Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Sportacentrs.com tiešraidē: Liepāja uzņems Jūrmalu

Andrejs Siliņš

Sportacentrs.com tiešraidē: Liepāja uzņems Jūrmalu
Uģis Pinete un Artjoms Butjankovs
Foto: Ģirts Gertsons, liepajaslauvas.lv

Šovakar "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) A grupā tiks aizvadītas divas spēles un vienā no tām 19:30 "Liepāja/Triobet" savā laukumā uzņems "Jūrmalu/Fēnikss". Spēles tiešraide Sportacentrs.com un televīzijas kanālā Sportacentrs.com TV.

“Jūrmala/Fēnikss” neatrodas tajā labākajā situācijā un pagaidām uzvarējusi vien divās no septiņām spēlēm. Pieci mači gan vēl priekšā, taču atsperties jāsāk jau šovakar – 19:30 izbraukumā pret “Liepāju/Triobet”.

Liepājnieki turnīra tabulā ir šobrīd Jūrmalai tuvākā komanda, kas veiksmes gadījumā šovakar var atrauties jau triju uzvaru attālumā un praktiski garantēt sev vietu labākajā četriniekā. Jāatgādina, ka arī piektajā vietā palikusī komanda varēs cerēt uz vietu “play-off”, bet tas jau būs atkarīgs no izsēto komandu veiksmēm un neveiksmēm Eirokausos.

Sezonas pirmajā savstarpējā spēlē "Liepāja/Triobet" uzvarēja ar 81:76, turklāt uzvaras galvenais iemesls nebija tālu jāmeklē. Liepājnieki trāpīja vairāk nekā pusi savu tālmetienu, un viens pats Artūrs Ausējs realizēja piecus trejačus. Dāvis Rozītis toreiz guva 20 punktus un tieši spēlē pret Jūrmalu nopelnīja BBL nedēļas labākā spēlētāja atzinību.

Divas reizes komandas tikušās Latvijas čempionātā un tajās labāk sekmējās jūrmalniekiem. Vispirms saspringta cīņa un uzvara pagarinājumā ar 106:103 oktobra sākumā, bet aptuveni mēnesi vēlāk savā laukumā "Jūrmala/Fēnikss" jau svinēja pamatīgāku uzvaru (75:59).

Šovakar uz uzvaru A grupā tēmēs arī “Avis Rapla”, kurai pret pastarīti “Barsy” iespēja nostiprināties grupas pirmajā vietā. Taču daudz spraigāks mačs gaidāms rīt Daugavas Sporta namā, kur trešās vietas īpašniece “Barons kvartāls” uzņems vicelīderi “Nevežis”. Tāpat kā Raplai, abām komandām ir pa piecām uzvarām, un mača uzvarētāja iegūs būtiskas priekšrocības turnīra tabulā, kas arī būs svarīgi, regulārās sezonas beigās rēķinot izsēto vietu “play-off” pretinieku noteikšanai.

A grupa

VKomandaUZP
1.Avis Rapla5212
2.Nevežis5212
3.Barons kvartāls5212
4.Liepāja/Triobet4311
5.Jūrmala/Fēnikss259
6.Port of Parnu168
7.Barsy020