Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Valmierai/Ordo" pievienojas "VEF skolas" centrs Hudins

Emils Ozerinskis

"Valmierai/Ordo" pievienojas "VEF skolas" centrs Hudins
Maksims Hudins
Foto: VEF Rīgas skolu superlīga

Latvijas Basketbola līgas komanda "Valmiera/Ordo" sastāvam piesaistījusi 19 gadus veco centra spēlētāju Maksimu Hudinu, kurš valmieriešu rindās spēlēs līdz šīs sezonas noslēgumam.

Šosezon "Valmiera/Ordo" galvenā trenera Kristapa Valtera rīcībā bez trīs pieredzējušajiem basketbolistiem ir virkne ar gados jauniem spēlētājiem, kuriem liela pieredze Latvijas spēcīgākajā līmenī pirms šīs sezonas nav bijusi. Savu debiju LBL un BBL čempionātos tuvākajā laikā piedzīvos 19 gadus vecais Maksims Hudins, kurš šodien papildinājis Vidzemes komandas sastāvu. Tādējādi Hudins kļūst par trešo VEF sistēmas izaudzināto spēlētāju Valmierā, pievienojoties Eduardam Hāzneram un Nikam Jansonam.

210 cm garais Maksmis Hudins šosezon aizvadījis 12 spēles "VEF skolas" sastāvā Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā. Centra spēlētājs vidēji guvis 7,8 punktus, izcīnījis 4,6 atlēkušās bumbas laukumā pavadītās nepilnās 22 minūtēs. Hudins pēdējās piecas sezonas bijis "VEF skolas" spēlētāju sarakstā dalībai LBL 2. divīzijā.

"Valmieras/Ordo" ģenerālmenedžera Ojāra Meldera komentārs: "Līdz ar Riharda Adiņa savainojumu bija skaidrs, ka ar esošajiem resursiem komandas garajā galā nevarēsim iztikt, un nāksies lūkoties pēc papildinājuma. Izskatījām vairākus potenciālos pastiprinājumus šajā pozīcijā, bet izvēle par labu Hudinam krita vairāk iemeslu dēļ. Pirmkārt, viņš ir jauns un perspektīvs spēlētājs, kuram dosim iespēju savu potenciālu attīstīt visaugstākajā Latvijas līmenī. Otrkārt, pats spēlētājs pauda lielu apņēmību pierādīt sevi un dot tūlītēju pienesumu komandas panākumos, turklāt viņš ar vairākiem puišiem jau ir pazīstams, kas būtiski atvieglos viņa iejušanos komandā. Treškārt, viņš ir savādāka profila centra spēlētājs kā Viktors Iļjins, kas papildinās komandas treneru taktiskos risinājumus un vēl vairāk ļaus dažādot mūsu vienības spēles stilu."

Valmierieši šodien savā laukumā aizvadīs spēli Baltijas Basketbola līgā pret Kazahstānas komandu "Barsy". Mača tiešraidi no pulksten 18:30 translēs Sportacentrs.com TV.

Izmantotie resursi::
Valmiera/ORDO

  +1 [+] [-]

, 2017-12-14 14:51, pirms 6 gadiem
Vai Valmierā ir kāds treneris, kurš var kaut ko iemācīt centram? Valmierai tagad divi torņi - Iļjins un Hudins.

  -2 [+] [-]

, 2017-12-14 15:05, pirms 6 gadiem
Toto zoben, nespried par lietām, kuras īsti nepārzini! Papildinājums komandai normāls, gan jau arī Hudins savā meistarībā pavilksies uz augšu, līdz Viktora līmenim. Divi "torņi" - tas ir krietni labāk nekā dzīt vienu pašu gandrīz 40 minūtes bez maiņām.

  +4 [+] [-]

, 2017-12-14 15:08, pirms 6 gadiem
Valmiera pamet, jaunajiem talantiem, ko Vef gremdē, glābšanas riņķi.

     [+] [-]

, 2017-12-14 15:17, pirms 6 gadiem
chubaki rakstīja: Valmiera pamet, jaunajiem talantiem, ko Vef gremdē, glābšanas riņķi.
Es gan teiktu, ka ir krietni citādāk - VEF glābj Valmieru, ik pa laikam piešķirot kādu bezmaksas spēlētāju, lai vismaz 10 driblētāji savāktos uz spēli. Protams, arī VEF ir labums, jo jaunieši gūst kādu minūti paspēlēt pieaugušo līmenī.

  +3 [+] [-]

, 2017-12-14 15:26, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Es gan teiktu, ka ir krietni citādāk - VEF glābj Valmieru, ik pa laikam piešķirot kādu bezmaksas spēlētāju, lai vismaz 10 driblētāji savāktos uz spēli. Protams, arī VEF ir labums, jo jaunieši gūst kādu minūti paspēlēt pieaugušo līmenī.
Varam apskatīties kaut vai kartē, ka izlases toni nosaka Augšvidzeme vai Kurzemnieki. VEF grib visus talantus no reģioniem nopirkt, paši audzināt neprot.

  +2 [+] [-]

, 2017-12-14 15:29, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Es gan teiktu, ka ir krietni citādāk - VEF glābj Valmieru, ik pa laikam piešķirot kādu bezmaksas spēlētāju, lai vismaz 10 driblētāji savāktos uz spēli. Protams, arī VEF ir labums, jo jaunieši gūst kādu minūti paspēlēt pieaugušo līmenī.
Jā, bet kāds ir šo glābēju tālākais liktenis? Viss, ko VEF izīrē īrē arī paliek. Tad nu rodas sajūta, kā tajā anekdotē , kur Anniņa un Jānītis saspļāva burkā, lai uztaisītu bērnu, bet tur uzradās zirneklis, tad nu deva to citam nospiest, jo pašiem kā vecākiem roka necēlās... Protams, nav slikti, ka ir tāda piešprice Valmierai, bet cik nu tur tā labuma jaunietim, nez. Jā, pieaugušo basis, bet nu regulāri tesieni un ne tie augstākā līmeņa treniņu partneri (centra pret Iljinu pagrūstīties gan būs ok) diez ko efektu nedod.

  +2 [+] [-]

, 2017-12-14 15:29, pirms 6 gadiem
Tas jau nekas , ka Valmierai ir seši vietējie sporta skolas audzēkņi- jauniešu izlašu kandidati...Miska, Vīksne, Berzins, Gersons , Kāposts un Zadvornijs...Par kādu VEF skolas audzēkņu audzināšanu šeit var būt runas? Hāzneram un Jansonam ir divu gadu ligums un viņi jau sen ka izaugusi no VEF skolas..20 gadi ka nekā jau..

  -1 [+] [-]

, 2017-12-14 15:30, pirms 6 gadiem
chubaki rakstīja: Varam apskatīties kaut vai kartē, ka izlases toni nosaka Augšvidzeme vai Kurzemnieki. VEF grib visus talantus no reģioniem nopirkt, paši audzināt neprot.
Tas ir tikai normāli, ka lielāki klubi nopērk, pietiks izdomāt, ka tā citur nenotiek. Es atkārtošu, normāla prakse pasaulē.

     [+] [-]

, 2017-12-14 15:31, pirms 6 gadiem
Nu Vicītim kā 10-15 min maiņai derēs! Veiksmi Hudinam!!

  +1 [+] [-]

, 2017-12-14 15:35, pirms 6 gadiem
chubaki rakstīja: Varam apskatīties kaut vai kartē, ka izlases toni nosaka Augšvidzeme vai Kurzemnieki. VEF grib visus talantus no reģioniem nopirkt, paši audzināt neprot.
Atskaitot varbūt Ventspili, pārējos reģionos reāla izaugsme apstājas, jo viens treneris nav spējīgs visu iemācīt, treniņpartneru aptrūkstas (90% apzinās, ka bbols nebūs viņu pamatnodarbošanās). Skumji, bet VEF un Vpils internāts ir vienīgie, kuri spēj piedāvāt kkādu reālu attīstību arī 16-19g. Īsti citu opciju nav, lai Latvijā kļūtu par kaut ko vairāk kā LBL viduvējību.

  +2 [+] [-]

, 2017-12-14 15:40, pirms 6 gadiem
Šis solis tik parāda Rīgas sistēmas vājumu, ka nespēj nodrošināt ne kvalitatīvu spēles laiku, ne arī treneri spēj izaudzināt kvalitatīvus spēlētājus. Ja pasakatās, tad izlases līderi pārsvarā nāk no provincēm. Lai arī daudzi te gudri pļūtī, rezultāts ir gaužām švaks Rīgai. Tas pats Vef mierīgi varēja uztaisīt 2.komandu, ar kuru spēlētu LBL1 visus apļus un visi jaunie tiktu izspēlēties.

  -1 [+] [-]

, 2017-12-14 15:43, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Šis solis tik parāda Rīgas sistēmas vājumu, ka nespēj nodrošināt ne kvalitatīvu spēles laiku, ne arī treneri spēj izaudzināt kvalitatīvus spēlētājus. Ja pasakatās, tad izlases līderi pārsvarā nāk no provincēm. Lai arī daudzi te gudri pļūtī, rezultāts ir gaužām švaks Rīgai. Tas pats Vef mierīgi varēja uztaisīt 2.komandu, ar kuru spēlētu LBL1 visus apļus un visi jaunie tiktu izspēlēties.
Kur nauda otrai komandai un kā visu tavu šī pāreja parāda? Pāriet no jauniešu skolas uz LBL komandu, kurai ļoti bija centrs nepieciešams..Kā no tā visu tavu uzskaitīto var dabūt?

  +1 [+] [-]

, 2017-12-14 15:51, pirms 6 gadiem
wolmar rakstīja: Toto zoben, nespried par lietām, kuras īsti nepārzini! Papildinājums komandai normāls, gan jau arī Hudins savā meistarībā pavilksies uz augšu, līdz Viktora līmenim. Divi "torņi" - tas ir krietni labāk nekā dzīt vienu pašu gandrīz 40 minūtes bez maiņām.
Tieši tāpēc vērsos pie Valmieras basketbola un basketbola aizkulišu zinātājiem, lai apgaismo ar situāciju treneru jautājumā. Jā, Hudins varbūt tiks pie spēles minūtēm, bet pretinieki LBL šosezon taču nav īpaši spēcīgāgi par LBL2. Hudinam vajag normāli trenēties, nevis tikai spēles minūtes.

  +2 [+] [-]

, 2017-12-14 16:06, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Kur nauda otrai komandai un kā visu tavu šī pāreja parāda? Pāriet no jauniešu skolas uz LBL komandu, kurai ļoti bija centrs nepieciešams..Kā no tā visu tavu uzskaitīto var dabūt?
Vecīt, nesalīdzīnāsim Rīgu ar citām pilsētām. Rīgai būtu jābūt pietiekami ietekmīgai, lai to visu atrisinātu. Rīgai ir pieteikami resursu tici man

  +1 [+] [-]

, 2017-12-14 16:21, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tas ir tikai normāli, ka lielāki klubi nopērk, pietiks izdomāt, ka tā citur nenotiek. Es atkārtošu, normāla prakse pasaulē.
Jā normāli, bet normāli, ka izaugsme pēkšņi pazūd? W laikā jaunie arī izzauga līdz izlasei, bet tagad jaunie paliek mūžīgi perspektīvie un tad tādas valmieras un Spānija met glābšanas riņķi!

  +1 [+] [-]

, 2017-12-14 16:49, pirms 6 gadiem
Tāpēc arī Valmiera nebija uzstājusi uz to, lai VEF aizvadītu 4 apļus (ja ticēt https://twitter.com/AgrisGalvanovs3... ).

  +2 [+] [-]

, 2017-12-14 16:54, pirms 6 gadiem
Protams, labi, ka Valmierai kāds cilvēks soliņam, bet nu Hudins diez vai būs nozīmīgs pastiprinājums. Viņš LBL2 šobrīd ne ar ko neizceļas.

Cilvēki te jau precīzi minēja par treniņiem un attīstību. Negribu kritizēt VEFskolu, kas ir samērā jauna, bet pagaidām no Lauvas izslavētās programmas nekas prātīgs lielajam basketbolam nav iznācis, Upi pat šī brīža Jēkabpils atskaitīja. Protams, secinājumus izdarīt pāragri, bet vispirms viņam derētu sakārtot savu lauciņu, pirms lien pie izlases. Tas, protams, tikai mans viedodklis.

     [+] [-]

, 2017-12-14 16:59, pirms 6 gadiem
chubaki rakstīja: Jā normāli, bet normāli, ka izaugsme pēkšņi pazūd? W laikā jaunie arī izzauga līdz izlasei, bet tagad jaunie paliek mūžīgi perspektīvie un tad tādas valmieras un Spānija met glābšanas riņķi!
Ne visiem ir tie griesti izlase, citi nevar tik augstu tikt, citus atkal pārpērk vai izmanto vef kā pieturvietu, vēl jau variants ir, ka vef negrib balstīt savu spēli uz dažiem saviem kadriem, tā vietā viņi paņem no malas un to jauno izīrē, nezinu kāpēc...Bija Geks, kurš labi spēlēja, bet nomainīja pret Šķēli, Pērns Hāzners sāka ieiet spēlē, tad viņu nomainīja pret Misteru + Jansons, nezinu cik pareizi darīts. Tagad Zotovs ir, ceru, ka vismaz viņu neizīrēs

  +1 [+] [-]

, 2017-12-14 17:21, pirms 6 gadiem
Bet ir taču arī pozitīvi piemēri konkrēti Valmieras sakarā - pērn izaudzināja Mālmani līdz Spānijas ACB līgas līmenim.

     [+] [-]

, 2017-12-14 18:21, pirms 6 gadiem
Labāk Matīsu Surkuli būtu paņēmuši, ļoti talantīgs jaunietis no Jēkabpils

     [+] [-]

, 2017-12-14 18:44, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Es gan teiktu, ka ir krietni citādāk - VEF glābj Valmieru, ik pa laikam piešķirot kādu bezmaksas spēlētāju, lai vismaz 10 driblētāji savāktos uz spēli. Protams, arī VEF ir labums, jo jaunieši gūst kādu minūti paspēlēt pieaugušo līmenī.
Drīzāk jau tomēr - Valmiera dod iespēju. Neko jau tas Hudins tur nepacels, bet savas minūtes dabūs... Sausais atlikums - spēle pie vīriem pirms U-20 EČ...

     [+] [-]

, 2017-12-14 18:49, pirms 6 gadiem
mammal rakstīja: Protams, labi, ka Valmierai kāds cilvēks soliņam, bet nu Hudins diez vai būs nozīmīgs pastiprinājums. Viņš LBL2 šobrīd ne ar ko neizceļas.

Cilvēki te jau precīzi minēja par treniņiem un attīstību. Negribu kritizēt VEFskolu, kas ir samērā jauna, bet pagaidām no Lauvas izslavētās programmas nekas prātīgs lielajam basketbolam nav iznācis, Upi pat šī brīža Jēkabpils atskaitīja. Protams, secinājumus izdarīt pāragri, bet vispirms viņam derētu sakārtot savu lauciņu, pirms lien pie izlases. Tas, protams, tikai mans viedodklis.
Atvaino - kā Liepājas spēlētāji LV pieaugušo izlasē iekļuvuši vismaz trīs spēlētāji - Štālbergs, Jurēvičusun Mejeris. Nezinu nevienu citu sistēmu LV (neskaitot, protams BKVun Rīgas nomenklatūras klubu), kuras spēlētājs būtu gatavs debitēt pieaugušo izlasē...
p.s. es te nepiesaucu zēnus, kurus Liepāja faktiski uzcēla līdz šim līmenim - Ausēju, Jakoviču.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-14 21:53, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Bet ir taču arī pozitīvi piemēri konkrēti Valmieras sakarā - pērn izaudzināja Mālmani līdz Spānijas ACB līgas līmenim.
Kurš nu tur izaudzināja... Drīzāk Uvelis Rinaldu "pievēra ciet", jo marinēja un sola un reti laida spēlēt. Kaut vajadzēja biežāk un ilgāk dot iespēju, kad redzēja, ka citi nevelk! Bet šosezon Mālmanis kapā ne pa jokam, kaut arī agrāk biju dzirdējis, ka gluži Šmitam līdzīgs darbaholikis Rinalds tomēr neesot... Katrā zińā prieks par Mālmani.

     [+] [-]

, 2017-12-15 19:00, pirms 6 gadiem
Šeir ir info, ka Porziņģis sāks spēlēt futbolu next sezonā: https://youtu.be/s94hXj98CbY