām, bet zaudēts gan tautiešiem, gan lietuviešiem. Spēles tiešraide Sportacentrs.com TV.

Pulksten 19:00 "Ogre/Kumho Tyre" uzņems Pasvales "Pieno žvaigždes" – vienīgo komandu, kas cīnās bez zaudējumiem jeb piecas uzvaras no piecām. Pirms nedēļas "Valmiera/Ordo" gan tika apspēlēta tikai ar viena punkta pārsvaru.

Labi veicies arī ogrēniešiem, kuru kontā trīs uzvaras un viens zaudējums, tomēr vienīgā neveiksme piedzīvota tieši savā laukumā – atklāšanas spēlē 82:86 pret "Jēkabpili". Rezultatīvākais ar vidēji cīņā gūtajiem 17,0 punktiem ir Kārlis Apsītis, kurš bijis labākais arī cīņā zem groziem – 7,3 atlēkušās bumbas. Spēles tiešraide portālā Sportacentrs.com, bet otrais puslaiks būs redzams arī Sportacentrs.com TV.

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League