Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Jūrmala" ar spēli Tartu sāk cīņu par BBL finālu

Emils Ozerinskis

"Jūrmala" ar spēli Tartu sāk cīņu par BBL finālu
Andrejs Šeļakovs
Foto: Ivars Ķezbers

Baltijas Basketbola līgā šodien tiks aizvadītas pirmās divas pusfinālu sēriju spēlēs. Ar maču Tartu cīņu par iekļūšanu finālā sāks Mārtiņa Gulbja trenētā BK "Jūrmala".

Pēc vienas sezonas pārtraukuma Latvijas komandai ir izdevies iekļūt Baltijas līgas pusfinālā. Pērnajā sezonā medaļas sadalīja Lietuvas un Igaunijas komandas. Pirms divām sezonām līdz pusfināla stadijai izdevās aizsniegties "Valmierai/Ordo", bet vidzemnieki izšķirošajās spēlēs palika bez medaļām. Pēdējo reizi pie cēlmetāla Latvijas komandai izdevās tikt 2015. gadā, kad "Ventspils" finālā piekāpās "Šiauliai" basketbolistiem, bet vienīgo reizi par turnīra čempioniem tiem pašiem ventspilniekiem izdevās kļūt 2013. gadā.

19:00 "Tartu University" - "Jūrmala"
Lai iekļūtu pusfinālā Mārtiņa Gulbja trenētajai "Jūrmalai" ceturtdaļfināla sērijā bija jāstājas pretī Tallinas "Kalev/TLU". Pirmajā spēlē izbraukumā jūrmalnieki uzvarēja ar astoņu punktu pārsvaru (89:81), savukārt Lapmežciema sporta hallē Latvijas komandai uzvara nāca ar rezultātu 77:68. Tādējādi divu maču summā panākums ar 166:149. Šajos mačos komandas līdera cienīgu sniegumu demonstrēja Edgars Jeromanovs, gūstot pa 19 un 15 punktiem, kā arī abos mačos sakrājot pa piecām rezultatīvām piespēlēm. Tāpat atzīmēšanas vērts ir Ivara Žvīgura sniegums pirmajā sērijas cīņā, kur uzbrucējs guva 20 punktus, savukārt atbildes mačā ar 18 punktiem un 12 izcīnītām bumbām zem groza izcēlās Ervīns Jonāts.

Tartu Universitātei tikmēr bija jāaizvada sērija ar "Avis Rapla" komandu, kura pēc pagājušās sezonas negaidītās iekļūšanas finālā kļuvusi par principiālu pretinieci Tartu vienībai. Komandu pirmā cīņa norisinājās visai saspringt, spēles izskaņā ar 73:67 panākumu nokārtojot Tartu komandai. Tomēr otrajā spēlē jau pirmā ceturtdaļa noņēma jautājumus par cīņu sērijā, Prita Venes komandai sagraujot pretiniekus ar 76:47. Tādējādi tieši Igaunijas komandu cīņā divu spēļu summā bija vislielākā starpība no visiem ceturtdaļfinālu pāriem - 149:114. Ļoti spēcīgs ierocis Tartu Universitātes arsenālā ir komandas garais gals, kas komplektēts no Igaunijas izlases torņiem - Janara Talta un Kristiana Kitsinga. Pieredzējušais Talts pret Raplas vienību izcēlās ar 21 un desmit punktiem, bet Kitsings attiecīgi guva 12 un 20 punktus. Savukārt komandas spēli diriģē lietuviešu saspēles vadītājs Vītenis Čižausks, kuram Igaunijas komandu sērijā izdevās sakrāt pa 15 un 18 punktiem.

Pateicoties regulārās sezonas uzvarai A apakšgrupā otro spēli savās mājās varēs aizvadīt "Jūrmala", taču pirmajā spēlē jāuzmanās no nonākšanas iedzinējos, jo pēdējās sezonās Taru vienība regulāri BBL izslēgšanas turnīrā spējusi apspēlēt Latvijas komandas.

Mača tiešraidi no Igaunijas translēs "Delfi.ee".

18:30 "Šiauliai" - "Pieno Žvaigždes"
Pēc gada pārtraukuma Baltijas līgā atgriezusies Šauļu komanda, pie kuras stūres atkal stājies slavenais Antans Sireika, nokomplektējot gana talantīgu komandu, kas Lietuvas čempionātā atrodas uzreiz aiz vareno četrinieka. "Šiauliai" pretī ceturtdaļfinālā stājās Latvijas komanda BK "Ogre". Sērijas pirmā cīņa Daugavas krastos aizritēja saspringti, lietuviešiem pašās beigās spējot gūt panākumu ar trīs punktu pārsvaru - 78:75. Savukārt atbildes cīņā savās mājās lietuvieši nokārtoja iekļūšanu nākamajā kārtā, uzvarot ar 97:87. Tas deva ceturtdaļfinālu saspringtāko sēriju, kurā "Šiauliai" guva panākumu ar 175:162. Ogrēnieši nespēja tikt galā ar Lietuvas izlases jauno centru Laurīnu Biruti, kurš sakrāja divus "doble-double" (15+17; 13+16). Tāpat garajā galā produktīvs bija Armīns Urbutis, gūstot 15 un 18 punktus, bet Donāts Sabeckis apliecināja savu līgas labākā piespēlētāja titulu, divos mačos kopā izdalot 16 rezultatīvas piespēles.

Pērnās sezonas BBL fināliste Pasvāles "Pieno Žvaigždes" atkal kandidē uz cīņu par spožākajām medaļām. B grupas uzvarētāja jau pirmajā ceturtdaļfināla cīņā sagrāva Pērnavas komandu ar 96:66. Otrajā cīņā nepiespiestā atmosfērā lietuvieši varēja pretiniekiem atdot uzvaru, neapdraudot izredzes uz pusfinālu. Atbildes cīņā Pasvāles komanda piekāpās ar 78:84, bet divu maču summā tika pie drošas uzvaras ar 174:150. Latvijas izlases aizsargs Artūrs Ausējs spēlēs pret igauņiem guva 16 un desmit punktus.

Abu komandu savstarpējās cīņas Lietuvas čempionātā favorītu statusu liek piešķirt Šauļu komandai. No trīs tikšanās reizēm divās pārāka bija tieši Antana Sireikas vadītā komanda. Vienīgo panākumus pār "Šiauliai" Pasvāles vienībai izdevās gūt sezonas ievadā, uzvarot ar 81:79. Savukārt pēdējās divās cīņās "Pieno Žvaigždes" piekāpās ar 95:104 un 79:100. Turklāt pēdējā abu komandu tikšanās reize ir pavisam svaiga - aizvadītājā nedēļas nogalē.

Lietuvas komandu dueli translēs "Delfi.lt".

BBL izslēgšanas spēļu pusfināli

PārisKomanda-Komanda1.spēle2.spēleSērija
1.Jūrmala-Tartu University14.03.21.03.
2.Pieno Žvaigždes-Šiauliai14.03.21.03.

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League

     [+] [-]

, 2018-03-14 10:43, pirms 6 gadiem
Gan regulārajā LBL, gan BBL sezonā daudz labi izteicāmies par Jūrmalu un treneri Gulbi, kas ir pelnīti, bet nu šeit sāksies laiks, lai pierādītu kas patiešām ir azotē un šaut visu arsenālu ārā, jo vairs nav nekādas regulārās spēles un sākas "vai nu zaudē, vai ej mājās".
Protams, viesos Jūrmala šodien nav favorīti, bet bieži vien gan uz papīra, gan bukmeikeriem u.t.t. beigās viss notiek pēc citas programmas. Vislabākais gadījums būtu uzvarēt viesos, sliktākais zaudēt ne vairāk par 5 punktiem.
Veiksmi Jūrmalai un Gulbim!

  +1 [+] [-]

, 2018-03-14 11:53, pirms 6 gadiem
Gulbja trenētā komanda vienreiz jau spēlēja BBL pusfinālā - ''Barons kvartāls'' 2013.gadā.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-14 11:59, pirms 6 gadiem
Starp citu, kādas sankcijas tika piemērotas ''Vytautas'' vienībai? Kāds ir naudas soda apmērs? Cik sezonas nedrīkstēs piedalīties BBL?