Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Bolus piesaistījusī "Vytautas" komanda sākusi sponsoru meklēšanu ASV

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bolus piesaistījusī "Vytautas" komanda sākusi sponsoru meklēšanu ASV
Liandželo Bols
Foto: Sipa USA/Scanpix

LETA. Ziņas par slavenā Lavāra Bola jaunāko dēlu Liandželo un Lamelo Bolu līgumu ar Lietuvas basketbola līgas (LKL) un Baltijas Basketbola līgas (BBL) klubu Prienu-Birštonas "Vytautas" izraisījušas plašu ažiotāžu pasaulē, klubam no mazās Prienu pilsētas cenšoties izmantot radušos situāciju.

Vairākas Lietuvas komandas saņēma e-pasta vēstules no aģenta, kurš pārstāv brāļus, bet, kamēr citas vienības par to pazobojās, "Vytautas" saskatīja iespēju, ko ar prieku izmantoja. "Mēs redzējām, ka Panevēžas "Lietkabelis" publicē informāciju, ka pie viņiem vērsies aģents, tāpēc paši sazinājāmies," LKL mājaslapā citēts "Vytautas" direktors Adoms Kubiļus.

Pašlaik 19 gadus vecais Liandželo un 16 gadus vecais Lamelo Lietuvā ieradīsies janvāra sākumā. "Līgumā ir atruna pārtraukt to pēc mēneša, tāpēc šobrīd tas vairāk ir kā eksperiments," paudis kluba pārstāvis. "Apsolījām viņiem dot iespējas spēlēt BBL turnīrā. Savukārt saistībā LKL skatīsimies, vai viņi ir pietiekami labi tam līmenim."

Brāļi Boli Lietuvā ieradīsies 4. janvārī, bet debiju BBL, visticamāk, piedzīvos piecas dienas vēlāk Prienos gaidāmajā BBL duelī ar Minskas "Tsmoki" komandu.

"Pārrunājām situāciju ar treneriem un spēlētājiem. Spēlētāji atzina, ka būs jautri un kāpēc gan nepamēģināt. Arī treneris to uztver kā izaicinājumu," stāstīja Kubiļus, nenoliedzot, ka tagad "Vytautas" centīsies iegūt arī finansiālajā jomā. Tiek vēstīts, ka Prienu komanda meklē ASV kompāniju, kas būtu gatava par 50 000 eiro kļūt par sponsoru uz krekliem.

BBL turnīrā "Vytautas" spēlē vienā apakšgrupā ar Latvijas klubiem "Jūrmalu" un "Betsafe"/"Liepāju". Ar jūrmalniekiem "Vytautas" izbraukumā tiksies 20. decembrī, bet pie Liepājas komandas viesosies 24.janvārī, līdz ar to pēc pusotra mēneša slavenos brāļus, iespējams, varēs redzēt arī Latvijā.

Liandželo Bols sezonu iesāka Kalifornijas Universitātes vienībā, bet novembrī kopā ar vēl diviem komandas biedriem par saulesbriļļu zādzību tika aizturēti Ķīnā. Basketbolisti tika atbrīvoti pēc ASV prezidenta Donalda Trampa iejaukšanās, bet pēc tam Liandželo Bols pameta Kalifornijas Universitātes komandu.

Savukārt Lamelo Bols oktobra sākumā pameta savu vidusskolas komandu un viņu mājās trenēja tēvs Lavārs, kurš basketbolu spēlēja koledžas gados, bet profesionālajā līmenī bija Nacionālās amerikāņu futbola līgas (NFL) spēlētājs.

Basketbolistu aģenta piedāvājumā klubiem bijis teikts, ka atalgojums nav būtisks, bet galvenais, lai abi brāļi spēlētu kopā. Kad izskanēja informācija par Bolu interesi doties uz "Lietkabelis" komandu, tās tā brīža galvenais treneris Artūrs Štālbergs sociālajā tīklā "Twitter" paironizēja, ka vienībā ir vakances apsardzes dienestā. Pāris dienu vēlāk latvietis tika atlaists no amata.

Bolu ģimenes vecāko dēlu Lonzo Bolu šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā ar augsto otro numuru izraudzījās Losandželosas "Lakers" komanda, kuras rindās viņš debitējis planētā spēcīgākajā līgā.

"Vytautas", kurā sezonu iesāka arī latviešu basketbolists Kārlis Apsītis, ar četrām uzvarām 13 mačos ieņem septīto vietu LKL kopvērtējuma tabulā, bet BBL Prienu-Birštonas vienība ar četriem panākumiem piecās cīņās A apakšgrupā atpaliek tikai no "Jūrmalas". "Vytautas" pieteikumā LKL vienīgais ārzemnieks ir ukrainis Deniss Lukašovs, līdz ar to komandai nav jāuztraucas par leģionāru limitu.

Tiesa, "Vytautas" mēdz aizkavēties ar algu maksājumiem spēlētājiem, turklāt komandas galvenais treneris Virgīnijs Šeškus nepārvalda angļu valodu. Šeškus darbu varētu apgrūtināt arī tas, ka Lavārs Bols mēdz publiski kritizēt trenerus, kuru vadītajās komandās spēlē viņa dēli.

Tāpat šoruden Šeškus iekļuva skandālā, kad BBL spēlē Igaunijas pilsētā Raplā ar vietējo "AVIS Utilitas" komandu pēc izraidīšanas no zāles sarīkoja skandālu un uz ģērbtuvēm aizsūtīja visu savu komandu.

Izmantotie resursi:
LETA

  +4 [+] [-]

, 2017-12-12 15:49, pirms 6 gadiem
Komandas nosaukums BBB komandas menedžeris Lavars. Visi spēlēs ar BBB botām!

  +2 [+] [-]

, 2017-12-12 15:49, pirms 6 gadiem
BBB noteikti jāsponsorē Vytautas! BBB un Louis Voutton! Prasītā summa patiesībā ļoti neliela.

     [+] [-]

, 2017-12-12 15:57, pirms 6 gadiem
BBB noteikti sponsorēs Vytautas .

  -4 [+] [-]

, 2017-12-12 16:00, pirms 6 gadiem
Bēdīgākais šajā visā stāstā ir Pāris dienu vēlāk latvietis tika atlaists no amata. Demokrātija neeksistē.

  +7 [+] [-]

, 2017-12-12 16:03, pirms 6 gadiem
Jēziņ, nabaga čaļiem būs normāls kultūršoks - no 4miljonu pilsētas uz 10k ciemu, no +30 100% saules uz 0 un lielākoties slapjdraņķi.
Iespējams pārmācīšana...

  +1 [+] [-]

, 2017-12-12 16:04, pirms 6 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Bēdīgākais šajā visā stāstā ir Pāris dienu vēlāk latvietis tika atlaists no amata. Demokrātija neeksistē.
bēdīgākais ir tavs bolds, bet atlaišana ir tieši demokrātiska, tas vai pareiza, ir cits jautājums

     [+] [-]

, 2017-12-12 16:05, pirms 6 gadiem
No mārketinga puses, šis varētu diezgan labs variants izrādīties, ja tēvs to "haipu" uzturēs, tad komanda var otru elpu piedzīvot

     [+] [-]

, 2017-12-12 16:18, pirms 6 gadiem
Tagad mēnesi SC uzdzīvos uz šito pamuļķu uzvārda
Tāpat,kā par KP un viņa tā saucamo ''draudzeni''..Tie tik drukā

  +3 [+] [-]

, 2017-12-12 16:26, pirms 6 gadiem
BBL - Big Baller League

  -2 [+] [-]

, 2017-12-12 16:47, pirms 6 gadiem
Artūrs Štālbergs loxanulsa. Prienai malači. Arī es Prienus kartē atradu, tagad arī ASV daudzi zinās, kur tie ir .

  +1 [+] [-]

, 2017-12-12 16:49, pirms 6 gadiem
lab ir ka štālbergu atlaida.. da nafig tos mērkaķus tur mācīt un to galveno idiotu klausīt... pastīsies kādu bardaku viņi tur sataisīs.. ka tik beigās neizmet visu bbb trijotni nahren no vytautām.....

šito vajadzēja kas jauns publicēt ne sc. basketbolisti ibio

     [+] [-]

, 2017-12-12 16:51, pirms 6 gadiem
balts rakstīja: Artūrs Štālbergs loxanulsa. Prienai malači. Arī es Prienus kartē atradu, tagad arī ASV daudzi zinās, kur tie ir .
cik ātri atradīt, tik ātri aizmirsīs... da burgerēdājiem poh tie boli visi... ar visu klaunu priekšgalā

  +1 [+] [-]

, 2017-12-12 17:00, pirms 6 gadiem
markkomartins rakstīja: lab ir ka štālbergu atlaida.. da nafig tos mērkaķus tur mācīt un to galveno idiotu klausīt... pastīsies kādu bardaku viņi tur sataisīs.. ka tik beigās neizmet visu bbb trijotni nahren no vytautām.....

šito vajadzēja kas jauns publicēt ne sc. basketbolisti ibio
Tu domā, ka Boli spēlēs bijušajā Štālberga klubā? Vai klubus sajauci? Vai pārpratu?

  +1 [+] [-]

, 2017-12-12 17:04, pirms 6 gadiem
ņemot vērā kādu viņi basketbolu spēlēja visus savus tīņa gadus gribēšu redzēt kā viņi spēs iekļauties eiropas komandu un aizsardzības spēlē.
Nedomāju, ka viņiem kāds šeit ļaus mest 30-40 metienus spēlē un sačkot aizsardzībā.
Vēl svarīgs jautājums vai pats Lavar domā ar viņiem dzīvot kopā, visdrīzāk jau nē, Pavar paliks štatos. Domāju, ka pašiem tiem dēliem arī pa labu tikai nāktu būt pēc iespējas tālāk no pamuļķa tēva.

  -1 [+] [-]

, 2017-12-12 17:09, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tu domā, ka Boli spēlēs bijušajā Štālberga klubā? Vai klubus sajauci? Vai pārpratu?
biš sajaucu.... nekas, domu saprati

  +1 [+] [-]

, 2017-12-12 17:50, pirms 6 gadiem
Ja BBB sponsorēs šo klubu, tad var iznākt kā Zonnem, kad minūtes tev garantētas, bet komandas biedri tevi īpaši neņem par pilnu!

     [+] [-]

, 2017-12-12 19:08, pirms 6 gadiem
Cerams, Lavars dosies līdz uz Lietuvu un Lonzo varēs mierīgi LA domāt par basketblu.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-12 19:34, pirms 6 gadiem
Neesmu īsti iebraucis - kāds var paskaidrot,kāpēc Boliem tas vajadzīgs? Tēvs šizis ar ciet acīm piekstu kartē iebakstīja,vai kā? Nekādu loģiku visā šajā neredzu.

     [+] [-]

, 2017-12-12 20:03, pirms 6 gadiem
XXL bigfoot rakstīja: Neesmu īsti iebraucis - kāds var paskaidrot,kāpēc Boliem tas vajadzīgs? Tēvs šizis ar ciet acīm piekstu kartē iebakstīja,vai kā? Nekādu loģiku visā šajā neredzu.
Droši vien tāpēc, ka augstākā līmenī interese par šitiem problēmbērniem un viņu trakā papuča bija nekāda. Bet jā, par kādu NBA nākotni var būt runa, ja šobrīd viņi pat īsti neder Lietuvas līgas līmenim?

  -1 [+] [-]

, 2017-12-12 20:15, pirms 6 gadiem
NU ja, vēl Lietuvas veikalus nav aptīrījuši! Lai tie Ni...i brauc uz džungļiem atpakaļ

     [+] [-]

, 2017-12-12 20:18, pirms 6 gadiem
Paskatieties kādu jaunākā Bola "highlights" video... Šis čalīts tikai to vien spēj kā skriet un mest. Aizsardzība tajā vidusskolu basketbolā izskatās vispār neeksistē, tāpat kā pozicionāls uzbrukums. Viss tikai uz individuālu spēli. Kad šis nabags ieraudzīs ko nozīmē aizsardzība profesionālā līmenī, tad diez vai vispār bumbu līdz grozam dabūs.