Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

BBL pirmās nedēļas labākais spēlētājs – nīderlandietis van der Marss

BBL pirmās nedēļas labākais spēlētājs – nīderlandietis van der Marss
Tomass van der Marss
Foto: Siim Solman/AVIS Rapla

Aizvadītas pirmās nedēļas spēles Triobet Baltijas Basketbola līgā, un augstvērtīgāko individuālo sniegumu uzrādījis Igaunijas komandas „Avis Rapla” Nīderlandes leģionārs Tomass van der Marss. No Latvijas klubiem savukārt labākais bija Mārtiņš Laksa no „Valmiera/Ordo”.

25 gadus vecais Tomass van der Marss, kurš „Avis Rapla” komandai pievienojās šī gada janvārī, Triobet BBL sezonu uzsāka iespaidīgi. Ar viņa sniegumu Igaunijas komandai izdevās pieveikt pagājušās sezonas BBL ceturtdaļfinālisti „Nevezis” ar rezultātu 91:77.

Van der Marss guva 23 punktus, trāpot desmit no 13 metieniem no spēles, kā arī savācot 13 atlēkušās bumbas, sešas no tām pie pretinieku groza. Van der Marss sakrāja efektivitātes koeficientu 34, kas bija vislabākais BBL jaunās sezonas pirmajā nedēļā un ļauj Nīderlandes basketbolistam izpelnīties nedēļas vērtīgākā spēlētāja godu. Bijušais Nīderlandes U20 izlases centrs van der Marss pēc NCAA universitātes pabeigšanas pagājušajā gadā uzspēlēja Grieķijas klubā „Kavala”, bet pēc tam pārcēlās uz Igauniju.

Van der Marsam uz papēžiem mina divi latvieši – Mārtiņš Laksa un Andrejs Šeļakovs. Laksa „Valmieras/Ordo” iespaidīgajā sagrāvē pār „Tarvas” (85:52) sameta 23 punktus, turklāt izcēlās ar pieciem precīziem tālmetieniem. Viņam arī trīs rezultatīvas piespēles un astoņas atlēkušās bumbas, kas kopsummā deva efektivitātes koeficientu 31.

Šeļakova rēķinā pirmās nedēļas iespaidīgākais „double-double” – izbraukuma mačā pret Triobet BBL debitanti „Ogri/Kumho Tyre” samesti 18 punkti un savāktas 15 atlēkušās bumbas, tiesa, raženā latvieša efektivitātes koeficientu (28) negatīvi ietekmēja astoņi garām aizmestie soda metieni no 12. Tas gan netraucēja Šeļakovam un „Jēkabpilij” BBL sezonu sākt ar uzvaru pār „Ogri”, kas gan nāca pēc sīvā cīņā aizvadīta pagarinājuma.

Triobet BBL pirmajā nedēļā tika aizvadītas sešas spēles, turklāt „Nevezis” aizvadījusi jau divas izbraukuma spēles. Nākamajā nedēļā paredzētas piecas spēles, visas norisināsies trešdienā, 19. oktobrī. Latvijā norisināsies „Jēkabpils” un „Jūrmala/Fēnikss” mači, kuras uzņems attiecīgi „Pieno Zvaigzdes” un „Liepāju/Triobet”, bet vēl trīs spēles notiks Igaunijā, kur izbraukuma mačus aizvadīs „Valmiera/Ordo” un Ogres vienība.

Visas spēles būs pieejamas interneta tiešraidē – Latvijā notiekošās spēles pārraidīs Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV, bet Igaunijā notiekošās spēles piedāvās portāls DelfiTV.ee.

Informāciju sagatavoja:
Triobet Baltijas Basketbola līga


2016. gadā Artūrs Bērziņš "Valmieras/Ordo" rindās trešo reizi karjerā kļuva par Latvijas čempionu 
Foto: bkvalmiera.lv
14

Artūrs Bērziņš liek punktu spēlētāja karjerai

Bijušais Latvijas valstsvienības basketbolists un trīskārtējais Latvijas čempions Artūrs Bērziņš 30 gadu vecumā veselības problēmu dēļ nolēmis likt punktu profesionāla sportista karjerai, Bērziņš atklāja Sportacentrs.com.
BK "Ventspils" un tā atbalstītāji: vienīgais Latvijas klubs, kuram izdevās uzvarēt Baltijas līgā
Foto: Aivars Ķesteris, f64
17

Baltijas Basketbola līga pēc 14 gadu darba beidz pastāvēt

Baltijas basketbola līga (BBL) pārtrauks darbību, trešdien, 13. jūnijā, žurnālistiem apstiprināja Lietuvas basketbola līgas (LKL) prezidents Remigijs Milašis. Paziņojums izskanēja īsu brīdi pēc tam, kad tika apstiprināta Latvijas-Igaunijas vīriešu čempionāta izveide.
Lonzo Bola viesošanās Lietuvā nebūs pārāk ilga
Foto: 15min.lt
35

Bolu šovs beidzies: skandalozā ģimene pametīs "Vytautas" un Lietuvu

Prienu "Vytautas" priekšā noslēdzošās spēles Lietuvas Basketbola līgā, taču Lamelo un Liandželo Boli kopā ar savu tēvu Lavāru pametīs valsti un atgriezīsies Amerikā.