Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Pēc neiekļūšanas finālā "Tartu" piesaista bijušo "Žalgiris" treneri Veni

Emils Ozerinskis

Pēc neiekļūšanas finālā "Tartu" piesaista bijušo "Žalgiris" treneri Veni
Prits Vene
Foto: Siim Semiskar/Err Sport

Pēc izgāšanās Igaunijas čempionāta izslēgšanas spēlēs "Tartu Universitātes" basketbola komanda nomainījusi komandas galveno treneri. Gerta Kullamē vietā turpmāk vienību vadīs Kauņas "Žalgiris" sastāvā strādājušais igaunis Prits Vene.

Aizvadītajā sezonā pirmo reizi 14 gadu laikā "Tartu Universitāte" neiekļuva Igaunijas čempionāta finālā, pusfināla sērijā ar 1-3 piekāpjoties "Avis Rapla" basketbolistiem. Sērijā par trešo vietu Kullamē vadītā komanda trīs spēlēs apspēlēja Pērnavas basketbolistus, noslēdzot sezonu ar bronzas medaļām divos turnīros. (Baltijas līgas bronzas spēlē pieveikti principiālie konkurenti "Kalev/Cramo")

Pēc nesasniegtajiem mērķiem nacionālajā čempionātā no "Tartu Universitātes" galvenā trenera amata tika atbrīvots igauņu speciālists Gerts Kullamē, kurš ar šo komandu kopā bija 11 gadus. Kullamē savus pēdējos četrus spēlētāja karjeras gadus pavadīja Igaunijas studentu pilsētā, 2009. gadā pārkvalificējoties par komandas treneri. "Tatu Universitātes" galvenā trenera amatā Kullamē pavadīja piecas sezonas.

Šodien par jauno "Tartu Universitātes" galveno treneri apstiprināts 50 gadus vecais igauņu speciālists Prits Vene. Igaunis 2012./2013. gada sezonā bija Pērnavas komandas galvenais treneris. Tāpat speciālistam ir pieredze Kauņas "Žalgiris" un Tallinas "Kalev/Cramo" galvenā trenera asistenta amatā. Šobrīd Vene ir arī Igaunijas U-16 izlases treneru štābā.

Tartu basketbola komandas vadītājs Prits Kasiks kluba mājas lapā izteiktajā paziņojumā teicis: "Pritam Venem ir ilgu gadu pieredze Kauņas "Žalgirī" un Igaunijas basketbola līgā. Viņa zināšanas un pieredze noteikti būs ieguvums Tartu basketbolam. Viņam kā trenerim ir vīzija, kuru viņš vēlas realizēt. Ceram, ka Venem izdosies ievest jaunu entuziasma elpu klubā un tas atainosies komandas spēlē."

Tikmēr jaunais "Tartu Universitātes" komandas treneris Vene norādīja: "Vienkāršs uzdevums ir uzvarēt katrā spēlē. Kā izdosies gūt panākumus, būs atkarīgs no komandas komplektācijas. Vēlos izveidot cīņas spējīgu komandu, tomēr ja viens no mērķiem ir iesaistīt sastāvā jaunos spēlētājus, ceļš uz uzvaru būs grūtāks."

Izmantotie resursi:
Tartu Ülikooli korvpallimeeskond | Iga mäng on...

  +3 [+] [-]

, 2017-06-13 16:08, pirms 7 gadiem
Kam tā vecā intervija tur?

  +1 [+] [-]

, 2017-06-14 00:44, pirms 7 gadiem
Dēls jāņem komandā.