Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Liepājnieki vāji spēlē aizsardzībā un zaudē Pērnavā

Liepājnieki vāji spēlē aizsardzībā un zaudē Pērnavā
Latīfs Makmalans
Foto: Ģirts Gertsons

Otro zaudējumu divās dienās "Triobet" Baltijas Basketbola līgā piedzīvojusi "Liepāja/Triobet". Liepājnieki Pērnavā nedaudz negaidīti zaudēja "Port of Parnu" basketbolistiem ar rezultātu 93:75.

Vakar liepājnieki viesojās Raplā, kur mērojās spēkiem ar vietējo "AVIS Rapla" vienību. Šī Igaunijas komanda A grupā cīnās par pirmo vietu grupā un savu nelielo favorīta statusu spēja apliecināt, izcīnot uzvaru ar rezultātu 83:71. Šodien "Liepāja/Triobet" devās uz Pērnavu, kur vajadzēja spēlēt pret turnīra tabulā zemāk esošo "Port of Parnu". Abu komandu pirmajā duelī liepājnieki savā laukumā atspēlēja nelielu deficītu un svinēja uzvaru ar 90:76. Arī šovakar Liepājas komanda bija favorīte.

Spēli labi sāka liepājnieki, pēc Artjoma Butjankova precīzā tālmetiena izvirzoties vadībā ar 7:3. Viesi pēc brīža arī ieguva piecu punktu pārsvaru, bet mājinieki tālāku izrāvienu nepieļāva. Tā pēc četrām spēlētām minūtēm "Liepāja/Triobet" bija vadībā ar rezultātu 12:8. Sākoties pirmās ceturtdaļas otrajai pusei, Artūrs Ausējs ar efektīgu caurgājienu veica trīs punktu gājienu, dodot savai komandai deviņu punktu pārsvaru. Ausējs turpināja radīt situācijas kā sev, tā saviem komandas biedriem, kas nepilnas divas ar pusi minūtes līdz ceturtdaļas beigām ļāva izvirzīties vadībā ar 24:12. Pērnavas komandas basketbolisti centās turēt līdzi ar precīziem tālmetieniem, bet aizsardzība ne tuvu nebija līmenī, pirmajai ceturtdaļai noslēdzoties ar rezultātu 29:17.

Otrās ceturtdaļas ievadā cīņa ritēja samērā līdzīgi. Liepājnieki turpināja piekopt ciešu aizsardzību, bet Pērnavas komanda ar to veiksmīgi tika galā. Otrā laukuma galā Liepājas komandai bija jātiek galā ar piedāvāto zonas aizsardzību. Viesi turējās vismaz 10 punktus priekšā pretiniekiem, bet ceturtdaļas otrajā pusē atradās vadībā ar 45:31. Ceturtdaļas izskaņu labāk aizvadīja mājinieki, kuri ar labu komandas saspēli sadeldēja deficītu līdz septiņiem punktiem (40:47).

Otro puslaiku ar trīs punktu gājienu sāka #13, tuvinot Pērnavas komandu nulles pozīcijām. Pēc nedaudz vairāk nekā divām nospēlētām minūtēm pērnaviešiem izdevās atjaunot līdzsvaru uz tablo, bet otrā laukuma galā realizētais tālmetiens atgrieza vadībā "Liepāju/Triobet" (54:51). Liepājnieki uz brīdi izrāvās nedaudz priekšā, bet mājinieki spēja atspēlēties un pat izvirzījās vadībā pēc garas izspēles un precīza tālmetiena pāri sedzējam (63:62). "Port of Parnu" basketbolisti bija ieguvuši pārliecību, turpinot sekmīgi uzbrukt. Tādējādi pirms izšķirošās desmitminūtes tiem izdevās būt vadībā ar rezultātu 70:62.

Ceturtajā ceturtdaļā viesi turpināja daudz lauzties uz groza apakšu, iniciatīvu uzņēmās viesspēlētāji, bet tas nedeva vēlamo rezultātu. Sekoja kārtējais minūtes pārtraukums, kad liepājniekiem jau bija 12 punktu deficīts (64:76). Pēc tā situācija neuzlabojās. Viesu aizsardzība bija vairāk nekā kritiska, kas sešas minūtes pirms mača beigām lika Liepājas komandu norakstīt (66:83). Liepājnieki centās spēlēt enerģiskāk un kaut kā lauzt cīņas gaitu, bet brīdī, kad bija jāspēlē četras minūtes, viesiem bija 12 punktu deficīts. Tuvāk "Liepāja/Triobet" nespēja tikt, pusotru minūti līdz mača beigām varot pacelt balto karogu. "Port of Parnu" izcīnīja savu trešo uzvaru ar rezultātu 93:75.

Rezultatīvākais mājinieku rindās ar 28 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām bija Mihels Kirvers, bet attiecīgi 17 un 16 punkti Edvīnam Šeškum un Domagojam Bubalo, kurš izcīnīja arī septiņas atlēkušās bumbas. "Liepājas/Triobet" labā 21 punktu guva Artjoms Butjankovs, bet 16 punkti, astoņas atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas piespēles un četras pārtvertas bumbas Malkolma Grifina rēķinā.

"Triobet" BBL, A grupa, 11. janvāris

"Port of Parnu" - "Liepāja/Triobet" 93:75 (17:29, 23:18, 30:15, 23:13)

"Port of Parnu": Kirves 28 (13 ab), Šeškus 17, Bubalo 16 (7 ab), Haliks 14 (7 ab, 5 rp), Suts 8, Rāps 5, Kabins 3 (5 rp), Kasks 2, Parols.
"Liepāja/Triobet": Butjankovs 21, Grifins 16 (8 ab, 5 rp, 4 pb), Ausējs 9, Montgomerijs 8, Rozītis 6 (6 ab), Makmalans 5, Aizpurs 5, Krastiņš 3, Lasmanis 2, Bērziņš, Garoza, Šukteris.


, 2017-01-11 20:40, pirms 7 gadiem
Spēlē kā bomži! te jau toķiks apgrozās. Lauvas agrāk baigi mīlēja toto spēlēt. bricis kad vēl spēlēja Lauvās nāca toķikā uz gājēju ielas pirms spēles un lika uz saviem zāğiem. un tad pēc spēles pats vēl gāja pakaļ naudai šito bez manis vēl 5 cilvēki droši varētu apgalvot!
, 2017-01-11 20:51, pirms 7 gadiem
Piepirkuši labus morus, savākuši ne tos sliktākos latviešus, bet spēlē kā... Protams, uz dārgakmelniem sūnas nemēdz augt, tomer ar Galvanovski jau zināmu laiku kaut kas nav lāgā kā treneri...
, 2017-01-11 20:54, pirms 7 gadiem
Piekrītu ragnaram par to toto...nu nevar pēkšņi aizmirst spēlēt basketbolu, ne tik ļoti Sponsors droši devu uzdevumu, pēc 1mās gan jau bija smuks koifs uz tiem igauņu nabagiem.
, 2017-01-11 21:01, pirms 7 gadiem
Joprojām nesaprotu tos, kuri pin kopā profesionālu sportu ar totalizatoru. Tas ir pārāk prasti...
, 2017-01-11 21:17, pirms 7 gadiem
RAGNARS rakstīja: Spēlē kā bomži! te jau toķiks apgrozās. Lauvas agrāk baigi mīlēja toto spēlēt. bricis kad vēl spēlēja Lauvās nāca toķikā uz gājēju ielas pirms spēles un lika uz saviem zāğiem. un tad pēc spēles pats vēl gāja pakaļ naudai šito bez manis vēl 5 cilvēki droši varētu apgalvot!
Bij bij, labi ka Timma izrāvās no tā pamuļķā Briča ķepnām!
, 2017-01-11 21:25, pirms 7 gadiem
Jā , timma ap to laiku tieši man liekas uz Ventspili aizgāja. Tieši iedomăjos par Timmu šdn. Salīdzināju Brici un Timmu. Ko ir sasniedzis timma un ko bricis ņemot vērā,ka tad abi bija puslīdz virnādi Liepājas Lauvās. Bricis tik grib spēlēt kur siltāks. Vienreiz dzērumā šo klubā satiku un pa šo prikolu,ka lika uz sevi pa purnu uzšāvu. Šitā sportu nedrīkst čakarēt.
, 2017-01-11 21:31, pirms 7 gadiem
RAGNARS rakstīja: Jā , timma ap to laiku tieši man liekas uz Ventspili aizgāja. Tieši iedomăjos par Timmu šdn. Salīdzināju Brici un Timmu. Ko ir sasniedzis timma un ko bricis ņemot vērā,ka tad abi bija puslīdz virnādi Liepājas Lauvās. Bricis tik grib spēlēt kur siltāks. Vienreiz dzērumā šo klubā satiku un pa šo prikolu,ka lika uz sevi pa purnu uzšāvu. Šitā sportu nedrīkst čakarēt.
Tur jau vēl viens bija tajā barā, tas, kurš pilsētas čempionātā tagad spēlē.
, 2017-01-11 21:54, pirms 7 gadiem
Liepāja 2 dienās zaudē 2 eesti klubiem, tas ir psc tāpat kā BBL līmenis kopumā. Zaudēt Parnu ir jāprot- toto vai alko/ jautājumi galv. trenerim, ja Agris šajā situācijā vēl jūtas kā galvenais, ko noteikt..?
, 2017-01-11 22:07, pirms 7 gadiem
Segt zonu šajā līmenī ir pašnāvība, un morīšiem ļaut vadīt saspēli arī nav prāta darbs. Izskatījās, ka Agris speciāli centās zaudēt, jo tikko aizgāja plusos, tā palaida jaunos un pamats, kas taisīja plusus tā arī kopā vairs neiznāca...
, 2017-01-11 23:12, pirms 7 gadiem
Jaa jaa bija veelviens kas visu laiku ar brici tuseejaas verl pa klubiem.
, 2017-01-12 11:41, pirms 7 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Tur jau vēl viens bija tajā barā, tas, kurš pilsētas čempionātā tagad spēlē.
Kravčenko?
2016. gadā Artūrs Bērziņš "Valmieras/Ordo" rindās trešo reizi karjerā kļuva par Latvijas čempionu 
Foto: bkvalmiera.lv
14

Artūrs Bērziņš liek punktu spēlētāja karjerai

Bijušais Latvijas valstsvienības basketbolists un trīskārtējais Latvijas čempions Artūrs Bērziņš 30 gadu vecumā veselības problēmu dēļ nolēmis likt punktu profesionāla sportista karjerai, Bērziņš atklāja Sportacentrs.com.
BK "Ventspils" un tā atbalstītāji: vienīgais Latvijas klubs, kuram izdevās uzvarēt Baltijas līgā
Foto: Aivars Ķesteris, f64
17

Baltijas Basketbola līga pēc 14 gadu darba beidz pastāvēt

Baltijas basketbola līga (BBL) pārtrauks darbību, trešdien, 13. jūnijā, žurnālistiem apstiprināja Lietuvas basketbola līgas (LKL) prezidents Remigijs Milašis. Paziņojums izskanēja īsu brīdi pēc tam, kad tika apstiprināta Latvijas-Igaunijas vīriešu čempionāta izveide.
Lonzo Bola viesošanās Lietuvā nebūs pārāk ilga
Foto: 15min.lt
35

Bolu šovs beidzies: skandalozā ģimene pametīs "Vytautas" un Lietuvu

Prienu "Vytautas" priekšā noslēdzošās spēles Lietuvas Basketbola līgā, taču Lamelo un Liandželo Boli kopā ar savu tēvu Lavāru pametīs valsti un atgriezīsies Amerikā.